• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2019

18:10

KRSTAJIĆU JE NEKO ZABRANIO DA ME ZOVE U REPREZENTACIJU! Stojković: Selektor mi je rekao da ću braniti dok budem stajao na nogama!

Fudbal

KRSTAJIĆU JE NEKO ZABRANIO DA ME ZOVE U REPREZENTACIJU! Stojković: Selektor mi je rekao da ću braniti dok budem stajao na nogama!

Podeli vest

Dugogodišnji golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da njegovo nepozivanje u državni tim posle završetka Svetskog prvenstva nema veze ni sa selektorom Mladenom Krstajićem ni sa predsednikom Slavišom Kokezom

Poslednji nastup za "orlove" čuvar mreže Partizana je imao protiv Brazila u julu na Mundijalu, a onda su došli "neki novi klinci", iskusni golman veruje odlukom neke više sile.

Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumemeo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu posle utakmice sa Brazilom na SP  ("Branićeš za Srbiju dokle god budeš mogao da stojiš na nogama") i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio 'Zlatnu loptu', kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje. Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi - rekao je Stojković u emisiji "Stadionska groznica", pa nastavio:

(FOTO) OGLASIO SE PONOVO! Jake reči - Stojke ima poruku za Krstajića!

Viša sila. Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala bogu, imamo dva sjajna golmana. Osim Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije - iskren je Stojković.

STOJKOVIĆ ODGOVORIO KRSTAJIĆU: Niko me NIJE POZVAO da pita da li sam golman za klupu!

Iskusni golman je progovorio i da sumnja de će doći do adekvatnog oproštaja od državnog tima.

Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji YU fudbala - naveo je Stojković.

Da nije reč o sujeti, Stojković je potvrdio kada je pohvalno progovorio o mlađem kolegi Marku Dmitroviću.

- Dmitrović je pre svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvereno, plenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja - rekao je Stojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 5 godina

Budaletino pa ti si rupa na golu Partizana, a ti bi u reprezentaciju

kales

pre 5 godina

Kad si se odrekao pasosa, onda si se odrekao i reprezentacije.

Juraj Demiter

pre 5 godina

Stojke - i nemoj se nervirati.Ostavio si trag kao verovatno jedan od 3 najbolja golmana u istoriji srpskog fudbala. A nikad se ne zna - možda se uskoro opet stvore uslovi da nastaviš i svoju reprezentativnu karijeru.kad promene dodju... :)

Marko

pre 5 godina

Stojkovicu ne pricaj gluposti, jako si los golman oduvek. To smo videli zadnjih godina, da ne pricam kad si bio u Francuskoj i tamo si bio jako los, pa kad te molim, sam si trebao da napustis reprezentaciju a ne tu da pravis cirkus. Iskreno se pitam ko je tebi dozvolio da vise od 10 godina budes golman reprezentacije kada covek itekako je NULA od golmana. On nije ni za klupu, nego je trebao da se bavim drugim sportom. Takvog golman davno nisam video toliko je krs u ovaj sport.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17