• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2019

18:31

SRBI IZ HRVATSKE PROTIV HRVATA IZ SRBIJE! Dogovoren zanimljiv prijateljski meč!

Fudbal

SRBI IZ HRVATSKE PROTIV HRVATA IZ SRBIJE! Dogovoren zanimljiv prijateljski meč!

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigraće meč 15. juna u Tavankutu kod Subotice, mestu koje je inače poznato po brojnoj hrvatskoj zajednici

Predstavnike dve nacionalne manjine, srpske u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji u ime Fudbalskog saveza Srbije ugostili su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov zamenik Uroš Zeković.

IZ REPREZENTACIJE NA KLUPU ZVEZDE! Ako Miha odbije crveno-beli se okreću selektoru!

Dogovoreno je da će utakmica dve manjinske reprezentacije biti podržana od strane oba saveza, odnosno Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, a njeni organizatori biće Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće sa jedne te Hrvatsko narodno veće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji sa druge strane.

Podsetimo, utakmica najavljena za 15. jun neće biti i prvi susret manjinskih fudbalskih reprezentacija Hrvata i Srba. Prva je odigrana pre tri godine, odnosno 12. juna 2016. u Vukovaru. Ta utakmica bila je ujedno i priprema pred odlazak na Evropeadu, odnosno Fudbalsko prvenstvo nacionalnih manjina Evrope, koja je održana u Italiji od 19. do 26. juna. 2016. Kao iskusnija ekipa, koja je na ovom prvenstvu do tada već dva puta učestvovala, Hrvati iz Srbije u Vukovaru su slavili sa 4:0.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

Koliko se god OČAJNIČKI trudili da se prišlepate Hrvatima, od toga neče i nemože biti NIŠTA. Uzalud vam trud opančari....Koliko je teško shvatiti da nas NE zanimate.??? Evo, kad god pogledam, NEMA DANA, a da nema 20 naslova o Hrvatima i Hrvatskoj. Kakva je to opsjednutost i očaranost niže rase prema onoj kojoj se dive, i kojoj se svim silama očajnički nastoje približiti. Naravno bez IKAKVE šanse. Kod nas, ne sječam se kad se spomenula srbija. Osim u kontekstu neke niske i bijedne opančarske provokacije, naravno sa vaše strane.I da niste dosadni koliko jeste u tim svojim očajničkim naporima da dođete blizu Hrvatima, kod nas TEŠKO da bi se i znalo da postojite. Eto koliko nas zanimate. Otprilike kao Mongolija ili Kazakstan. Bilo bi dobro da napokon zaboravite Hrvatsku, kao što smo i mi zaboravili vas.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija