• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2019

17:50

(VIDEO) IPAK BEZ ČUDA, SITI ŠAMPION ENGLESKE! "Građani" pregazili Brajton, Liverpul 30 godina bez krune!

Fudbal

(VIDEO) IPAK BEZ ČUDA, SITI ŠAMPION ENGLESKE! "Građani" pregazili Brajton, Liverpul 30 godina bez krune!

Podeli vest

Mančester siti je šampion Premijer lige! Ekipa Pepa Gvardiole deklasirala je u poslednjem kolu Brajton sa 4:1, pa je pobeda Liverpula od 2:0 nad Vulverhemptonom bila uzaludna

Pre poslednjeg kola Siti i Liverpul delio je samo jedan bod. "Redsi" su navijali za "galebove", bio im je potreban kiks Sitija. Međutim, ikao je Brajton u prošlom kolu iznenadio Arsenal nije uspeo da ponovi isto i sa Gvardiolinom mašinerijom.

Siti je odbranio titulu golovima Aguera, Laporte, Mareza i Gundogana, a ovo je "građanima" šesta titula šampiona Premijer lige. "Redsi" čekaju titulu od 1990. godine, bili su nadomak cilja, ali im je izmakla i ovog puta.  

Foto: Tanjug/AP

 

Marej je u 17. minutu meča zaledio krv u venama naijačima Sitija. Gvardiola je počeo da se šetka nervozno pored klupe jer je Liverpul vodio. Ali, samo desetak minuta trajala je streplja "građana". Meč na početak vratio je Aguero u 28, a deset minuta kasnije Laporte se pobrinuo za preokret od 2:1.

Foto: tanjug/ap photo

 

Sve dileme rešio je u 63. minutu sjajnim pogotkom Marez. Dobio je loptu, onda je usledila finta u njegovom stilu, oduvao je igrača Brajtona, a onda je desnom nogom opalio po lopti, zatresao mrežu za veliko slavlje "građana". Tačku na meč ipak je stavio Gundogan u 72. minutu utakmice, fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca.

 

 

Liverpul je dobio "vukove" 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Maneu, ali bila je to pirova pobeda "crvenih", koji ipak ostaju bez šampionske titule. Liverpul je sezonu završio sa 97 bodova i samo jednim porazom, ali to nije bilo dovoljno.

Foto: tanjug/ap photo

 

Timu Jirgena Klopa preostalo je borba da još jednu godinu bez titule prvaka Engleske obeleže još jednom titulom prvaka Evrope.

Foto: tanjug/ap photo

 

Arsenal je slavio u Barnliju 3:1, dok su Totenhem i Everton remizirali 2:2. Kardif je dodatno zagorčao očajnu sezonu još očajnijem Mančester junajtedu pobedom na "Old Trafordu" 2:0. Netenijel Mendes-Lijang je bio dvostruki strelac.

Uz Siti i Liverpul, Englesku će u Ligi šampiona sledeće sezone predstavljati Čelsi i Totenhem. U Ligu Evrope će Arsenal i Mančester junajted, ali "tobdžije" imaju još jednu priliku da se domognu elite, ukoliko osvoje ovosezonsko izdanje Lige Evrope, pobedom nad Čelsijem u Bakuu.

Iz Premijer lige su ispali Fulam, Kardif i Hadersfild, a novi članovi elitnog engleskog društva su Norič siti i Šefild junajted. Treće mesto popuniće osvajač baraža, a u prvim mečevima plej-ofa rezultati su bili: Aston Vila - Vest Bromvič 2:1, Derbi kaunti - Lids junajted 0:1.

 

PREMIJER LIGA 

38. kolo

Nedelja

Brajton - M. Siti 1:4 (1:2)
(Marej 27 - Aguero 28, Laport 38, Mahrez 61, Gindoan 63)

Barnli - Arsenal 1:3 (0:0)
(Barns 66 - Obamejang 52, 63, Nketia 94)

K. Palas - Bornmut 5:3 (3:1)
(Batšuaji 25, 33, Simpson 38ag, 56, Taunzend 80 - Lerma 45, Ajb 57, King 73)

Fulam - Njukasl 0:4 (0:2)
(Šelvi 9 , Peres 11, Šar 61, Rondon 90+1)

Liverpul - Vulverhempton 2:0 (1:0)
(Mane 17, 82)

M. Junajted - Kardif 0:2 (0:1)
(Mendez-Laing 23p 54)

Sautempton - Hadersfild 1:1 (1:0)
(Redmond 41 - Pričard 54)

Totenhem - Everton 2:2 (1:0)
(Dajer 3, Eriksen 75 - Volkot 69, Tosun 72)

Votford - Vest Hem 1:4 (0:2)
(Deulofeu 47 - Nobl 16, 80p, Lansini 40, Arnautović 72)

Lester - Čelsi 0:0

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija