• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2019

20:57

(VIDEO) TROFEJ KUPA STANUJE U HUMSKOJ! Ostojić rastužio "Marakanu", Zvezda će još čekati na duplu krunu

Fudbal

(VIDEO) TROFEJ KUPA STANUJE U HUMSKOJ! Ostojić rastužio "Marakanu", Zvezda će još čekati na duplu krunu

Podeli vest

Fudbaleri Partizana nastavili su dominaciju u Kupu Srbije pošto su u večitom derbiju slavili protiv Crvene zvezde 1:0 golom Bojana Ostojića u 14. minutu

Bila je ovo utakmica za zaborav za Crvenu zvezdu, a pravo veče za pamćenje za igrače crno-belih, koji su od starta pokazali da mnogo više žele trofej najmasovnijeg takmičenja nego što njihov rival želi da posle 12 godina stigne do duple krune.

Posle bojažljivog početka na obe strane, trenutak odluke se dogodio u 14. minutu kada je Bojan Ostojić bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Zvezde i doneo vođstvo crno-belima.

Rano vođstvo Partizana kao da uopšte nije poljuljalo crno-bele, pa su do kraja poluvremena pretili uglavnom preko Zorana Tošića i Đorđa Ivanovića, dok je ubedljivo najzapaženiji u redovima Zvezde bio golman Milan Borjan.

Pokušao je trener crveno-belih Vladan Milojević da uvođenjem Alekse Vukanovića i Dejana Joveljića pojača napadačku oštricu domaćeg kluba, ali osim sporadičnih napada, ulazak ovog dvojca nije doneo ništa više.

Sa druge strane, Ivanović je imao priliku da mnogo ranije reši pitanje pobednika, kao i Rikardo u poslednjim minutima meča, ali se na kraju sve zaustavilo na golu Ostojića.

Zvezda će tako ući u osmu godinu bez osvojenog Kupa i 13. bez duple krune, dok je Partizan četvrtim trofejem Kupa u nizu uspeo da na pozitivan način završi sezonu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Strelac: Ostojić u 14. minutu za Partizan.

Stadion: Rajko Mitić (Beograd). Sudija: Novak Simović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 83. Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić  (od 51. Vukanović) - Ben (od 69. Joveljić), Marin, Ivanić - Pavkov.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić (od 92. Ilić), S. Pavlović, Urošević (od 80. Šehović) - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Pantić, Ivanović (od 74. L. Pavlović) - Rikardo.

Kraj

96. minut - Mogao je Rikardo da duplirao vođstvo Partizana, ali loptu šalje preko gola nakon istrčavanja Borjana.

90. minut - Igraće se još šest minuta na "Marakani".

88. minut - Borjan je nesigurno intervenisao posle kornera Partizana, ali nije bilo većih problema.

85. minut - Pokušao je Tošić iz slobodnog udarca, ali je lopta posle odbitka u živom zidu završila u korneru.

84. minut - Pantić će nadmudrio Gobeljića kome je preostalo samo da ga faulira. Dobra prilika za Partizan.

78. minut - Mladi Lazar Pavlović je odabrao pogrešno rešenje u kontranapadu koji je mogao da overi Partizanu pobedu u finalu Kupa.

74. minut - Dejan Joveljić se našao u prilici da izjednači rezultat, ali odlično je intervenisala odbrana Partizana.

62. minut - Dva intezivna napada Zvezde u ovom minutu završena su lošim udarcem Ivanića. Pre toga je rezervista Aleksa Vukanović imao lepu ideju da razigra Pavkova, ali je Zvezdin napadač zamalo zakasnio.

Foto: Starsportphoto

 

61. minut - Odlična prilika za Partizan. Pokušao je Ivanović u momentima kada je imao još dvojicu igrača pored sebe. Lopta je otišla preko gola i čini se da je bivši špic Spartaka prenaglio u odluci da se proslavi.

59. minut - Opet Stojković ima problem sa protivničkim igračima. Ovaj put je Pantić iznudio slobodan udarac, ali se ništa nije dogodilo posle centaršuta.

Foto: Starsportphoto

 

55. minut - Konačno izrađena akcija Zvezdinih fudbalera, ali ispred Ivanića interveniše Miletić.

52. minut - Stojković je jedva uspeo da stigne Ivanovića koji se posle dodavanja Pantića našao u dobroj poziciji da ugrozi gol Zvezde.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Igrači Crvene zvezde su već na startu nastavka pokazali pravu dekoncentraciju i lopta je ubrzo došla u posed Partizanovih igrača.

- Početak drugog poluvremena kasni zbog ogormne bakljade na stadionu. Igrači oba tima se jedva raspoznaju, ali ubrzo bi trebalo da se dim povuče da se lopta ponovo zakotrlja na najvećem srpskom stadionu.

Poluvreme

45+1. minut - Završeno je prvo poluvreme. Partizan mnogo zadovoljniji odlazi na odmor. Sa "Marakane" su čuju sporadični zvižduci domaće publike uz poruku igračima: "Igrajte za "delije".

43. minut - Gužba u kaznenom prostoru Partizana. Pokušao je Vujadin Savić, pa zatim i Ben, ali mreža Stojkovićevog gola je i dalje mirna.

42. minut - Marin pogađa samo živi zid. Zvezda ima novi napad, Milunović je centrirao i iznudio korner.

41. minut - Dušan Jovančić je iznudio slobodan udarac za Zvezdu iz veoma izgledne situacije.

37. minut - Lepo je "zavrnuo" Filip Stojković, Pavkov je pokušao glavom, ali je Vladimir Stojković bez većih problema intervenisao.

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Opet je Ivanović lepo "namirisao" kako da napravi problem Borjanu, ali je Zvezdin golman bio na mestu, kao i u narednom napadu kada je Pantić lepo raspalio, a kanadski reprezentativac sjajno odbranio.

26. minut - Atraktivan pokušaj Đorđa Ivanovića ukrotio je Borjan. Nadomak smo pola sata igre, crno-beli neuporedivo bolji i motivisaniji rival u ovom finalu.

23. minut - Odličan prodor Tošića, koji se pored Milana Rodića izborio za dobru poziciju da ugorzi Borjana, ali je ovaj put lopta otišla preko gola.

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Uzbuđenje na drugoj strani. Marin je podelio pas ka Milanu Pavkovu, ali je napadač crveno-belih uhvaćen u ofsajdu. Već u narednom napadu Pavkov je pokušao glavom, ali lopta jedva da se i dokotrljala do Stojkovića.

19. minut - Gađao je i Zoran Tošić nakon prodora po desnoj strani, ali je Borjan obvaj put bio siguran.

14. minut - GOOL! Partizan vodi 1:0. Strelac Bojan Ostojić nakon centaršuta Danila Pantića iz prekida. Iskusni defanzivac crno-belih je bio najpribraniji u kaznenom prostoru rivala i glavom iz nimalo lake pozicije doneo prednost svom timu.

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - Stojković je srušio Uroševića. Partizan ima priliku da ugrozi gol Zvezde.

11. minut - Nemanja R. Miletić interveniše nakon centaršuta Marka Marina.

5. minut - Golman Crvene zvezde Milan Borjan lagano je uhvatio loptu koju je Zoran Tošić uputio u kazneni prostor domaćih iz slobodnog udarca.

1. minut - Fudbaleri Partizana imaju prvi napad u meču koji je upravo počeo.

- Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio je poklon kapitenu Partizana Saši Iliću.

Foto: Starsportphoto

 

- Darko Kovačević i Nenad Bjeković dodelili su zlatnu plaketu kapitenima večitih rivala Saši Iliću i Nenadu Milijašu, koji se danas opraštaju od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Trenutno je intoniranje himne Rebulike Srbije.

- Igrači obe ekipe su izašli na teren. Kapiten Nenad Milijaš otpozdravlja "delije" koje su ga pozdravile prilikom izlaska iz tunela. Ukoliko bude ušao u igru, biće mu ovo poslednji meč u crveno-belom dresu.

- Lep gest viđen je u momentima kada je kapiten Saša Ilić istrčao na travu "Marakane". Navijači oba kluba su skandirali njegovo ime, a posebno je bilo emotivno kada su sa "severa" stigli aplauzi i pokliči kapitenu ljutog rivala.

- Bliži se poslednji derbi u sezoni. Čini se da tribine neće biti ispunjene do poslednjeg mesta. Štaviše, svega nekoliko hiljada ljidi je trenutno na stadionu.

 

- Ostalo je još nešto više od pola sata do prvog zvužduka glavnog sudije meča Novaka Simovića.

Foto: Starsportphoto

 

- Podršku crveno-belima pred meč sa Partizanom dao je i nekadašnji član ovog kluba Damijan Le Talek, koji se golasio na Tviteru.

 

- Napadač crno-belih Nemanja Nikolić, strelac gola u drugom ovosezonskom večitom derbiju, za razliku od prethodnih puta, u ovom će meč početi sa klupe.

Foto: Starsportphoto

 

- Fudbaleri Partizana doputovali su nešto pre 17:30 na stadion "Rajko Mitić", a pola sata kasnije izašli su na teren.

Foto: Starsportphoto

 

Foto: Starsportphoto

 

Foto: Starsportphoto

 

- Izašli su i zvanični sastavi za ovu utakmicu. Crvena zvezda je sa najjačom mogućom postavom pokušati da osvoji Kup na koji čeka sedam godina, dok se sa druge strane trener Partizana Savo Milošević odlučio da sa Rikardom napadne najljućeg rivala.

- Snažnu poruku Partizanovim fudalerima pružio je poznati rege pevač Edi Grant, koji je prvotimcima crno-belih poručio da pobede za klub, Sašu Ilića i njega.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomic branimir

pre 4 godine

Gde su samo našli ovog Ivanića? Dečko se i sam pita otkud on tu? Marin kao da je prodao utakmicu Ni jedan pravilan pas, daje "koske" a idealno je posluživao Partizanove igrače... Opšti utisak. Ni jedan od igrača oba tima neznaju da igraju sa obe noge. Ponekad mislim da će polomiti noge pokušavajuć da smire loptu niz aut liniju...

Pg

pre 4 godine

Tuga živa,partizan pobedio da bi spasao sezonu..srpski fudbal treba ukinuti..

Kažu

pre 4 godine

Riječka luka koja se povezije sa Kinom i Korejem u novi "put svile" danas je otvorila "dok za kontenere" dugačak 400m i ima najdublji "gaz" na Jadranu šta je stavlja ispred sve konkurencije! Brodogradilište u Splitu je predalo kruzer vredan 100mil.E kojeg su napravili Hrvati i već potpisali ugovor za gradnju novog takvog a a u isto vreme propada brodogradilište u Puli! Sa obzirom na čuda koja su hrvatski pilioti radili u Bljesku i Oluji i danas imaju čudo koje se zove Krila Oluje šta je pakt prepoznao u Zemuniku u RH se radi glavna NATO škola sa obuku pilota i sprecijalne zračne snage!

Maksimilijan

pre 4 godine

Namešten meč!!! Uporedite igru Radničkog iz polufinala i Zvezde večeras, sve isto. Nemoguće je da dve vodeće ekipe na tabeli odigraju toliko nezainteresovano protiv Partizana, a obe ekipe imaju mnogo bolje igrače kao tim, a i individualno. Takođe se zna i to da pošto je Partizan treći neophodna im je pobeda u kupu zbog evrope. Pametnom jasno.

Pravda

pre 4 godine

Od kad ja to pričam da je pravde imalo ciganska lakrdija bila bi zakapijana prije deset godina. Ovo je samo dokaz da Partizan ovako slab I pored medijske I drzavne satanizacije moze da raskanta ove miljenike drzave sto govori kome drzava poklanja sampionske titule.

Deda Delija

pre 4 godine

Više od 55 od 55 godina navijam, ali baš navijam za moju Zvezdu. Partizanu čestitke. Nije on kriv, što moja Zvezda nije osvojila duplu krunu. Mnogo toga se poklopilo. Saša Ilić se oprašta, Zvezda ozvojila prvenstvo, šta će joj Kup. Namestilo se. Milijaš poneo titulu, Saša Kup, baš lepo. Šta da se radi, biznis je to. Sport? Ovaj, fudbalski, ne znam zašto ga tako više zovu. Biznis je to i to veliki. Pogledajte ko je sve u vrhu rukovodstva, našeg sporta. Ko zna, razumeće. Čestitam.

Aca

pre 4 godine

Cz ili miljenica nije napravila Ni jednu sansu....

Prepotenta neznalica

pre 4 godine

Ovaj balvan Milojevic veze on nema.Nema pas igru.Treba prvo njega najuriti,a odma uz njega Bena,Stojkovica kiksaru najvecu,Milunovica,Rodica,Savica.Sve to rupa do rupe.Sve derbije Milojevic bio losiji,grobari borbeniji ostriji,neume on da motivise ekipu.To je prepotentna mazga.Mrs iz Zvezde bre,ovo je Zvezda mazgetino.

Saradžogla

pre 4 godine

Jebala vas kretenska parola!Sram vas bilo glupanderi jedni.I prvoj sekundi kada sam video monstruozni tekst odmah sam zao da od DUPLE KRUNE nema ništa.Tako je i bilo.PS.Dan danas se sećam bruke i sramote kada je Zvezda u sred Beograda izgubila od ondašnje Prištine sa 2:1.Još mi odzvanjaju albanski krici EHO,EGO ... Enver Hodža!Od tada nama brojnim navijačima Zvezda je izašla iz duše.To su bila vremena kada nije bio prokleti ,,sever - jug,,!Bilo nas je STO HILJADA a mi navijači smo bili izmešani.Danas NE SMEM DA ODEM NA STADION ZBOG KRIMOSA koji nose ime ,,vođe navijača,, već kod kuće gledam sam utakmicu kao neka usamljena lujka.

Vodje severa

pre 4 godine

Savica,Stojkovica i Milunovicaposlati zauvek na tribinama,pa neka skacu,navijaju,iovako su na terenu beskorisni.

Regionalni lider

pre 4 godine

Amerika poklanja Hrvatima još dva Blek Hok borbena helikoptera vredna 50mil.E nakon šta im je već poklonila dva prošle godine(PUTIN ZARAĐUJE NA SRBIMA) Najvljeno da im poklanja još 100 oklopnih vozila Bradley koje će sami modernizovati! Na vojnoj vežbi u RH koja se zove "Brzi odgovor"(očito Srbima u slučaju napada na RK) od mastralnih Hrvata uče NATO standard vojske Slovenije i BiH i CG i Albanije i Kosova i Severne Makedonije!

Film

pre 4 godine

Zašto se ćuti o tome da je Pulski filmski festival prikazao film o Anti Gotovini koji se zove "General" a uskoro će i serija o tom hrvatskom i najvećem generalu u savremenoj istoriji ratovanja a najavljen je i holivudsko-hrvatski film o Oluji 95g koji će se zvati "Oluja svih Oluja" a kažu da će ići po Oskara ko nekada film Bitka na Neretvi isto tako se ne piše i o tome da HRT snima seriju o Oluji 95g i film o hrvatskim USKOK-cima zbog kojih su Osmnalije dok su drželi Srbe za robove vikale "Čuvaj nas Bože od Senjske ruke"!?

Doca

pre 4 godine

E terza zašto si povećavao plate igračima koji ne igraju....navijaju za cz I prave atmosferu? Bruka. Ben I Ivanić napolje.

Zašto

pre 4 godine

Zašto ne objavite sve komentare, sa zvezdicama, ako su reči " ružne ', bez "onih" uvreda, pa neka "NAROD", kaže šta misli o tome, a ne vi?

Djuradj

pre 4 godine

Ostojic zasluzio gol. Sklonili ga iz tima nepravedno, da bi mogli da prodaju mlade igrace. Uvek davao 200% i kad su prema njemu bili nekorektni, on je prema klubu bio korektan. Nocas je izjavio da bi produzio ugovor sa Partizanom, ali nije klub za. Posle svega sto je prosao, i dalje pruza ruku. Realno, ako neko zasluzio ovo veceras, to je Ostojic.

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59