• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.04.2019

11:34

KONAČNI OBRAČUN RONALDA I TADIĆA! Ajaks sanja čudo protiv Juventusa u Torinu!

Fudbal

KONAČNI OBRAČUN RONALDA I TADIĆA! Ajaks sanja čudo protiv Juventusa u Torinu!

Podeli vest

Jedan majstor fudbala će morati da se oprosti od Lige šampiona - Kristijano Ronaldo (34) ili Dušan Tadić (30)!

Juventus i Ajaks odigraće u Torinu revanš četvrtfinala elitnog takmičenja (21.00, Arena sport 1), a posle 1:1 na "Johan Krojf areni", sve je i dalje otvoreno!

Ronaldo je u prvom okršaju spasao "Staru damu" poraza. Loše je italijanski prvak odigrao u Amsterdamu, napravio samo tri ozbiljne prilike za 90 minuta, ali je bila dovoljna jedna bravura Portugalca da se zatrese mreža. S druge strane, srpski as je bio veoma dobar, ali ni on ni njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste nekoliko idealnih šansi.

De Jong neizvestan

Sad popravnog nema, "kopljanici" će moraju da idu na sve ili ništa. Veliki problem treneru Eriku ten Hagu pravi izostanak levog beka Nikolasa Taljafika, koji pauzira zbog žutih kartona, ali i povreda Frenkija de Jonga. Mladi vezista je bio jedan od najboljih u holandskom timu prošle nedelje, ali muči ga zadnja loža i pitanje je da li će moći da pomogne drugovima.

Bez straha

Zna se koja je Ajaksova filozofija, to se nikada ne menja, zato u Torino idemo po pobedu
Dušan Tadić

Jasno je da će odbrana Juventusa opet veliku pažnju posvetiti čuvanju Tadića, koji veruje da "kopljanici", posle Reala, mogu da izbace još jednog favorita za trofej.

- Mi pratimo Ajaksovu filozofiju, a ona je dobro poznata u Evropi. Uvek igramo na isti način, bez obzira na to ko je protivnik, da li je kod kuće ili na strani. Znamo koliko je Juve jak na svom terenu, ali to ništa ne menja. Idemo po pobedu, imamo šanse da prođemo - poručuje naš reprezentativac.

Ofanzivni vezista se osvrnuo i na fenomenalnu sezonu, u kojoj je do sada na 48 mečeva postigao čak 32 gola i upisao 20 asistencija. Zato ga i smatraju ključnom karikom holandske ekipe.

- Zbog mojih godina i iskustva logično je da budem vođa. Normalno je da dajem savete mlađim igračima. Međutim, imamo na terenu nekoliko lidera, sjajne pojedince i pre svega, jak tim, a to je najvažnije - kaže Tadić.

Uverili su se igrači Ajaksa koliko je Ronaldo opasan čak i kada se na sekundu ostavi sam. Kristijano je dao 25 golova ove sezone, a kapiten "kopljanika", Matijas de Liht tvrdi da će sad biti još obazriviji.

- Juventus retko kad gubi u Torinu, ali učinićemo sve da ih savladamo. Prvi meč je recept kako treba da igramo protiv njih. Agresivno, napadački i bez straha od prvog minuta. Dokazali smo da nismo slučajno u četvrtfinalu. Ovaj tim ima ogroman potencijal i za nas ništa nije nemoguće - jasan je mladi štoper.

Borbeno i oštro

Trener "stare dame" Masimilijano Alegri odmarao je najvažnije igrače u domaćem prvenstvu protiv Spala (1:2), što ga je koštalo poraza. Ipak, objašnjava da je duel sa "kopljanicima" od mnogo veće važnosti.

- Bilo bi lako da sam izveo najbolji tim i da smo osvojili titulu, ali važnije je da se fokusiramo na Ligu šampiona. Ajaks je fantastičan ove sezone, zato je u četvrtfinalu. U prvom meču su vršili veliki pritisak na naš vezni red i zadnju liniju, a mi nismo iskoristili prostor da im naudimo iz kontri. Sad moramo to da promenimo. Treba da budemo oštri, precizni i borbeni na svakom delu terena - naglašava Alegri.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija