• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2019

13:56

POZNATO 12 UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA! Banetov Zenit u prvom šeširu, a evo kako može da mu se pridruži Tadić!

Fudbal

POZNATO 12 UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA! Banetov Zenit u prvom šeširu, a evo kako može da mu se pridruži Tadić!

Podeli vest

Fudbalski šampionati u Evropi ulaze u finiš, a trenutno je poznato 12 učesnika Lige šampiona

I u narednom izdanju Lige šampiona učestvovaće 32 tima, raspoređenih u osam grupa sa po četiri ekipe. Kao i dosad, prve dve idu u nokaut fazu, posle čega sledi razigravanje sve do finala 30. maja na "Ataturk" stadionu u Istanbulu.

Naredne sezone u eliti će igrati  Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid iz Španije, Mančester siti, Liverpul iz Engleske, Juventus i Napoli iz Serije A, Bajern, Borusija Dortmund i Lajpcig iz Nemačke, Pari Sen Žermen iz Francuske i  Zenit, kloji je u subotu overio šampionski trofej u Rusiji.

Preostali učesnici dobiće se u završnicama prvenstava kao i kroz kvalifikacije, kroz koje  može samo šest timova: četiri kroz stazu šampiona, gde će učestvovati prvak Srbije, te dva kroz putanju pratilaca.

Foto: reuters

 

Kako se bliži kraj sezone jasno je da će u prvom šeširu biti: Barselona, Juventus, Pari Sen Žermen i Zenit kao prvaci država koje nose najjači koeficijent. Njima će se pridružiti najbolji tim Nemačke - najverovatnije Bajern, pošto ima četiri boda više od Dortmunda dva kola pre kraja, kao i prvak Premijer lige - Mančester siti ili Liverpul - vodi se mrtva trka. Preostala dva od ukupno osam mesta popuniće osvajači Lige šampiona i Lige Evrope, jer UEFA najpre vrednuje međunarodni, pa tek onda uspeh na lokalnom nivou.

Do prvog šešira mogu Ajaks ili Totenhem, odnosno Liverpul, ako u revanšu eliminiše Barselonu nakon što je na Nou Kampu bilo 3:0, a zatim slavi u završnoj borbi u Madridu. Iz Lige Evrope glavni kandidati su Arsenal (3:1) i Čelsi (1:1), s opbzirom na to da imaju dobre rezultate posle polufinalnih okršaja sa Valensijom i Ajntrahtom.

Foto: ap photo

 

Pod uslovom da Liverpul osvoji i Ligu šampiona i Premijer ligu ili da Barselona postane prvak Evrope, onda bi osmog učesnika prvog šešira za naredno izdanje elitnog kupa dala Portugalija. Tamo Benfika ima dva boda više i bolji međusobni skor od Porta, uoči završnih 180 minuta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija