• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

16.05.2019

09:11

SRBIJA MORA DA BUDE PONOSNA! Samo je Mesi bolji od NAŠEG TADIĆA!

Fudbal

SRBIJA MORA DA BUDE PONOSNA! Samo je Mesi bolji od NAŠEG TADIĆA!

Podeli vest

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić drugi je najproduktivniji igrač u top-deset evropskih liga, a bolji od njega je samo Lionel Mesi! Srpski reprezentativac je ove sezone direktno učestvovao u 60 golova "kopljanika", pošto je 38 puta bio strelac i 24 puta je asistirao za pogodak

Lider Barselone je uspešniji sa 48 golova i 22 asistencije, ali njemu i Tadiću u leđa gledaju asovi poput Kilijana Mbapea, Roberta Levandovskog, Kristijana Ronalda, Muhameda Salaha...

Blistao u eliti

Tadić je najviše golova dao u holandskom šampionatu, čak 26, uz 14 asistencija. Tako je pomogao Ajaksu da posle pet godina stigne do titule. Bio je jedan od najzaslužnijih što je klub iz Amsterdama ušao u Ligu šampiona, jer je u kvalifikacijama upisao po tri gola i asistencije. Potom je sa šest pogodaka i pet dodavanja za gol kumovao da Ajaks stigne do polufinala elitnog klupskog takmičenja.

(VIDEO) PRAVDA JE MORALA DA BUDE ZADOVOLJENA! Ludnica u Amsterdamu, Tadićev šou za titulu Ajaksa i prvo mesto na listi strelaca!

Uprkos najboljoj sezoni u karijeri, Tadić je tokom čitave godine, pa tako i sad, stavljao u prvi plan tim.

- Sve pojedinačne brojke ništa ne bi značile i ne bi vredele da nemam odlične saigrače. Neverovatno je šta smo napravili kao ekipa, a tu pre svega mislim na rezultat u Ligi šampiona. Svako od nas pojedinačno je napredovao u odnosu na početak sezone, svako je dao više nego što se očekivalo i poslednjih nedelja se u čitavoj Evropi pričalo o Ajaksu. S druge strane, verovao sam da mogu da ostvarim ovakvu sezonu na ličnom planu jer sam mnogo radio i mnogo toga se odricao - skromno je konstatovao srpski fudbaler.

Tadić je ove sezone postao tek četvrti igrač u Holandiji koji je uspeo da na deset uzastopnih prvenstvenih mečeva na domaćem terenu postigne pogodak.

Pre njega to je uspelo samo legendarnom Johanu Krojfu, još jednoj legendi Ajaksa Jariju Litmanenu, kao i bivšem igraču Tventea Brajanu Ruizu.

Ujedno Srbin je sa 28 golova najbolji strelac holandskog prvenstva ove sezone.


ONI SU MAŠINE ZA GOLOVE

Fudbaler Klub Golovi Asistencije Ukupno

Lionel Mesi Barselona 48 22 70

Dušan Tadić Ajaks 36 24 60

Kilijan Mbape PSŽ 36 17 53

Robert Levandovski Bajern 38 13 51

Munas Dabur Salcburg 35 15 50

Bruno Fernandes Sporting 32 17 49

Hakim Zijeh Ajaks 21 23 44

Serhio Aguero Mančester siti 32 10 42

Karim Benzema Real Madrid 30 11 41

Kristijano Ronaldo Juventus 28 13 41




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija