• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2019

22:55

(VIDEO) MOŽDA JE RONALDO SVEMOGUĆ, ALI SE AJAKS NIKADA NE PREDAJE! Ključevi za polufinale su u Torinu, Barsa odradila pola posla!

Fudbal

(VIDEO) MOŽDA JE RONALDO SVEMOGUĆ, ALI SE AJAKS NIKADA NE PREDAJE! Ključevi za polufinale su u Torinu, Barsa odradila pola posla!

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa odigrali su 1:1 u Amsterdamu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok je Barselona lako izašla na kraj sa Mančester junajtedom za minimalnu pobedu od 1:0

 

Uzbudljivo je bilo ove večeri u Amsterdamu. Dugo su Holanđani čekali na ovakav spektakl... i dočekali su ga. Daleko od toga da se ekipa Ajaksa obrukala, naprotiv, vrlo lako su mogli da u Torino krenu sa zalihom.

Pretio je nekoliko puta Hakim Zijeh, ali je oprezan bio Vojčeh Ščešni koji nije dozvoljavao domaćima da ugroze gol "stare dame". Prvi gol viđen je u 45. minutu kada je ko drugi nego Kristijano Ronaldo bio najviši u skoku i nakon centaršuta Žoaa Kansela smestio loptu iza golmana Ajaksa Andrea Onane.

Odgovor je bio ekspresan, ali je morao da prođe odmor između dva poluvremena. Onda, sa sudijskim zviždukom pohitali su domaći napred, a odličan udarac Davida Neresa završio je iza leđa, do tada odličnog, Poljaka.

Nastavak meča nije doneo toliko uzbuđenja, sve dok Daglaš Kosta pred sam kraj utakmice nije pogodio stativu. Ipak, ključevi polufinala čekaju u Torinu.

U drugom četvrtifnalnom meču ove srede Barselona je minimalnim rezultatom bila bolja od Mančester junajteda (1:0) na "Old Trafordu". Ekipa Ernerstea Valverdea tako je stigla do solidnog kapitala pred revanš meč u Kataloniji.

Prilično nezanimljim duel je viđen u Engleskoj. Kao da su gosti i došli po jedan pogodak koji su postigli u 12. minutu kada je nakon udarca Luisa Suareza Luk Šo skrenuo loptu u svoju mrežu i doneo veliku radost gostima iz Španije. Junajted praktično da nije napravio nijednu ozbiljnu priliku dok je Barsa nekoliko puta pretila, ali bez uspeha. Domaći za čitav meč nisu uspeli da upute loptu ka golmanu Barselone.

Utakmicu je ubeležio i oštar start Krisa Smolinga nad Lionelom Mesijem koji je završio krvav, ali se ipak brzo oporavio i pomogao svojoj ekipi da dođe do trijumfa.

 

AJAKS - JUVENTUS 1:1

Kristijano Ronaldo u 45. minutu za Juventus, David Neres u 46. minutu za Ajaks

Stadion: Johan Krojf arena, Sudija: Đanluka Roki (Italija)

Ajaks: Onana, Veltman, De Liht, Blind, Taljafiko – Van De Bek, Šene (od 76. Ekelekamp), De Jong – Neres, Tadić, Zijeh.
Juventus: Ščensni – Kanselo, Rugani, Bonući, Aleks Sandro – Bentankur, Pjanić, Matuidi (od 75. Dibala) – Bernardeski (od 93. Kedira), Mandžukić (od 60. Daglaš Kosta), Ronaldo.

 

MANČESTER JUNAJTED - BARSELONA 0:1

Luk Šo (autogol) u 13. minutu za Barselonu

Stadion: Old Traford, Sudija: Karlos Del Sero (Španija)

Mančester junajted: De Hea – Jang, Lindelef, Smoling, Šo – Fred, Mektominej, Pogba – Dalot (od 74. Lingard), Rašford (od 85. Pereira), Lukaku (od 68. Marsijal).
Barselona: Ter Štegen – Semedo, Pike, Lengle, Alba – Artur (od 66. Serhi Roberto), Rakitić, Buskets – Mesi, Kutinjo (od 65. Arturo Vidal), Suarez.

Tok mečeva:

KRAJ!

92. minut - Šutirao je Tadić, ali od svega samo korner.

85. minut - Stativa spašava Ajaks. Pokušao je Daglaš Kosta!

83. minut - Kakva asistencija Tadića za Ekelekampa. Ostavio je Srbin petom loptu, ali je mladi napadač uspeo samo da dobaci do golmana Juventusa.

80. minut - Deluje kao da su svi zadovoljni rezultatom, nema velikih uzbuđenja.

73. minut - Mirno je na oba meča u ovim trenucima. 

65. minut - Odlična prilika za Luisa Suareza, mogao je Urugvajac da reši pitanje pobednika, ali je bio neprecizan.

64. minut - Pokušaj Džoela Feltmana glavom posle kornera, ali je slabo to bilo za Ščešnog.

59. minut - Mnogo je zanimljivije u Amsterdamu. Deluje kao da je Barselona zadovoljna sa minimalnom pobedom, dok Junajted ne uspeva da pripreti na pravi način.

53. minut - Opasno je bilo, nakon centaršuta Miralema Pjanića lopta je prošla kroz čitav peterac domaćih, ali je niko nije skrenuo ka golu.

49. minut - Ajaks ozbiljno preti, probao je Nikolas Taljafiko, ali je lopta prozujala pored stative.

46. minut - GOOOOOOL! David Nereeeeees! Ajaks dolazi do izjednačenja odmah nakon nastavka igre! Predivan pogodak!

46. minut - Igra je nastavljena.

POLUVREME U HOLANDIJI I ENGLESKOJ! Ronaldo je zaista nezaustavljiv!

45.  minut - GOOOOOL U AMSTERDAMU! Ronaldo dovodi Juventus u prednost.

37. minut - Pokušava i Filipe Kutinjo, ali ovoga puta dobro reaguje David de Hea.

37. minut - Nova velika šansa za goste iz Torina. Probao je Bernardeski iz okreta, ali pored gola.

31. minut - Kris Smoling oštro je startovao na Lionela Mesija koji krvari nakon sudara sa Englezom. Biće mu potrebna lekarsa pomoć.

30. minut - Dobra prilika za Juventus, prvi pokušaj Kristijana Ronalda na meču, ali daleko je ovo bilo od Andrea Onane. Skot Mektominej je pao u šesnaestercu Barselone, ali ništa od penala.

25. minut - Kakva šansa za Ajaks! Van Der Bek je bio o odličnoj poziciji, ali je lopta prozujala pored leve stative.

18. minut - Nema sumnje da je Zijeh najveća pretnja po Juventus. Do sada najbolja prilika na meču. Oprobao je Alžirac šut sa nekih dvadesetak metara, ali je odlično intervenisao poljski golman.

14. minut - GOOOOOL! Barselona vodi u Mančesteru! Luk Šo pogađa svoju mrežu nakon šuta Luisa Suareza! Proverio je sudija Roki VAR snimak i pokazao da je pogodak regularan.

11. minut - Ponovo Zijeh, ali ovoga puta pravo u Ščešnog.

6. minut - Preti i Ajaks. Probao je Hakim Zijeh, ali lopta završava u spoljnjem delu mreže. Dobru šansu u Mančesteru imao je Markus Rašford čiji je šut prošao blizu stative.

3. minut - Prvi pokušaj na meču za Juventus. Šut Federika Bernandeskija ide preko gola.

1. minut - Utakmice u Holandiji i Engleskoj su upravo počele!

20.52 - Mesi je bio vidno raspoložen pred dolazak na "Old Traford":

 

 

20.45 - Ekipa Junajteda spremna je za veliki meč:

 

 

20.34 - Što se susreta Mančester junajteda i Barselone tiče, situacija je prilično ujednačena. Englezi su tri puta slavili, dok su tu čast Španci imali jednom više. Prednjače nerešeni rezutati kojih je do sada bilo pet.

20.30 - Ajaks i Juventus do sada su odigrali ukupno 12 mečeva. Italijani su slavili šest puta, četiri utakmice završene su nerešenim ishodom, dok su Holanđani dva puta izlazili kao pobednici. Srpskoj javnosti ostao je upamćen finalni meč tadašnjeg Kupa šampiona između dva večerašnja rivala na beogradskoj "Marakani" 1973. godine kada je Ajaks golom Džonija Repa u četvrtom minutu.

20.26 - Sa velikom pažnjom ispraćen je i dolazak Ronalda:

 

 

20.24 - Ovako je izgledao dolazak igrača Ajaksa na večerašnji okršaj:

 

 

20.21 - Dobro veče i dobrodošli na blog naše portala posvećen prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona između Ajaksa i Juventusa, odnosno Mančester junajteda i Barselone. Domaćini se nadaju velikim pobedama i najavi plasmana u polufinale, dok će gostujuće ekipe pokušati da opravdaju epitete favorita i domognu se što boljeg rezultata pred revanš. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Holandije i Engleske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija