• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

09.05.2019

14:23

KAD SRBIN ZALUDI SVET FUDBALA! Ovi velikani se otimaju o Tadića!

Fudbal

KAD SRBIN ZALUDI SVET FUDBALA! Ovi velikani se otimaju o Tadića!

Podeli vest

Velikani evropskog fudbala otimaju se o Dušana Tadića! Real Madrid, Pariz Sen Žermen, Juventus i Bajern Minhen spremni su da odmah po završetku sezone krenu u borbu da angažuju srpskog ofanzivnog vezistu

Tadić navodno u ugovoru s Ajaksom ima klauzulu da je slobodan ako neko za njega ponudi 16 miliona evra, a za pomenute bogataše evropskog fudbala ta cena je prava sitnica.

Zovu sa svih strana

Menadžer srpskog fudbalera Miloš Malenović kaže, međutim, da je Tadić apsolutno zadovoljan u Ajaksu, pre svega zato što se u Amsterdamu ove sezone naigrao fudbala kao nikad u životu.

- Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars rekao mi je nekoliko puta da će učiniti sve da zadrži Tadića. Jasno je svima posle ovakve Dušanove sezone da ne moram da ga nudim. Mene već mesecima zovu predstavnici drugih klubova i raspituju se za mogućnost da angažuju Tadića. Svima nam prija to što Dušana mnogi vide kao igrača Reala, PSŽ-a ili Bajerna. S druge strane, Tadić mi je rekao da je presrećan u Ajaksu, koji praktikuje totalni fudbal, jer on u tome istinski uživa - kaže Malenović.

(FOTO) OČAJNI TADIĆ PLAKAO, FUDBALER TOTENHEMA GA UZALUD TEŠIO! Srbin razočaran i ljut: Nismo ovo zaslužili!

Nekadašnji igrač novosadske Vojvodine i sam je priznao koliko mu prija holandski fudbal posle četiri godine u engleskom Sautemptonu.

- Obožavam da igram za Ajaks, jer želimo da dominiramo sve vreme, da držimo loptu i napadamo protiv koje god ekipe da igramo. Pokazali smo da i manji klubovi mogu da sanjaju uspeh u Evropi. Sjajno je biti deo te priče. Igramo odličan fudbal, imamo izvanrednu filozofiju. S druge strane, u Engleskoj su me tukli sve vreme, jer su tamo defanzivni zaštićeniji. Previše vremena sam provodio na terenu bez lopte u nogama, a to mi se ne sviđa - rekao je Tadić.

TEŠKI DANI ZA NAVIJAČE AJAKSA! Posle šokantnog ispadanja, saznali novu TUŽNU VEST!

Ofanzivni vezista Ajaksa sa čak 34 gola i 23 asistencije na 53 utakmice ove sezone ima bolji lični učinak nego ijedan srpski fudbaler u 21. veku. Tadić je s "kopljanicima" već osvojio Kup Holandije, što mu je prvi trofej u karijeri. Na dobrom je putu da trijumfuje i u prvenstvu, a blistao je u Ligi šampiona u kojoj je njegov tim stigao do polufinala i nesrećno ispao od Totenhema.

Bolji i od Kežmana

Najbliži Tadićevim brojkama, uzimajući u obzir 10 najjačih evropskih liga i period od 2000. godine do danas, bio je Mateja Kežman. Dok je nosio dres PSV Ajndhovena u sezoni 2002/03. postigao je ukupno 40 golova na 43 utakmice u svim takmičenjima.

Kežman je sa 35 golova samo u prvenstvu Holandije te sezone bio drugi strelac Evrope, ali je imao skroman učinak kao asistenst, sa samo četiri dodavanja za gol. I naravno, za razliku od Tadića, Mateja je bio klasičan špic igrač, koji je pored sebe imao "pakere" poput Arjena Robena i Denisa Romedala.

Van der Vart: Dušana ne zanima novac

Nekadašnji fudbaler Ajaksa i Real Madrida Rafael van der Vart smatra da je Dušan Tadić duša Ajaksovog tima.
- On je strašan tip. Neverovatno je čvrst na terenu, ubrzava igru, a od ogromne je važnosti za čitav tim, za grupu. Putovao sam nekoliko puta sa ekipom ove sezone po Evropi i vidite da je Dušan pravi dobar dečko, otvoren, iskren. Spreman je da ide u vatru za tim i nije u Ajaksu da bi zaradio pare. To je fantastično - rekao je Van der Vart.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17