• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2019

16:50

OZBILJNA LOVA ZA SRPSKE SUDIJE! Evo koliko arbitri zarede po jednom meču u Superligi!

Fudbal

OZBILJNA LOVA ZA SRPSKE SUDIJE! Evo koliko arbitri zarede po jednom meču u Superligi!

Podeli vest

Nova sezona u Superligi Srbije počela je ovog petka, a veliki pritisak ponovo će biti pred ljudima koji dele pravdu tokom 90 minuta na stadionima širom naše države

Verovatno su se mnogi pitali kolika je zarada domaćih sudija koji dele pravdu u Superligi, odnosno nižim rangovima srpskog fudbala. Ko je čekao dobio je odgovor.

OVO NIJE TIM KOJI SAM ŽELEO! Milošević iznenadio izjavom pred početak nove sezone!

Sigurno da arbitrima nija lako da se izbore sa velikim pritiskom, ali kada se uzme u obzir finansijski deo posla, on je sasvim dobar. Naime, sudije u Superligi Srbije po jednom odsuđenom meču dobiju čak 60.000 dinara, dok je naknada za suđenje u Prvoj ligi Srbije prepolovljena, na 30.000 dinara. Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije je odredila naknade za obavljanje službenih dužnosti na utakmicama pod okriljem te dve organizacije, a najviše zarađuju glavni arbitri.

Nakon njih, prvi sledeći su pomoćnici. U elitnom rangu po utakmici zarađuju 36.000 dinara, a u Prvoj ligi Srbije po 20.000. Četvrti sudija za odrađenu utakmicu zaradi 24.000 dinara (Superliga), odnosno 16.000 (Prva liga Srbije).

Super kontrolor i stručni posmatrač suđenja, delegat i kontrolor za bezbednost zarađuju istu svotu. U Superligi po 18.000 dinara za meč, a u Prvoj ligi Srbije 15.000.

Dakle, dolazimo do sledeće računice da ukoliko jedan sudija bude raspoređen na sva četiri kola tokom samo jednog meseca može da zaradi čak 240.000 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudijske naknade

pre 4 godine

Nemo''' ovo slucajno da ne objavite: Superliga 60.000, Prva liga 30.000,..., po utakmici? Srbijo, kolike su ti penzije fakultetski obrazovanih ljudi i to na mesecnom nivou? Da li za Srbiju vise vrede fudbalske sudije ili oni koji su svoja skolovanja, svoje znanje i rad, svoj radni zivotni vek ugradili u buducnost Srbije i pokolenja koja dolaze? Stavi prst na celo, pa razmisli, bar malo. Za to ne treba fakultet. Jos nesto: Da li penzioner moze da dodje u situaciju korupcije, kao sto moze fudbalski i ostale sportske sudije? Jedan fudbalski mec, koji traje nepuna dva sata viseputa je vredniji od utakmice zivota, koja je podeljena na mesece. Gde su komunalije, lekovi, porezi na imovinu...

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija