• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

09.04.2019

12:03

LIGA ŠAMPIONA KONAČNI RASPLET! Totenhem bi da sruši Sitijev san!

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA KONAČNI RASPLET! Totenhem bi da sruši Sitijev san!

Podeli vest

Englezi će sigurno imati jednog predstavnika u polufinalu Lige šampiona, pitanje je samo da li će to biti Totenhem ili Mančester siti! Londonski tim dočekaće izabranike Pepa Gvardiole (21.00, Arena sport 1) u prvom četvrtfinalnom meču, a ovo će ujedno biti njihov premijerni okršaj u elitnom takmičenju

Ove sezone u Premijer ligi uspešniji su bili "građani", koji su na "Vembliju" savladali "pevce" sa 1:0. Međutim, sada će ekipa Mauricija Poketina po prvi put u Ligi šampiona igrati na svom novoizgrađenom stadionu, u koji je uloženo više od milijardu evra i izgleda fantastično.

Oba tima oslabljena

Siti je jedan od favorita, ne samo u ovom duelu, već za osvajanje trofeja i zato su u Totenhemu svesni da ih čeka težak zadatak. Povrede i izostanci su ono što remeti planove menadžerima s obe strane. Domaćin će biti bez povređenih Erika Dajera i Erika Lamele, dok su pod znakom pitanja Fernando Ljorente i Serž Orije, ali Poketino nije pesimista.

- Ovo je najvažnija utakmica u mojoj trenerskoj karijeri. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, ali i kako da im uzvratimo. Krenućemo agresivno od prvog minuta, da nametnemo naš tempo, dominaciju i da iz takve igre dođemo do dobrog rezultata - kaže Argentinac.

PRED SUDAR TITANA! Evo zašto u Barsi baš poštuju Junajted!

U ofanzivi će igra "pevaca" u velikoj meri zavisiti i od sjajnog Hjong Min Sona.

- Kada razmišljate pozitivno onda se i lepe stvari događaju. Uživaćemo na terenu, borićemo se žestoko, a videćemo gde će nas to odvesti. Sada uopšte nije važno koliko smo mečeva odigrali protiv njih, jer ovaj je poseban i biće drugačiji od svih. Verujem da ćemo proslaviti prvu pobedu u Ligi šampiona na našem novom stadionu - poručuje Korejac.

Ne postoje favoriti

Ogromne ambicije imaju "građani" ove sezone, u igri su za sva tri trofeja. Bore se za odbranu titule u Premijer ligi, ušli su u finale FA kupa, ali najveća želja im je da pokore Evropu. Veliki problem je što trener Pep Gvardiola večeras neće moći da računa na povređene Karlosa Brava, Fabijana Delfa i Aleksandra Zinčenka, a neizvesni su Kajl Voker i Serhio Aguero.

- U ovoj fazi svih osam ekipa imaju podjednake šanse, favoriti ne postoje. Totenhem je jedan od najboljih evropskih timova. Dočekaće nas na novom stadionu, motivisani, u vrućoj atmosferi, tako da moramo da budemo spremni na sve. Sigurno će nas napasti od starta, ali moji momci su mnogo puta dokazali da znaju kako se igraju veliki mečevi - jasan je Gvardiola.

Mane: Nikoga ne potcenjujemo

 

Fudbaleri Liverpula će preko Porta (21.00, Arena sport 2) pokušati da se domognu drugog uzastopnog polufinala Lige šampiona. Posao će im olakšati to što "zmajevi" dolaze znatno oslabljeni, bez Pepea, Erere, Koste, Teljesa...
- Prošle godine smo ubedljivo eliminisali Porto u osmini finala, ali to sada ne sme da nas zavara. Sigurno će biti motivisani da nam uzvrate, imaju veoma dobar tim. Naš cilj je da idemo do samog kraja, želimo trofej i zato ćemo učiniti sve da slavimo - jasan je Sadio Mane, napadač "crvenih"




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija