• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

11.06.2019

11:11

REČ STRUČNJAKA! Tumbakovića za novog selektora!

Fudbal

REČ STRUČNJAKA! Tumbakovića za novog selektora!

Podeli vest

Srbiji je potreban selektor sede kose, koji ima veliko iskustvo i koji će napraviti rezultat za tri meseca, poručuje fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije najverovatnije će u narednih nekoliko dana morati da ispravi tu grešku jer je Krstajić izgubio podršku čelnika debaklom protiv Ukrajine (5:0).

Foto: Starsportphoto

Piksi nije sazreo

Prema saznanjima Informera, trenutno za najvećeg kandidata da zameni Krstajića važi Ljubiša Tumbaković, koji je dobio otkaz pošto je odbio da vodi Crnu Goru protiv reprezentacije samoproglašene države Kosovo.

Dragoslav Stepanović za naš list kaže da je sasvim logično da Tumbaković bude "prvi pik" za novog selektora.

- Selektori su sede glave, a ne početnici. Naravno, postoje izuzeci, poput Zinedina Zidana. U današnjem fudbalu ne treba vam trener koji pravi rezultat za tri godine, već za tri meseca. To umeju samo iskusni stručnjaci, koji su mnogo toga prošli. Video sam u medijima da se spominje Dragan Stojković Piksi. On je kao predsednik uspešno vodio FSS i Crvenu zvezdu, ali ne znam da li je dostigao vrhunac trenerske karijere. S druge strane, logično je da se pominje Ljubiša Tumbaković jer je imao odlične rezultate s Partizanom. Samo, da li je moguće da su ga se tek sada setili - pita se popularni Stepi.

Foto: Reuters

Iskusnog stručnjaka više od rezultatskog debakla Srbije u Ukrajini brine to što se Krstajić posvađao s Lukom Milivojevićem, Matijom Nastasićem i Markom Grujićem, koji više ne žele da igraju za reprezentaciju.

- Kako je moguće da Krstajić izađe na pres-konferenciju i kaže jednu stvar, a potom Milivojević kaže da to nije ništa tačno. Ovde se već dve godine vodi neki sukob na relaciji selektor - pojedini igrači. Mislim da kod iskusnijeg to ne bi prošlo. Stariji znaju kako da se nose s tim situacijama - ističe Stepanović.

Srbija je kroz istoriju uvek imala više uspeha s iskusnim selektorima. Na svako veliko takmičenje u ovom veku "orlove" su odveli prekaljeni stručnjaci, počev od Ilije Petkovića i Mundijala 2006, preko Radomira Antića 2010. do Slavoljuba Muslina 2018. godine. Neuspehe su imali Dejan Savićević, Miroslav Đukić, Radovan Ćurčić i Siniša Mihajlović, koji su na selektorsku funkciju stupili bez iskustva.

Analiza i plan

Čuveni trener Ljupko Petrović kaže za naš list da je pre promena na čelu reprezentacije potrebna duboka analiza.

- Prvo treba da se naprave analiza i plan, šta se želi u budućnosti. Imate izuzetke da su treneri početnici ostvarili sjajne rezultate. Međutim, dovođenje iskusnog stručnjaka obično je pogodak. Ne znam kakva će biti odluka Saveza po pitanju Krstajića, nemam nikakve informacije. Neću da se neko oseća prozvanim zbog mojih izjava, zato sam i distanciran od dešavanja u srpskom fudbalu - kaže Petrović.


UČINAK NEISKUSNIH SELEKTORA
Ime i prezime Utakmica Pobede Nerešeni Porazi
Miroslav Đukić 5 0 2 3
Siniša Mihajlović 19 7 4 8
Mladen Krstajić 17 8 5 4




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija