• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

09.04.2019

13:42

RAZLIČITI CILJEVI! Zvezda juri rekorde, Partizanu visi Evropa!

Fudbal

RAZLIČITI CILJEVI! Zvezda juri rekorde, Partizanu visi Evropa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde će u poslednjih sedam kola Superlige juriti titulu i rekorde, dok će igrači Partizana voditi grčevitu borbu za plasman u Ligu Evrope

Zvezda je lider i nakon podele bodova ima 42 boda, četiri više od drugoplasiranog Radničkog i čak 15 više od crno-belih, koji su na trećem mestu. Ako dobiju sve utakmice, crveno-beli će izjednačiti rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Tim s "Marakane" u sezoni 1999/00. osvojio čak 105 bodova. Aktuelna generacija je u regularnom delu prvenstva osvojila 84 boda, a u plej-ofu maksimalno može da se osvoji 21 bod. 

Jure Linkoln

Uz to, Zvezda ima priliku da seriju utakmica bez poraza poveća na čak 64 utakmice, što je apsolutni rekord u našem fudbalu i treći najbolji niz u istoriji profesionalnog fudbala. Ispred bi u tom slučaju ostali Linkoln s Gibraltara (88 bez poraza) i rumunska Steaua (104 bez poraza).

Vezista Zvezde Branko Jovičić kaže za naš list da on i saigrači razmišljaju samo o narednom rivalu Radničkom.

- Idemo utakmicu po utakmicu. O rekordima možemo da razmišljamo tek ako ih postavimo. Nismo razmišljali ni o nizu od 52 utakmice bez poraza, pa smo to ostvarili. Sad smo fokusirani na borbu za titulu i meč sa Radničkim na "Marakani". Takođe, želimo da osvojimo duplu krunu. Ne smemo da razmišljamo kao da smo već prvaci, čak ni i ako savladamo Nišlije, jer posle toga imamo duele s Čukaričkim u gostima i s Partizanom kod kuće - kaže Jovičić.

 

Foto: Starsportphoto


Zvezda ima šansu i da postavi klupski rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Trenutno su na cifri od 80 pogodaka, a rekord je 97, koliko je dala generacija predvođena Miodragom Božovićem u sezoni 2015/16. 


S druge strane, Partizanov jedini motiv biće kako da sačuva čast i obraz i da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope. Crno-beli su odavno izgubili šanse za titulu, a visi im i Evropa, pošto imaju isto bodova kao četvrtoplasirani Čukarički i svega četiri poena više od petoplasirane Mladosti iz Lučana. Četvrto mesto je poslednje koje vodi u Evropu, a ukoliko crno-beli budu plasirani ispod te pozicije, jedina nada će im biti Kup Srbije, odakle se takođe ide u LE.

Imaju vremena

Najbolji igrač Partizana Zoran Tošić kaže za naš list da je bitno što će crno-beli utakmice protiv rivala za Evropu igrati na svom terenu.

- Naš cilj je bio da završimo na trećem mestu. Igramo derbi na "Marakani", ali utakmice s konkurentima za Evropu igramo kod kuće. Prvi rival je Čukarički, moramo da se probudimo ako želimo da pobedimo. Nov je stručni štab, nisu imali vremena da nam prenesu sve zahteve. Sad imamo vremena i verujem da ćemo već protiv Čukaričkog bolje izgledati - zaključuje Tošić.

RASPORED ZVEZDE I PARTIZANA U PLEJ-OFU

31. kolo - 13. april
Crvena zvezda - Radnički Niš
Partizan - Čukarički

32. kolo - 21. april
Čukarički - Crvena zvezda
Radnički Niš - Partizan

32. kolo - 25. april
Crvena zvezda - Partizan

32. kolo - 1. maj
Vojvodina - Crvena zvezda
Partizan - Mladost

32. kolo - 5. maj
Crvena zvezda - Mladost
Partizan - Napredak

32. kolo - 11. maj
Proleter - Crvena zvezda
Vojvodina - Partizan

32. kolo - 19. maj
Crvena zvezda - Napredak
Partizan - Proleter

 

Lalatović: I Radnički hoće titulu

Nakon podele bodova niški Radnički ima svega četiri boda manje od vodeće Crvene zvezde. Naredni meč koji će ova dva rivala odigrati na "Marakani" suštinski će biti ključni za obe ekipe u borbi za titulu. Trener Radničkog Nenad Lalatović poručuje da njegov tim ide na istorijsku titulu prvaka države.

- Čestitam mojim fudbalerima na odličnoj i efikasnoj igri i nadam se da ćemo sezonu, u kojoj smo u 33 utamice samo jednom bili poraženi, uspešno privesti kraju. Borićemo se, dakle, u plej-ofu za titulu i pokušaćemo da se plasiramo u finale nacionalnog Kupa - kaže Lalatović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija