• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2019

07:00

ONI SU GA OTPISALI! Luka spreman da se osveti Benfiki!

Fudbal

ONI SU GA OTPISALI! Luka spreman da se osveti Benfiki!

Podeli vest

Osveta za Benfiku je spremna! Fudbaler Ajntrahta Luka Jović (21) imaće priliku u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope (21.00, RTS 1) da svom bivšem klubu još jednom pokaže koliko je pogrešio što mu nije dao pravu šansu, već ga se olako odrekao pre nepune dve godine

Srpski reprezentativac bio je član lisabonskih "orlova" od zime 2016. do leta 2017. Za prvi tim je odigrao samo dva meča, dok je 18 nastupa imao za B ekipu.

Portugalci su odlučili da mladog napadača pošalju na pozajmicu u Ajntraht i učinili su mu veliku uslugu. Momak iz Bijeljine "eksplodirao" je u Frankfurtu, na 65 mečeva dao je 32 gola i postao jedan od najtraženijih mladih igrača na svetu. Nemci će ga otkupiti za 12 miliona, a danas vredi najmanje 60 miliona evra.

Jure Atletikov rekord

Sada se naš as vraća na stadion "La Luž" kao zvezda svog tima i biće najveća pretnja za odbranu domaćih.

- Radujem se povratku u Lisabon i utakmici protiv bivših saigrača. Čuo sam se sa Ljubomirom Fejsom, malo smo se šalili na tu temu. Za mene je boravak u tom klubu bio dragoceno iskustvo. Došao sam kao tinejdžer, sa 18 godina, i bilo mi je teško da se adaptiram na novu sredinu i drugačije zahteve. Sad je sve drugačije - objašnjava Jović, strelac 24 gola ove sezone.

Pored Luke, sjajne sezone imaju i naši Filip Kostić i Mijat Gaćinović, koji je za ovaj duel pod znakom pitanja zbog povrede stopala. Neizvesni su još i Sebastijan Rode, Sebastijan Ale i Martin Hintereger.

KONAČNO! Stigla prva ponuda za Jovića i NIJE iz Španije!

Bundesligaš večeras ima priliku da izjednači rekord Atletiko Madrida i veže 15 utakmica bez poraza u Ligi Evrope. Ajntraht ne zna za neuspeh u 2019, a ovo će mu biti 16. meč u svim takmičenjima.
Do osam najboljih u Ligi Evrope došao je zahvaljujući Lukinom pogotku u revanšu protiv Intera na "Đuzepe Meaci".

- Pobeda u Milanu nam je donela ogromno samopouzdanje. To je bio najveći meč i najvažniji gol u mojoj dosadašnjoj karijeri. Uverili smo se da možemo da pobedimo svaki tim, pogotovo uz podršku naših navijača. Svesni smo da će u Lisabonu biti paklena atmosfera, Benfika je tehnički odlična, ali mnogo će zavisiti od nas samih. Šanse su 50:50. Moramo jedni druge da guramo do granica maksimuma, samo tako možemo da prođemo dalje - poručuje Jović.

Seferović preti

Opasnost timu iz Frankfurta pretiće od njegovog bivšeg napadača Harisa Seferovića, koji je dao 22 pogotka ove sezone. Trener Benfike Bruno Lage neće moći da računa na suspendovanog Žonasa, ali vratili su se Salvio, Žardel i Koršija.

- U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Ajntraht je sjajan tim, ima odličnu sezonu, ali obaveza je da u našoj kući protiv svakoga idemo na pobedu. Ne razmišljam o neuspehu. U poslednja dva i po meseca pronašli smo pravu formu, moramo to da iskoristimo i napravimo korak više. Želimo trofeje u svim takmičenjima - jasan je Portugalac.

BROJKE

24 - gola dao je Luka Jović ove sezone

15 - mečeva bez poraza ima Ajntraht

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija