• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2019

22:58 >> 23:10

(VIDEO) KLOPOVOM PROKLETSTVU DOŠAO KRAJ! Totenhemovo stradanje za 23 sekunde, Liverpul vlada Evropom posle 14 godina!

Fudbal

(VIDEO) KLOPOVOM PROKLETSTVU DOŠAO KRAJ! Totenhemovo stradanje za 23 sekunde, Liverpul vlada Evropom posle 14 godina!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula osvojili su Ligu šampiona pobedom nad Totenhemom sa 2:0 u Madridu. Ekipa Jirgena Klopa tako je došla do velikog uspeha posle čak 14 godina pauze

Bolji kraj sezone fudbaleri Liverpula nisu ni mogli da zamisle. Moralo im se vratiti na neki način. Nakon što su ostali bez trofeja Premijer lige zbog jednog boda razlike u odnosu na Mančester siti, Liga šampiona je došla kao spas.

(FOTO) ONA JE PREKINULA FINALE! Polugola plavuša utrčala na teren, njena guza bila je u prvom planu!

Prokletstvo Jirgena Klopa konačno je završeno, Nemac je iz trećeg pokušaja uspeo da se dokopa "ušatog" trofeja i to u drugom vezanom finalu sa Liverpulom. Briljirali su "Redsi" tokom čitave sezone, ali večeras to nije bio slučaj. Ipak, igra će se brzo zaboraviti, ali šesti trofej najboljeg tima Evrope sigurno neće.

Samo 23 sekunde bile su dovoljne da saznamo ime novog vladara Starog kontinenta. Musa Sisoko, vezista Totenhema, potpisao je kapitulaciju "pevaca" kada je u svom kaznenom igrao rukom, a Damir Skomina bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Mohamed Salah je bio neumoljiv i doneo prednost svom timu.

Želeli su Poketinovi momci do izjednačenja, ali nisu uspeli da učine ništa po tom pitanju. Svaki pokušaj bio je lak plen za odličnog Alisona koji je ponovo pokazao i opravdao epitet najskupljeg golmana na planeti. 

(VIDEO) TEK JE POČELO, A VEĆ ZA ISTORIJU! Liverpul poveo iz najbržeg penala u istoriji evropskog fudbala!

Diskretni heroj Divok Origi, čovek koji je postigao dva gola (uključujući i odlučujući) protiv Barselone ponovo je bio strelac, ovoga puta za potvrdu pobede i "krunisanja" Liverpula u Madridu. Belgijanac je ušao u igru u 58. minutu, a 30 kasnije pogodio za veliko slavlje.

Posle propuštene prilike za titulom u Engleskoj, čini se da su stvari sada došle na svoje mesto.

TOTENHEM - LIVERPUL 0:2

Salah u 2. minutu (penal), Origi u 88. minutu za Liverpul

Stadion: Vanda Metropolitano, Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

TOTENHEM: Ljoris – Tripijer, Aldervejreld, Fertongen, Rouz – Sisoko (od 74. Dajer), Vinks (od 66. Vinks), Eriksen – Son, Ali (od 82. Ljorente), Kejn.

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum (od 62. Milner)– Salah, Mane (od 90. Gomez), Firmino (od 58. Origi).
 

KRAJ MEČA! LIVEPRUL JE ŠAMPION EVROPE!

90. minut - Poslednja promena u redovima Liverpula, u igri je Džo Gomez umesto Sadia Manea.

88. minut - ORIGIIIIIII! LIVERPUL JE PRED OSVAJANJEM LIGE ŠAMPIONA! BELGIJANAC JE POTPUNI JUNAK!

84. minut - Faul za Totenhem u opasnoj zoni. Henderson je srušio Rouza. Eriksen je imao priliku da ugrozi gol Liverpula, ali ponovo Beker sjajan!

82. minut - Poslednja nada za Poketina je Fernando Ljorente. Španac menja Dele Alija.

80. minut - Dve odlične šanse, možda i najbolje na meču za Totenhem. U kratkom intervalu probali su prvo Son, a onda i Rouz, ali odličan Alison.

76. minut - Opasan napad Totenhema, ali Virdžil van Dajk pokazuje zašto je najboji igrač Premijer lige. Dva puta visoki Holanđanin odlično reaguje.

Foto: Reuters

74. minut - Još jedna promena u ekipi Totenhema. Umesto Sisoka u igri je Erik Dajer.

69. minut - Odlična prilika za Liverpul! Umalo da Milner zatrese mrežu nedugo što je kročio na teren. Lopta je prošla malo pored desne stative Ljorisovog gola.

66. minut - Poseže i Poketino za izmenom. Ulazi u igru čovek koji je zaslužan što se Totenhem našao u finalu Lukas Moura, a napolje ide Heri Vinks.

62. minut - Nova promena u Liverpulu, umesto Đorđinja Vajnalduma u igri je Džejms Milner.

58. minut - Prva promena na meču Divok Origi, heroj pobede nad Barselonom u polufinalu Lige šampiona ulazi umesto malo primetnog Roberta Firmina.

53. minut - Pokušao je sa distance Fabinjo, lopta je nekoga zakačila na putu do gola pa Ljoris nije imao mnogo problema da je zaustavi.

51. minut - Krenuli su fudbaleri Totenhema malo ofanzivnije u nastavak meča. Za sada bez rezultata.

Foto: Reuters

46. minut - Upravo je počelo drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Liverpul vodi golom Salaha iz drugog minuta!

45. minut - Totenhem za sada pokušava samo sa distance. Šut Kristijana Eriksena ide daleko preko gola.

42. minut - "Redsi" pritiskaju rivala, čini se da su jako blizu drugom pogotku. Pretili su u nekoliko navrata, ali je defanzivna linija Totenhema uspevala da reaguje na vreme.

38. minut - Odličan šut Endija Robertsona, ali i odlična reakcija Uga Ljorisa.

29. minut - Malo je opao tempo meča, ali Liverpul deluje dosta bolje, "Redsi" uspešno kontrolišu dešavanja na terenu.

19. minut - Kratak prekid igre jer je nepoznata žena uletela u teren pa su redari morali da reaguju. Za sada se ne zna koja je bila poruka ovog "incidenta".

Foto: Reuters

17. minut - Odličan šut Aleksandra Arnolda sa nekih 25 metara, nije bilo daleko.

10. minut - Prvi pokušaj Totenhema, šutirao je (za sada) tragičar Sisoko, ali lopta ide daleko iznad gola Alisona.

9. minut - Deluje da su još uvek fudbaleri Totenhema u šoku posle rano primljenog gola. Liverpul im ne dozvoljava da priđu golu.

2. minut - SAAAAALAH! LIVERPUL VODI 1:0! Kakav početak meča!

1. minut - PENAL ZA LIVERPUL! Musa Sisoko je igrao rukom! Salah će izvesti najstrožu kaznu.

1. minut - Utakmica je upravo počela!

20.57 - Ekipe izlaze na teren, sve je spremno za početak.

20.43 - Među gledaocima na Vandi Metropolitano je i naš trener Slaviša Jokanović.

 

 

20.41 - Među mnogim poznatim ličnostima koji su pružili podršku jednom od dva kluba istakao se najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms.

 

 

20.35 - Sve smo bliži početku meča. Evo šta o finalu kaže naš najbolji teniser Novak Đoković i kome on daje prednost.

20.24 - Naravno, tu su i igrači Liverpula:

 

 

20.20 - Fudbaleri Totenhema spremni su za veliki izazov:

 

 

20.01 - Maurisijo Poketino se ipak odlučio da od starta meča gurne u vatru rovitog Harija Kejna. Videćemo koliko će to biti pametan potez Argentinca.

19.50 - Podsećanja radi, ovako izgleda spisak svih osvajača Lige šampiona do sada:

 

 

19.45 - Ove sezone dva rivala su se u Premijer ligi sastala u dva navrata. Oba puta Liverpul je izašao kao pobednik i slavio sa 2:1.

19.20 - Dva trenera do sada nisu imala priliku da osvoje trofej Lige šampiona. Jirgenu Klopu ovo će biti treće finale najjačeg takmičenja, dok Maurisio Poketino debituje u borbi za "ušati pehar".

19.00 - Zanimljiva priča stiže sa ulica Madrida. Jedan navijač uspeo je da proda kartu za neverovatnih 10.000 funti! Više o tome pročitajte OVDE.

18.50 - Evo kako se navijači Liverpula spreamaju za početak meča:

 

 

18.45 - Madrid je ove subote obojen u dve boje, crvenu i belu. Mnogo navijača je stiglo iz Engleske, a OVDE pogledajte kako izgledaju ulice glavnog grada Španije.

Foto: Reuters

18.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalnom meču Lige šampiona između Totenhema i Liverpula. Dva engleska kluba ukrstiće koplja u poslednjoj utakmici u sezoni. Uz informer. rs pratite uživo dešavanja iz Madrida.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko Pantic

pre 4 godine

Govedo Pantic rece da nikad slabiji Liverpul ,govedo ostaje govedo u mrznji,pakosti,al ipak samo govedo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija