• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2019

08:11

JOVIĆ NAJSKUPLJI IGRAČ BALKANA! Mladi srpski fudbaler prelaskom u Real postao rekorder!

Fudbal

JOVIĆ NAJSKUPLJI IGRAČ BALKANA! Mladi srpski fudbaler prelaskom u Real postao rekorder!

Podeli vest

Luka Jović prelaskom iz Ajntrahta u Real Madrid za 60 miliona evra postao je najplaćeniji fudbaler u istoriji Srbije, ali i na prostoru čitavog Balkana!

On je prešišao Nemanju Matića, Aleksandra Mitrovića, Aleksandra Kolarova, ali i novog saigrača Luku Modrića, Matea Kovačića, Miralema Pjanića...

Nekadašnji član Crvene zvezde takođe je šesti najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Real Madrida, a bolji od njega na toj listi su sve same zvezde svetskog fudbala: Bejl, Ronaldo, Zidan, Rodrigez i Kaka.

Strpljivo do minutaže

TOP 10 TRANSFERA REALA


Igrač Bivši klub Obeštećenje
1. Geret Bejl Totenhem 101.000.000
2. Kristijano Ronaldo M. junajted 94.000.000
3. Zinedin Zidan Juventus 77.500.000
4. Džejms Rodrigez Monako 75.000.000
5. Kaka Milan 67.000.000
6. Luka Jović Ajntraht 60.000.000
7. Luis Figo 60.000.000
8. Eder Militao Porto 50.000.000
9. Rodrigo Santos 45.000.000
10. Vinisijus Žunior Flamengo 45.000.000

Od nekadašnjih fudbalera Zvezde i Partizana dres Real Madrida nosili su Milan Janković, Robert Prosinečki, Perica Ognjenović, Dejan Rambo Petković, Predrag Spasić, kao i Predrag Mijatović. Poslednji je ostavio najdublji trag, doneo "kraljevskom klubu" Ligu šampiona 1998, ali Jović ima predispozicije da ostvari još bolji učinak.

Mijatović kaže da mu je drago što je posle dugo vremena jedan igrač s prostora bivše Jugoslavije došao na "Santjago Bernabeu".

- Veoma sam srećan što je Jović potpisao za Real i što je posle dugo godina ponovo jedan naš igrač član najboljeg kluba na svetu. Konkurencija će biti žestoka i zato Luka mora da bude strpljiv i da čeka šansu kao što su svi mladi igrači čekali priliku kada su dolazili u Real. Luka je imao sjajnu sezonu u Nemačkoj, mada je španski fudbal drugačiji i verovatno će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na tako veliki klub - smatra Mijatović.

Trener koji je radni vek proveo u Nemačkoj i kojem je Jović doskoro bio na oku, Dragoslav Stepanović, nada se da će mladi napadač pokazati pre svega psihičku snagu u Madridu.

- Nisam bio za to da Luka već ovog leta ode u tako veliki klub. On jeste imao impresivnu sezonu, bilo mi je uživanje da gledam Ajntraht svake nedelje. Međutim, baš zbog toga mislim da je Jović trebalo da ostane još jednu sezonu u Frankfurtu, da stekne rutinu, da se navikne na davanje golova, a ne da odmah ode u tako veliki klub, gde je strašna konkurencija. Real je sad za njega rizik, jer nisam siguran koliko će dobijati minutažu. Sigurno ne kao što bi u Ajntrahtu, pa je zato važno da ne klone, da ostane jak u glavi, da sačeka i onda iskoristi svoju šansu - kaže Stepanović.

Foto: Informer

 

ŠTA JE REAL DOBIO SA JOVIĆEM? Španci su jasni: "Kraljevići" su kupili GOLOVE!

Urednik madridskog portala "Bernabeu didžital" Horhe Kalabres otkriva, međutim, da je Ajntraht za Jovića u jednom trenutku tražio čak 80 miliona evra!

- Ajntraht je kupio Jovića od Benfike za osam miliona evra, ali će 30 odsto novca od transfera takođe pripasti Portugalcima. Tražio je klub iz Frankfurta obeštećenje od 80 miliona, to je tačno, ali je Real isposlovao nižu cenu. Na dovođenju Jovića insistirao je Zinedin Zidan, jer bi Srbin mogao odlično da se upari sa Karimom Benzemom. Mislim da će njegova promocija biti organizovana sredinom ili krajem sledeće nedelje, posle reprezentativnih utakmica, zajedno sa Edenom Azarom - priča Kalabres.

Foto: Informer

 

ZAUVEK ĆETE IMATI POSEBNO MESTO U MOM SRCU! Jović se oprostio od Ajntrahta!

Zamalo u Barsi

Skoro svi španski listovi ističu da je Jović do pre dva meseca dovođen u vezu s Barselonom, ali je na kraju posao propao, verovatno na obostrano zadovoljstvo.

"Katalonci su dugo pratili Jovića, pregovarali, ali su na kraju odlučili da im je potreban ofanzivni igrač nešto drugačijih karakteristika. Oni žele nekog ko je pokretljiviji, ko se više izvlači na bok i oslobađa prostor da ostali igrači dejstvuju iz drugog plana. Drugi razlog za odustajanje je bio konstantan rast visine obeštećenja, a konačnih 60 miliona evra Barselona nije želela da plati za igrača koji sigurno ne bi bio starter, već bi šansu čekao s klupe", tvrdi "Dijario".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija