• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2019

17:26

NISAM MOGAO U ZVEZDU I PARTIZAN! Milan Mandarić otkrio zašto NE ULAŽE u klubove u Srbiji!

Fudbal

NISAM MOGAO U ZVEZDU I PARTIZAN! Milan Mandarić otkrio zašto NE ULAŽE u klubove u Srbiji!

Podeli vest

Milan Mandarić, srpsko-američki biznismen, priznaje da je želeo da uđe u srpski i hrvatski fudbal, ali da mu nisu dali

- U Srbiju nisam mogao u Zvezdu i Partizan i kada god je došao neki predsednik, pokušao je da me vrati. U Hrvatskoj je bila i kombinacija sa Hajdukom. Nekoliko puta su sa mnom kontaktirali i tražili da uložim i u Partizan. Ali nisu mogli da reše pitanje navijača. Ja sam za saradnju sa navijačima i oni su glavni za uspeh kluba. Ali druge stvari koje nisu deo fudbala i sporta, ne mogu ja da rešim. Uvek sam govorio navijačima da su oni vlasnici kluba, ne ja. Uvek sam ih molio da mi pomognu da vodim klub - kazao je za Večernji list Mandarić.

Titova slika u stanu
 

Kao privatnik imao je probelam sa jugoslovenskim vlastima, zbog čega je i napustio rodnu grudu, slika pokojnog doživotnog predsednika stoji u njegovoj kući.
- Jedan dan bio sam narodni heroj jer sam zaposlio ljude, a drugi dan vodili su me u zatvor. Rekli su mi da ne smem da širim kapitalizam u Jugoslaviji. Jasno mi je bilo da ne mogu da menjam sistem. Iako i danas imam Titovu sliku.

Poslednjih godina je u Ljubljani gde sa više-manje uspeha vodi svoj poslednji projekat, Olimpiju.

- Nisam imao nameru, trebao mi je odmor nakon 18 godina u Engleskoj i rada u Portsmutu, Lesteru i Šefildu. Došao sam u Portorož na odmor i ljudi oko Olimpije rekli su mi da klub ima problema. Trebalo je samo platiti četiri miliona evra dugovanja. Nisam odmah to hteo, ali mi je bio veliki izazov. Uvek sam patio od nostalgije. Dok sam bio klinac, stalno sam želeo da odem u inostranstvo, u Ameriku ili Švajcarsku, a otac mi je govorio: "Ne, sine, moraš u Sloveniju, to je naša Švajcarska". Sedamdesetih je Slovenija za nas bila pojam, ona je bila taj zapad.

Mandarić kaže da je o regionalnoj ligi razgovarao s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom. 

- Kada bi se izbegle emocije nedavne političke istorije, to bi bilo sjajno. Znam da je to teško, ali jednog dana moraćemo da priznamo da smo mi u fudbalskom smislu isti. Između nas u fudbalu nema ni srpstva ni hrvatstva, svi smo isti.

Najveće emocije vežu ga za Novi Sad.

Iz Like sam otišao s pet godina. Otac je bio u zarobljeništvu, uzeo nas i odveo u Novi Sad. Tamo sam odrastao, završio školu i oženio se. Otišao sam u svet, ali uvek volim da odem kući u Novi Sad gde sam odrastao. Odem na grob pokojnom ocu...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragasn

pre 5 godina

Kume, da si ti imao istinske volje da dođeš u Srbiju ti bi došao. A ove priče su za malu djecu. Nikada ti nisi imao istinskun želju da ulažeš u fudbal u Srbiji. To si toliko puta pokazao. Sa današnjeg gledišta možda je i bolje. Budi ti uz slovence i hrvate, jer ti si njih uvijek preferirao kako države tako i njihove igrače.

Marko

pre 5 godina

Ne lupetaj kada ne znas. Nije hteo da placa reket vladajucoj partiji, ali nece covek da javno kaze. To svi znamo koji smo blisku fudbalu. Gde je enstalo 50 miliona iz FK Zvezda..? PA jos 20 iz FK PArtizan...? PA iz KK Zvezda 15 miliona..? PA iz KK PArtizan 12 miliona..? to ti je brale 97 miliona evra isparilo. DA li je neko odgovarao..? Pa normalno da nije, jer zna se gde je otislo. A, ti hoces da covek iz uredjene Engleske dodje u takvu Srbiju..!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija