• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2019

07:10

MIHAJLOVIĆ NA METI JUVENTUSA! Srbin iz Bolonje vodeći kandidat za trenera šampiona Italije!

Fudbal

MIHAJLOVIĆ NA METI JUVENTUSA! Srbin iz Bolonje vodeći kandidat za trenera šampiona Italije!

Podeli vest

Srpski trener Siniša Mihajlović iznenada je postao jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme Juventus

Gotovo svi italijanski mediji, pre svih najugledniji "Gazeta delo sport" i "Korijere delo sport", tvrde da se Masimilijano Alegri već oprostio s čelnicima "stare dame" i da prelazi u PSŽ, gde će zarađivati 15 miliona evra po sezoni, odnosno dvostruko više nego u Torinu.

Pep pusta želja

Sad je samo pitanje šta će rukovodiocima Juventusa odgovoriti Pep Gvardiola jer je on najveća želja svih u klubu
Gazeta delo sport

Ideju da Mihajlović bude novi šef stručnog štaba podržavaju, navodno, svi najvažniji ljudi u Juventusovoj upravi, počev od predsednika Andree Anjelija, preko potpredsednika Pavela Nedveda do sportskog direktora Fabija Paratićija.

Hteli ga i 2014.

Činjenica da je Mihajlović od 2016. do 2018. sedeo na klupi Juventusovog gradskog rivala Torina neće uticati na mišljenje čelnika "bjanko-nera", prenosi "Gazeta". Oni bi, navodno, jedino Pepa Gvardiolu voleli da vide na klupi više nego Mihajlovića, ali Španac još nije odlučio da li će napustiti Mančester siti.

- Mihajlović je kao igrač nastupao za Romu, pa za Lacio. Trenersku karijeru je počeo u Interu, da bi kasnije sedeo na klupi Milana. Zbog toga ne bi trebalo previše obraćati pažnju na to što je bio trener Torina. Za Srbina je daleko važnije šta će rukovodiocima Juventusa odgovoriti Pep Gvardiola, jer je on najveća želja svih u klubu - piše tiražni italijanski sportski list.

Bolonja čeka s ugovorom

Ukoliko ne stigne poziv Juventusa, onda je gotovo izvesno da će Siniša Mihajlović potpisati višegodišnji ugovor s Bolonjom. On je "crveno-plave" skoro izvesno spasao ispadanja iz Serije A, ali je rekao da ne želi da potpiše novi ugovor sve dok ne bude završena sezona. Sad se u isto vreme spekuliše da bi Mihajlović mogao u Juventus, ali i koga bi želeo da vidi kao pojačanje u Bolonji. Između ostalih i srpskog reprezentativca Adema Ljajića.

Mihajlović je pre dva meseca za isti dnevni list otkrio da je pre pet godina imao postignut dogovor u vezi s preuzimanjem Juventusa.

- Sa Juveom sam se sve bio dogovorio 2014. godine. Bio sam u rezidenciji Anjelijevih, sa Marotom i Nedvedom. Onda je Konte odlučio da ostane, pa je dva meseca kasnije dao ostavku. Ja sam ostao u Sampdoriji, a na klupu Juventusa stigao je Alegri - prisetio se Mihajlović.

List "Republika" javlja da je Pavel Nedved sad ozbiljno "zalegao" da Mihajlović preuzme brigu o Kristijanu Ronaldu i drugovima. 

- Alegri je završena priča, a Nedved veruje da je Mihajlović idealan naslednik. Izuzetno poštuje njegov način rada, temperament i smatra da je Srbin pravi autoritet, koji čvrstom rukom vodi svaki tim. Slično razmišlja i direktor Paratići, koji ceni šta je sve Mihajlović osvojio kao igrač i smatra da je posle neuspele epizode u Milanu Srbin željan da se dokaže u velikom klubu - prenosi "Republika".

MIHIN TRENERSKI PUT


2006-2008. Inter (pomoćni trener)
2008-2009. Bolonja
2009-2010. Katanija
2010-2011. Fiorentina
2012-2013. Reprezentacija Srbije
2013-2015. Sampdorija
2015-2016. Milan
2016-2018. Torino
2018. Sporting Lisabon*
2019- Bolonja
* Trener Lisabona bio je samo devet dana jer mu je nova uprava dala otkaz
 

Sukob s navijačima

Nejasno je u ovom trenutku kako bi reagovali navijači Juventusa, koji ne vole Mihajlovića. Srpski trener nije im ostao dužan kad su ga pre dve godine tokom jednog gradskog derbija prozivali da je Cigan.

- Ovde u Italiji stalno se priča o rasizmu, ali samo na relaciji crnci-belci. Pa i ovo je rasizam, kad nekome kažete da je Cigan, s tim negativnim prizvukom. Voleo bih da navijači Juventusa imaju mu*a da mi u lice to kažu. Evo, pozivam ih javno, daću im i kućnu adresu, pa neka dođu - rekao je Mihajlović.









Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija