• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

23.05.2019

07:03

ZVEZDA IGRA ZA ISTORIJU, PARTIZAN ZA SPAS SEZONE! "Večiti" rivali se bore za trofej u Kupu Srbije!

Fudbal

ZVEZDA IGRA ZA ISTORIJU, PARTIZAN ZA SPAS SEZONE! "Večiti" rivali se bore za trofej u Kupu Srbije!

Podeli vest

Crvena zvezda igra za slavu i istoriju, a Partizan da sačuva čast i obraz! Fudbaleri večitih rivala u četvrtak (19.00, Arena sport 1) na "Marakani" igraju finale Kupa Srbije!

Domaćin će pokušati da nakon 12 godina osvoji duplu krunu, dok gosti žele da očajnu sezonu, u kojoj su zauzeli tek treće mesto u prvenstvu, spasu trijumfom u Kupu.

Sezona za pamćenje

Ukoliko pobedi, Zvezda će imati jednu od najboljih sezona u istoriji kluba, pošto je već osvojila titulu u prvenstvu i igrala grupnu fazu Lige šampiona. Vezni fudbaler crveno-belih Mirko Ivanić kaže da njegovi saigrači i on zaslužuju još jedan trofej.

SVA FINALA KUPA VEČITIH


2017. Partizan - Crvena zvezda 1:0
2001. Crvena zvezda - Partizan 0:1
1999. Crvena zvezda - Partizan 4:2
1996. Crvena zvezda - Partizan 3:0, 3:1
1993. Partizan - Crvena zvezda 1:0, 0:1(4:5p)
1992. Crvena zvezda - Partizan 0:1, 2:2
1959. Crvena zvezda - Partizan 3:1
1954. Partizan - Crvena zvezda 4:1
1952. Partizan - Crvena zvezda 6:0
1948. Crvena zvezda - Partizan 3:0


- Ostala nam je još jedna utakmica, izuzetno bitna. Želimo svim srcem duplu krunu i jedva čekamo da meč počne. Trijumfom bismo zaokružili sezonu za pamćenje. Znamo da igramo velike utakmice kakva je ova protiv Partizana, pokazali smo to u prethodnom derbiju. Ova generacija je zaslužila da sezonu kruniše još jednim trofejom - kaže Ivanić.

Njegov saigrač Filip Stojković uveren je da će se crveno-beli izboriti s pritiskom i osvojiti i preostali trofej.

- Cilj nam je dupla kruna, ostao nam je još korak do novog uspeha. Sledi finale s Partizanom, hoćemo da pobedimo i osvojimo trofej i da privedemo sezonu kraju kako treba. U prošlom derbiju smo pokazali da smo najbolji i da smo zasluženo šampioni. Nemamo poraz kod kuće ove sezone u domaćim takmičenjima, primamo malo golova na "Marakani" i očekujemo novo slavlje - ističe Stojković.

BOGATE PREMIJE! Evo koliko će igrači Zvezde zaraditi ako osvoje Kup!

PREMIJE U HUMSKOJ MANJE NEGO U KOMŠILUKU! Evo koliko će zaraditi crno-beli ako osvoje Kup!

 

Nerešeno u finalima


Crvena zvezda i Partizan u istoriji su deset puta igrali u finalu nacionalnog kupa, a trenutan skor je pet pobeda crveno-belih i pet pobeda tima iz Humske. Zvezda je Kup osvajala 1948, 1959, 1993, 1996. i 1999. godine, dok je Partizan bio bolji 1952, 1954, 1992, 2001. i 2017. godine. Takođe, Partizan će pokušati da izjednači rekord Hajduka iz Splita u periodu od 1973. do 1979. godine i četvrti put zaredom osvoji ovaj trofej.

S druge strane, u Partizanu se nadaju da će se ponoviti 2017. godina, kada su bili bolji od večitog rivala u finalu Kupa. Iz sadašnjeg tima Partizana, jedino su Miroslav Vulićević, legendarni Saša Ilić i Bojan Ostojić igrali u tom meču. Ostojić kaže da će sve uraditi da ponovo osvoji ovaj trofej.

- Sećam se finala Kupa 2017. godine. Ta, kao i ova utakmica sutra imaju poseban emotivan značaj za mene. U sezoni 2016/17. sam došao u Partizan i na kraju smo trofejom u Kupu objedinili duplu krunu. Meni posle ovog meča ističe ugovor s Partizanom. Voleo bih da ga produžim, ali to ne zavisi samo od mene, već i od ljudi iz kluba. Ako se to ne dogodi, voleo bih da se oprostim od crno-belog dresa onako kako sam i počeo karijeru u Humskoj, s trofejom u rukama. Svesni smo šta nas čeka, fokusirani smo i s velikom željom da slavimo ulazimo u utakmicu - ističe Ostojić.

PALA JE ODLUKA! Novak Simović sudi finale Kupa!


Specifična utakmica

Vezni igrač crno-belih Saša Zdjelar kaže da će dodatni motiv za njegove saigrače biti oproštaj Saše Ilića, koji će na "Marakani" poslednji put igrati za Partizan.

- I Partizanu i Crvenoj zvezdi predstoji važna utakmica. Komšije žele oba trofeja, a mi hoćemo da osvojimo Kup i pehar zadržimo u svojim vitrinama. Derbi je specifična utakmica u kojoj je uvek neizvesno do kraja. Potrudićemo se svim silama da odlazećem kapitenu Saši Iliću ispunimo želju i ostavimo trofej u Humskoj - zaključuje Zdjelar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija