• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2019

20:16

(VIDEO) SINIŠA, HAJDE DA IZ OVOGA IZAĐEMO KAO POBEDNICI! Mihajloviću stigla dirljiva poruka od dečaka koji ima istu bolest!

Fudbal

(VIDEO) SINIŠA, HAJDE DA IZ OVOGA IZAĐEMO KAO POBEDNICI! Mihajloviću stigla dirljiva poruka od dečaka koji ima istu bolest!

Podeli vest

Naš trener Siniša Mihajlović objavio je ove subote da boluje od akutne leukemije, a sa svih strana stigle su mu poruke podrške. Među njima izdvojila se jedna koju je uputio jedan 14-godišnjak

Mladi Nikolo Basta iz Fođe boluje od iste bolesti, a nakon što je video da se sa istim problem suočava i Mihajlović odlučio je da mu uputio poruku podrške.

OGLASIO SE DOKTOR BOLONJE! Stigao prvi izveštaj o Mihinom stanju!

- Kada dobiješ takve vesti, imaš utisak da će sve oko tebe da eksplodira. Ali onda shvatiš koliko je dragoceno to što imaš oko sebe ljude koji te vole i podržavaju i daju ti energiju. Ja sam odlučio da se suprotstavim bolesti sa žestinom, agresivnošću i bez okevanja da bih je pobedio. Siniša, video sam da si pogledao realnosti u lice i da hoćeš da se boriš odlučno. Mogu ti samo reći da tu odlučnost sačuvaš i održiš. Ova utakmica traje više od 90 minuta i hajde da smislimo kako da se zajedno kući vratimo kao pobednici - rekao je 14-godišnji Nikolo Basta Siniši Mihajloviću.

Ohrabrujuće vesti stigle su i od lekara.

- U poređenju sa periodom od pre deset godina napravili smo veliki napredak. Samo prošle godine je izvršeno 190 transplantacija, od čega su 47 bile transplantacije koštane srži iz naših zaliha i donora - kaže doktor Instituta za hematologiju Mikele Kavo za bolonjski Il Resto del Karlino.

Kada je reč o Mihajloviću, on ima akutnu leukemiju koja na februarskim testiranjima nije otkrivena, ali su prema rečima Kava, šanse za borbu sa tim oblikom bolesti i dalje dobre.

- Faza dijagnoze je sada kada se određuje genom i na osnovu toga se razvija terapija, kreirana od određenih lekova. Ovaj medicinski napredak je omogućio utrostručavanje šansi za preživljavanje pacijenata, a u drugim slučajevima akutne ili uznapredovale leukemije, šanse za oporavak mogu da budu i do 90 odsto - navodi doktor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59