• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G

26.04.2019

12:19

PARTIZAN RASPRODAJE CEO TIM NA LETO! Samo dvojica sigurna u crno-belom, Zvezda pušta napadača

Fudbal

PARTIZAN RASPRODAJE CEO TIM NA LETO! Samo dvojica sigurna u crno-belom, Zvezda pušta napadača

Podeli vest

Partizan će od sledeće sezone imati kompletno novi tim, dok će Crvena zvezda u evropske kvalifikacije ući najverovatnije s novim napadačem, pošto se očekuje prodaja Ričmonda Boaćija!

Dva najveća srpska kluba već krajem meseca počeće aktivnosti na transfer tržištu.

Dozvolu za odlazak iz Humske imaju gotovo svi igrači. U klubu vlada besparica i jedini način da se dođe do novca je prodaja fudbalera. Najbliži odlasku je štoper Strahinja Pavlović, kojeg već dugo prati Juventus i koji je spreman da za njega izdvoji pet miliona evra.

Ilić konačno u penziji

Klub najverovatnije neće ponuditi nove ugovore Miroslavu Vulićeviću i Bojanu Ostojiću, tako da će oni otići bez obeštećenja. Danilu Pantiću ističe pozajmica iz Čelsija, pa će i on ponovo otići u inostranstvo. Na kraju sezone u dogovoru sa trenerom Savom Miloševićem, znaće se i sudbina veterana Saše Ilića (41), koji već tri godine na molbu čelnika kluba odlaže završetak karijere. Sva je prilika da će legendarni vezista ovog puta definitivno otići u penziju.

(VIDEO) MORAMO SVI DA SE POGLEDAMO U OGLEDALO! Ostojić OČAJAN posle poraza!

Suma i Ožegović ponovo u Humskoj

Partizan će na početku nove sezone u timu imati zaboravljene ofanzivce, špica Ognjena Ožegovića i plejmejkera Sejdubu Sumu. Prvi se vraća s pozajmice iz ruske Tule, a najskuplji igrač u istoriji kluba stiže u Beograd posle neuspešne epizode u Makabiju iz Haife. Na raspolaganju Savi Miloševiću biće i Gabrijel Enake i Luka Cucin, koji su takođe bili na pozajmicama. Trener crno-belih će u narednih nekoliko nedelja proceniti da li će im dati novu šansu da se dokažu ili će od klupskih čelnika zatražiti da ih prodaju.

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Humskoj, malo je onih igrača iz trenutnog sastava koji će biti tu i naredne sezone.

- Mnogi igrači će napustiti Partizan. Ako stigne bilo kakva pristojna ponuda za bilo kojeg igrača, biće prihvaćena. U klubu se nadaju da će uspeti da prodaju ili Pavlovića ili Svetozara Markovića, koji trenutno imaju najveću tržišnu vrednost. Pored njih, očekuje se zarada i na transferu Rikarda Gomeša. Ugovori ističu Vulićeviću i Ostojiću, neće im biti produženi. Jedini koje bi uprava želela da zadrži su Vladimir Stojković i Zoran Tošić. Oni bi trebalo da predvode nov tim crno-belih - objašnjava naš izvor.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura ubeđen je da će klub značajno zaraditi na prodajama i da će finansijski stati na noge.

- Probaćemo da sačuvamo igrače koji donose razliku. Već vodimo pregovore o prodaji nekih igrača, možda i za rekordne sume. Nije lako, ali pokušavamo da se konsolidujemo. Slede bolji dani za Partizan - govorio je Vazura.

UKRAS NA ZVEZDINU SEZONU IZ SNOVA! Ben i Vukanović rešili derbi, Partizanu visi Evropa!

S druge strane, Crvena zvezda je produžila ugovore skoro svim najvažnijim igračima i time stavila jasno do znanja da želi ponovo u Ligu šampiona. Već se pominju neka pojačanja, poput defanzivnog veziste iz Gane Alhasana Vakasa, ali u klubu će o tome razmišljati tek kad se završi sezona.

Odlazi i Ebisilio

Prema rečima našeg izvora, klub će prvo morati da proda nekoga, a najbliži tome je Ričmond Boaći.

- Moguće da u Zvezdu stigne novi napadač. Plan je da se na leto proda ili Boaći ili Milan Pavkov, ali ne i obojica. Klub će verovatno napustiti Lorenco Ebisilio, kao i igrači koji nisu opravdali očekivanja, poput Milana Jevtovića, Stefana Hajdina, Dejana Melega. Neki igrači koje trener Vladan Milojević izuzetno ceni, poput Bena, mogli bi da odu tek nakon evropskih kvalifikacija - zaključuje naš izvor s "Marakane".


ODLAZE IZ PARTIZANA
IGRAČ TRŽIŠNA VREDNOST

Danilo Pantić 2.750.000*
Strahinja Pavlović 5.000.000
Svetozar Marković 2.500.000
Mark Valijente 850.000
Nemanja Nikolić 1.000.000
Rikardo Gomeš 1.750.000
Saša Zdjelar 1.250.000
Đorđe Ivanović 1.250.000
Bojan Ostojić 200.000**
Miroslav Vulićević 350.000**
Nemanja G. Miletić 700.000
*Ističe mu pozajmica iz Čelsija
**Ističu im ugovori

ODLAZE IZ ZVEZDE
IGRAČ TRŽIŠNA VREDNOST

Ričmond Boaći 4.000.000
Milan Pavkov 2.500.000
El Fardu Ben 3.000.000
Džonatan Kafu 3.000.000*
Milan Jevtović 600.000
Stefan Hajdin 400.000
Dejan Meleg 400.000
*Ističe mu pozajmica iz Bordoa
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Strasno

pre 4 godine

Da li mislite da su ljudi koji prate fudbal,toliko glupi i naivni da im prodajete ovakve price.Ej,da neko napise da Juventus prati onog mladog balvana duze vreme a on igra mesec ipo u prvom timu i jos uvek nema dvocifreni broj utakmica.Uz sve to,decko pojma nema sa fudbalom i nema sanse da neko plati 100 000 a kamo li 5 miliona.Na bukvalno svakoj utakmici je na rubu crvenog kartona jer igra ragbi umesto fudbala.Obema rukama drzi protivnike a svaki skok mu je lakat u glavu onom koga cuva.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija