• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

18.05.2019

12:23

POČISTIO SVE PRED SOBOM! Jović prelaskom u Real postao najskuplji i najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena!

Fudbal

POČISTIO SVE PRED SOBOM! Jović prelaskom u Real postao najskuplji i najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena!

Podeli vest

Luka Jović (21) postaće najskuplji i najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena kada se ozvaniči transfer u Real Madrid

Odlični napadač Ajntrahta iz Frankfurta preći će u "kraljevski klub" za 60 miliona evra i dobiće petogodišnji ugovor i platu od deset miliona evra po sezoni!

Ako se informacije pouzdanog britanskog "Skaj sporta" ispostave kao tačne, to će biti rekordne brojke kada je u pitanju i visina obeštećenja i iznos plate nekog srpskog fudbalera. Najskuplji srpski fudbaler dosad je bio Nemanja Matić, koji je pre dve godine za 44,7 miliona evra prešao iz Čelsija u Mančester junajted. Najplaćeniji naš igrač trenutno je Duško Tošić s platom od 8,5 miliona evra u kineskom Gvangžu R&F-u.

Mlad i opasan

Jović ima fantastičnu sezonu u Ajntrahtu, za koji je odigrao 47 utakmica u svim takmičenjima i postigao 27 golova. Trener kluba iz Frankfurta Adi Hiter kaže da nije trenirao boljeg fudbalera od njega.

- Jović je golgeter, najbolji igrač kojeg sam ikad trenirao. Retko sam viđao tako mlade, a toliko opasne igrače. On može da postane veliki napadač. Neverovatno je šta je sve postigao u svojim godinama, a tek mu je 21 - poručuje Hiter.

Pretpostavlja se da će se transfer Jovića u Real ozvaničiti tokom vikenda ili početkom nedelje. Pojedini mediji objavili su da će se to desiti posle današnje (subota) utakmice Ajntrahta i Bajerna u poslednjem kolu Bundeslige. U svakom slučaju, klub iz Frankfurta vešto je skrivao od javnosti informacije o prodaji Jovića. Ipak, i sportski direktor kluba Fredi Bobić priznaje da gotovo ne postoji šansa da Luka ostane u klubu s "Komercbank arene".

- Moramo da budemo realni i da kažemo da ćemo teško moći da ga zadržimo, pogotovo što ga traži klub kao Real. Luka danas ima sve što kompletan fudbaler ima. Čak i kada ga uhvate neke njegove bubice, trener i mi iz kluba ga vratimo na pravi put. Igra fudbal kakav najviše voli i napreduje iz dana u dan - poručuje Bobić.

Ne opterećuje se

Jović je nedavno poručio da se ne zamara pričama o transferu.

- Ne opterećujem se time gde ću nastaviti karijeru. Zanima me samo da sezonu privedem kraju najbolje što mogu - kazao je nedavno Jović.

Ipak, očekuje se da se vrlo brzo ponovo oglasi i potvrdi prelazak među "kraljeve". Jović će biti prvi srpski fudbaler u Realu posle Perice Ognjenovića, koji je bio član kluba sa stadiona "Santjago Bernabeu" od 1999. do 2001. Pre njega, od Srba su za Madriđane igrali Milan Janković (1986-1988), Predrag Spasić (1990) i Dejan Petković (1995-1996).

NAJSKUPLJI SRPSKI FUDBALERI

1. Luka Jović Ajntraht - Real Madrid 60.000.000 evra
2. Nemanja Matić Čelsi - Mančester junajted 44.700.000
3. Aleksandar Mitrović Njukasl - Fulam 30.200.000 evra
4. Lazar Marković Benfika - Liverpul 25.000.000 evra
5. Nemanja Matić Benfika - Čelsi 25.000.000 evra
6. Savo Milošević Saragosa - Parma 25.000.000 evra
7. Aleksandar Kolarov Lacio - Mančester siti 23.860.000 evra
8. Nikola Maksimović Torino - Napoli 20.000.000 evra
9. Aleksandar Mitrović Anderleht - Njukasl 18.500.000 evra
10. Sergej Milinković-Savić Genk - Lacio 18.000.000


NAJPLAĆENIJI SRPSKI FUDBALERI

Igrač (klub) godišnja plata (u milionima evra)

1. Luka Jović (Real Madrid) 10
2. Duško Tošić (Gvangžu R&F) 8,5
3. Nemanja Matić (Mančester junajted) 7
4. Aleksandar Prijović (Al-Itihad) 6
5. Nemanja Gudelj (Gvangžu Evergrande) 5
6. Branislav Ivanović (Zenit) 4,5
7. Dušan Tadić (Ajaks) 3,7
8. Luka Milivojević (Kristal palas) 3,2
9. Nikola Maksimović (Napoli) 3,1
10. Aleksandar Kolarov (Roma) 2,8

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kantona

pre 4 godine

mnoooogo je ovih informacija netacno! znam za savu: 52,5 mil/ ali tada su bile marke! posto luka jovic jos nije potpisao, savin je ugovor ubedljivo najveci!

sakisa

pre 4 godine

60.000.000 dinara, za koliko je Bečejac prešao iz Partizana u Olimpiju,onda je više vredelo nego sadašnjih 60.000.000 eura.Trebalo bi da se setite tog transfera.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija