• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2019

07:15

(VIDEO) ČUDO OD DETETA! Ima 14 godina, a već je potpisao ugovor vredan 10 miliona dolara!

Fudbal

(VIDEO) ČUDO OD DETETA! Ima 14 godina, a već je potpisao ugovor vredan 10 miliona dolara!

Podeli vest

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Jusufa Mukoko, koji ima svega 14 godina, potpisao je deset miliona dolara vredan sponzorski ugovor sa poznatim svetskim brendom! Čelnici čuvenog proizvođača sportske opreme procenili su da će Mukoko biti velika zvezda, pa su s njim dogovorili desetogodišnju saradnju

Mladi nemački reprezentativac poreklom iz Kameruna postao je tako jedan od najmlađih milionera u svetu sporta. Sve zahvaljujući tome što visine sponzorskih ugovora rastu iz godine u godinu, a kompanije više ne čekaju ni da vrhunski sportisti stasaju. I "Najki" i mnogi drugi gledaju da uzmu pod svoje talentovane sportiste dok su još maloletni, iako je to veliki rizik.

Ambiciozan

Moj san je da zaigram za prvi tim Dortmunda, osvojim Ligu šampiona i Zlatnu loptu
Jusufa Mukoko

Igra za Nemačku

"Najki" se, međutim, nije slučajno odlučio za Mukoka. Mladi fudbaler igra za tim Borusije iz Dortmunda do 17 godina, dakle sa dve do tri godine starijim dečacima. I u toj konkurenciji postigao je čak 76 golova na 49 utakmica! Uz to, uspeo je da upiše i 19 asistencija.

Neverovatno zvuči i podatak da je za nacionalni tim Nemačke do 16 godina debitovao 11. septembra 2017, kada je imao samo 12 godina! Do sada je upisao četiri nastupa i tri pogotka. Iako mlad, Mukoko već uveliko ima svoje snove i tačno zna šta želi da postigne u karijeri.

BUNDESLIGAŠI SPREMILI DŽAKOVE PARA! Zvezda ostaje bez talentovanog napadača?

- Moj san je da zaigram za prvi tim Dortmunda i osvojim Ligu šampiona. Takođe, želim da postanem najbolji fudbaler sveta i osvojim Zlatnu loptu - kaže Mukoko.

Nemac je pažnju privukao već sa 12 godina u oktobru 2017, kada je postigao dva pogotka u remiju sa Šalkeom (4:4). Potom je i u finalu B junior Bundeslige lige zatresao mrežu protiv najvećeg rivala Bajerna u pobedi od 3:2. Dortmund se za sada trudi da njihov igrač ne poleti visoko, mada veliki sponzorski ugovori ne idu tome u prilog.

Trener Dortmundove akademije Lars Riken naglašava da je opreznost na visokom nivou.

- Sa profesionalcima će moći da igra tek kad napuni 17 godina. Za sada smo mirni i treba da budemo strpljivi i ako ne bude uvek igrao na ovako velikom nivou - rekao je Riken.

(VIDEO) SRPSKI ŠOU U AJNTRAHTU! Kostić i Jović izrešetali "švabe", Liga šampiona je tako blizu!

Takođe, Jusufa je trebalo da zaigra i za U17 reprezentaciju Nemačke, ali su i klub i porodica odlučili da odbije poziv.

- Interesovanje poput ovog koje vlada za Jusufu nije uvek lako za igrača ni za njegovu porodicu. Prema želji njegovih roditelja, oslobodićemo ga pritiska. Odlučili smo da ga ipak uklonimo sa spiska - rekao je nedavno selektor Mihael Fajhtenbajner.

Novi Mesi

Dortmund je Mukoka doveo 2016. iz hamburškog Sent Paulija, a ovakav potez mogao bi višestruko da im se isplati. Iako sa nemačkim timom ima ugovor do 2022, priča se da je Barselona ozbiljno zainteresovana da ga što pre uzme pod svoje kako bi u budućnosti bio adekvatna zamena za Argentinca Lionela Mesija. Zanimljivo je da je Mukoku nadimak upravo "novi Mesi".

Imao šest godina stariju devojku

Kada je Mukoko postao poznat široj javnosti, mnogi su komentarisali da izgleda starije deset godina nego što zapravo jeste. Taman kada se prašina slegla, Mukoko se ponovo našao u centru pažnje jer je otkriveno da je tada, sa 12 godina, već imao devojku od 18, takođe fudbalerku. Do danas optužbe nisu dobile svoj epilog niti dokaz.
- Odmah po rođenju sam Jusufu registrovao u nemačkoj ambasadi u Jaundeu (Kamerun). Posedujemo nemačku krštenicu - rekao je otac mladog fudbalera Džozef Mukoko.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija