• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2019

12:07

SPREMA SE PRIVATIZACIJA SRPSKIH KLUBOVA, NIKO NIJE PROTIV! Doneta odluka za pokretanje procesa!

Fudbal

SPREMA SE PRIVATIZACIJA SRPSKIH KLUBOVA, NIKO NIJE PROTIV! Doneta odluka za pokretanje procesa!

Podeli vest

Već godinama se priča o privatizaciji srpskih klubova, ali se nije daleko odmaklo od same ideje koja nikako da se pretoči u delo


Nova takmičarska godine zvanično počinje u petak  - utakmicom između Voždovca i TSC-a, pa su tako počele i nove priče o privatizaciji.  Upravo o toj temi je za Večernje novosti govorio generalni sekretar Zajednice Darko Ramovš.

- Doneta je odluka da se inicira pokretanje procesa privatizacije klubova. Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju - kazao je Darko Ramovš i objasnio da su se već svi klubovi Superlige i veći deo Prve lige Srbije izjasnili da "nemaju ništa protiv pokretanja inicijative".

Generalni sekretar je kazao da je o ovim namerama već obavešten Savez.

Ko neće, ne mora

Želja je da se zakon o sportu prilagodi na način da privatizacija ne bude obavezna, već da to učine oni koji to žele, a oni koji neće ne moraju 
Darko Ramovš,generalni sekretar Zajednice 

- U ime klubova podnećemo inicijativu, a FSS kao krovna organizacija, proslediće materijal Ministarstvu. Privatizacijom bismo se za još jedan korak približi potpuno profesionalnoj ligi. Stvorio bi se prostor za ulaganje privatnog kapitala, a on bi doneo korist u skorijoj budućnosti.

Država i FSS planiraju da ulože novac u izgradnju i rekonstrukciju desetak stadiona u Srbiji što bi možda motivisalo "privatnike" da ulože kapital.

- Vremena se menjaju, koncept finansiranja samo od prodaje igrača odumire, klubovi bi morali da žive od rezultata, a da zarada iz prelaznog roka bude samo bonus. Zato je potrebna privatizacija -  naveo je Darko Ramovš još jedan primer ovoj tezi.

OTKRIVENO! Zna se koliko će ZARAĐIVATI SUDIJE u Superligi!

BIO U PRITVORU, SADA PONOVO NA TERENU! Sudija Obradović posmatrač na mečevima Prve lige Srbije!

U Zajednici brinu i o publici, jasno je da pada poseta na stadionima, a veruje se da je jedan od najvećih razloga za to infrastruktura pošto na nekima ne postoje ni toaleti. Drugi razlog je naravno sumnja u regularnost o kojoj je Ramovš takođe govorio.

- Tema regularnosti je uvek aktuelna, od kada znam za sebe, i to ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu. Od toga ne može da se pobegne. Ranije se pričalo o utakmicama 'tri za tri', i od kada su se pojavile kladionice priča se o tome. To je prenaglašeno, često naduvano, postoje organi koji se time bave. I zbog svih prenaglašenih negativnosti privatizacija je jedini lek, jer ljudi koji ozbiljno pristupaju poslu neće dozvoliti da gube novac zbog nekih nečasnih radnji, već će gledati da zarade - zaključio je Ramovš u razgovoru za "Večernje novosti".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija