• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

08.04.2019

07:00

(VIDEO) MILIVOJEVIĆ JE NAJBOLJI PENALDŽIJA U EVROPI! Srpski fudbaler majstor za jedanaesterce!

Fudbal

(VIDEO) MILIVOJEVIĆ JE NAJBOLJI PENALDŽIJA U EVROPI! Srpski fudbaler majstor za jedanaesterce!

Podeli vest

Niko u Evropi ne šutira penale tako dobro kao Luka Milivojević (28)! Kapiten Kristal palasa postigao je u subotu protiv Njukasla (1:0) deseti gol sa bele tačke ove sezone, po čemu je najbolji u pet najjačih liga na Starom kontinentu!

Srbin je od avgusta izveo 11 jedanaesteraca, samo jedan nije iskoristio, pa mu u leđa gledaju Nikolas Pepe (Lil), Fabio Kvaljarela (Sampdorija), Serhio Ramos (Real Madrid), Kristijano Ronaldo (Juventus)...

Milan već stao u red za kupovinu



Odlične partije i golovi Luke Milivojevića u dresu Kristal palasa nisu ostali nezapaženi u Evropi. Britanski mediji prenose da su čelnici Milana ozbiljno zainteresovani da u letnjem prelaznom roku kupe srpskog vezistu. On ima ugovor sa londonskim klubom do 2020. godine, a trenutna cena mu je 20 miliona evra. Podsetimo, naš as je u tabor "orlova" stigao u januaru 2017. iz Olimpijakosa za 15,1 milion evra.

Iako ne igra za našu reprezentaciju zbog sukoba sa selektorom Mladenom Krstajićem, to nije sprečilo Milivojevića da nastavi sa sjajnim partijama na Ostrvu i da uđe u odabrano društvo engleskog fudbala.

Uz rame legendama

Naime, Luka se izjednačio sa legendama Alanom Širerom, Stivenom Džerardom i Frenkom Lampardom po broju uspešno izvedenih penala u jednoj sezoni, a ispred njega sada je samo Endrju Džonson, bivši član Kristal palasa. On je 2004/05. protivničke mreže tresao 11 puta sa bele tačke.

Rođeni Kragujevčanin kaže da je razlog za dvocifreni broj njegovih pogodaka to što ima odlične saigrače.
 

ZANIMLJIVO! Milivojević se zbog ove rođendanske čestitke sigurno NEĆE OBRADOVATI!

SRBIN NA CENI! Kod nas otpisan u Milanu poludeli za njim!

Foto: reuters

 

NAJBOLJE PENALDŽIJE
U PET NAJJAČIH LIGA


Luka Milivojević (Kristal palas) 10/11
Nikolas Pepe (Lil) 8/9
Fabio Kvaljarela (Sampdorija) 6/7
Šarls (Eibar) 6/7
Serhio Ramos (Real Madrid) 5/5
Andrej Kramarić (Hofenhajm) 5/5
Kristijano Ronaldo (Juventus) 5/6
Džošua King (Bornmut) 5/6
Pol Pogba (M. junajted) 5/8

- Nema nikakve misterije u tome. Nijedan tim ne može slučajno da ima toliko dosuđenih penala. Imamo mnogo kvalitetnih igrača u napadu, veoma spretnih sa loptom. Da budem iskren, najveće zasluge za moje golove nosi Vilfred Zaha. Sada je, ipak, najvažnije da smo osigurali opstanak. Bezbedni smo i mirno možemo da igramo utakmice protiv Sitija, Arsenala i Evertona - poručio je Milivojević.

Nekadašnji prvotimac Rada, Crvene zvezde, Anderlehta i Olimpijakosa postao je i drugi najefikasniji Srbin u istoriji Premijer lige. Za dve sezone u Kristal palasu dao je 23 gola (19 iz penala), prestigao je Branislava Ivanovića (22), a ispred njega je samo Savo Milošević (29), aktuelni trener Partizana.

Samo Pikford odbranio

Luka je sa 11 metara uspevao da nadmudri odlične golmane poput Kaspera Šmajhela (Lester), Serhija Rika (Fulam), Ruija Patrisija (Vulverhempton), Edersona (Mančester siti), Bernda Lena (Arsenal)... Jedino je Džordan Pikford (Everton) našao način da zaustavi udarac.


Naš as naglašava da je samopouzdanje od velikog značaja kada se izvodi najstroža kazna.

- Nikada ne razmišljam o tome da ću promašiti penal. U 99 odsto slučajeva pre meča znam gde ću šutirati ako dođe do toga, jer to na treningu mnogo vežbam. Iz sezone u sezonu broj mojih golova se povećava, a to je zbog samopouzdanja. Imam mnogo više iskustva i vere u sebe - objasnio je Milivojević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17