• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

12.05.2019

07:15

ENGLEZI POKORILI "STARI KONTINENT"! Prvi put četiri tima iz iste zemlje vode bitku u oba evropska finala!

Fudbal

ENGLEZI POKORILI "STARI KONTINENT"! Prvi put četiri tima iz iste zemlje vode bitku u oba evropska finala!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula i Totenhema nadmetaće se 1. juna u Madridu za trofej Lige šampiona, dok će se Čelsi i Arsenal 29. maja u Bakuu boriti za pehar Lige Evrope

 

Ostrvljani su ispisali istoriju! Klubovi iz Premijer lige ušli su u anale evropskih takmičenja pošto su učinili da Engleska bude prva zemlja koja ima sve četvoro finalista u Ligi šampiona i Ligi Evrope!
Fudbaleri Liverpula i Totenhema boriće se za titulu prvaka Starog kontinenta 1. juna u Madridu, dok će se Čelsi i Arsenal nadmetati 29. maja u Bakuu za drugi po rangu evropski trofej. Tako su timovi iz Premijer lige prekinuli dominaciju Španaca, koji su u prethodnih pet sezona osvojili čak devet trofeja u ova dva takmičenja.

"MAĐIONIČAR" IGRA POSLEDNJI MEČ U DRESU ČELSIJA! U Realu već spremaju doček, čeka se samo kraj sezone!

Jako prvenstvo

Zahtevi u Premijer ligi su veoma visoki, konkurencija žestoka i u tome je razlika u odnosu na druge zemlje
Mauricio Sari

27 - ENGLESKIH FUDBALERA IMAJU FINALISTI LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE. NAJVIŠE IH JE U LIVERPULU, DESETORICA, A NAJMANJE U ARSENALU, ČETVORICA


Presudilo veće srce

Izabranici Jirgena Klopa, odnosno Maurisija Poketina do odlučujuće bitke za "ušati" pehar došli su posle fantastičnih preokreta protiv Barselone (0:3, 4:0), odnosno Ajaksa (0:1, 3:2). Trogodišnja vladavina Real Madrida je gotova i sada je samo pitanje da li će trofej završiti na "Enfildu" ili u Londonu.

- Verujem da su mnogi očekivali da se Mančester siti i Barselona bore za trofej, ali Totenhem i mi smo prošli dalje zbog neverovatne želje. Sada se priča kako engleski timovi dobro prolaze zbog novca i velikih ulaganja, a činjenica je da je u pitanju veliko srce. Liverpul je u utorak napravio čudo, a dan kasnije i "pevci", tako da ćemo potpuno zasluženo igrati u Madridu - poručuje Klop.
S druge strane, "tobdžije" su preko Valensije (3:1, 4:2) rutinski došle do finala Lige Evrope, dok su "plavci" za to morali dobro da se namuče protiv Ajntrahta (1:1, 1:1). Posle dva remija sa ekipom iz Frankfurta odlučivali su penali, a u tome je Čelsi bio uspešniji (4:3), pa će imati priliku da ponovi uspeh iz 2016, kada je osvajao ovaj trofej.

Foto: reuters

Menadžer londonskog tima Mauricio Sari smatra da je kvalitet domaćeg prvenstva doprineo uspehu klubova.

- Svi znaju koliko je Premijer liga jaka i da su ovde utakmice teške i naporne. Da bi u Engleskoj došli do bilo kog trofeja, potrebno je da pobedite vrhunske rivale poput Mančester sitija, Liverpula, Totenhema... Zahtevi su veoma visoki, konkurencija žestoka i u tome je razlika u odnosu na ekipe iz drugih zemalja - kaže Italijan.

(VIDEO) ONO ŠTO NOVAC NE MOŽE KUPITI! Možda nisu prošli u finale, ali za navijače Ajntrahta ovi momci su heroji!

Biće još uspešniji

Legenda Totenhema Glen Hodl oduševljen je što će se, pored njegovog omiljenog kluba, još tri tima sa Ostrva nadmetati za najvažnije evropske trofeje. Poslednji su ovom podvigu bili najbliži Italijani, i to 1990. godine. Tada je Milan igrao protiv Benfike u finalu Kupa šampiona, dok su se Juventus i Fiorentina borili za trofej Kupa UEFA.

- Divna stvar za engleski fudbal. Niko ne treba da se iznenadi ako se u bliskoj budućnosti to ponovi, jer naši timovi jačaju iz dana u dan. Ovu sezonu treba svi da proslavimo, a Liverpul, Totenhem, Arsenal i Čelsi mogu da budu ponosni na ono što su ostvarili - poručuje Hodl.
 

Čeh: Finale za kraj karijere

Golman Arsenala Petr Čeh (37) boriće se za trofej protiv svog bivšeg kluba u Bakuu i na taj način završiće profesionalnu karijeru.

- Moj san bio je da igram u finalu Lige Evrope i to se ostvarilo. Sada želim da osvojim pehar, a duel protiv Čelsija biće sjajan način da se povučem. Možda bih i mogao da igram još dve godine, ali radije bih da se penzionišem prerano nego prekasno - kaže Čeh.

5 puta je Liverpul osvajao Ligu šampiona

1 titulu prvaka Evrope juri Totenhem

13 godina prošlo je otkako se Arsenal borio za evropski trofej

2. pehar Lige Evrope uzeće Čelsi ako pobedi u finalu u Bakuu

FINALE LIGE ŠAMPIONA
Totenhem - Liverpul
1. jun (21.00), Madrid
Stadion: Vanda Metropolitano

FINALE LIGE EVROPE
Čelsi - Arsenal
29. maj (21.00), Baku
Stadion: Olimpijski

POSLEDNJIH PET OSVAJAČA LŠ
2018. Real Madrid
2017. Real Madrid
2016. Real Madrid
2015. Barselona
2014. Real Madrid

POSLEDNJIH PET OSVAJAČA LE
2018. Atletiko Madrid
2017. Mančester junajted
2016. Sevilja
2015. Sevilja
2014. Sevilja


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija