• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

22.07.2019

10:12

KVOTA 5.906 NA STARTU LINGLONG SUPERLIGE! "Prelazi" na tri utakmice na početku šampionata!

Fudbal

KVOTA 5.906 NA STARTU LINGLONG SUPERLIGE! "Prelazi" na tri utakmice na početku šampionata!

Podeli vest

Ako je neko pogodio prelaze na utakmicama Spartak - Rad (2:1, 0:1), Mladost - Radnik (2:1, 0:1) i Voždovac - TSC (1:2, 0:0), "uhvatio" je kvotu 5.906 i na uplatu od, primera radi, 100 dinara dobio je 590.600 dinara

Nastavlja se po starom u srpskom fudbalu, neobični rezultati i preokreti krenuli su od prvog kola! Već na startu nove sezone Superlige Srbije dogodila su se tri "prelaza" na kojima su kladioničari mogli dobro da zarade, jer je ukupna kvota bila čak 5.906!

Spartak je u subotu na svom terenu pobedio Rad 2:1, iako je posle prvog dela igre bio u zaostatku, a identično je bilo i u duelu Mladosti iz Lučana i Radnika iz Surdulice. Novajlija u Superligi TSC iz Bačke Topole pobedio je na gostovanju Voždovac sa 2:1, nakon što na poluvremenu nije bilo golova.

Sumnja se u sve

Navika je čudo

Biće potrebno da mnogo vode protekne Dunavom i Savom da bismo se navikli da je nešto regularno
Raka Đurović

Kvota na pobedu Mladosti protiv Radnika posle preokreta iznosila je 27, na Spartak je bila nešto manja (25), dok je prelaz "iz iksa u dva" na Voždovcu vredeo 8,75. Kada se sve to spoji, dolazi se do ukupne kvote od 5.906,25, što na uplatu od svega 100 dinara donosi dobitak od 590.625 dinara.

Bivši arbitar Rade Đurović, poznatiji kao Raka, ističe da je naša liga došla na taj nivo, da se sumnja u regularnost čak i kada nema razloga za to.

- Prvo je kolo, da ne bude da odmah tražimo dlaku u jajetu. Međutim, ovde se toliko toga izdešavalo proteklih godina da počinjemo u sve sumnjamo. Kako da bude drugačije kad UEFA javno objavi spisak neregularnih mečeva u našem prvenstvu, a naš savez to prihvati i kazni umešane klubove samo novčano - pita se Đurović, aludirajući na slučaj iz prošle sezone, kada su Dinamo iz Vranja, Proleter iz Novog Sada i drugoligaš Sinđelić bili novčano kažnjeni zbog toga što su "igrali sumnjive utakmice".

FRKA U INĐIJI ZBOG TRANSPARENTA! Nastavljen rat dve frakcije Partizanovih navijača!

(VIDEO) SEZONA U SRBIJI TEK POČELA, A VEĆ IMAMO KANDIDATA ZA GOL GODINE! Jovičićeva bomba na premijeri!



Vranjanci su tada po odluci FSS platili 1,5 miliona dinara zbog četiri sumnjive utakmice, Proleter je kažnjen sa 2,5 miliona zbog tri duela u čiju regularnost se sumnja, dok je Sinđelić platio dva miliona zbog dva sumnjiva meča. Skandalozno je i to što su Zemun, Budućnost Dobanovci i Inđija bili samo opomenuti zbog sumnji da su odigrali neregularne utakmice.

Kvota da će Zvezda da osvoji titulu 1,50

 

Aktuelni šampion je najveći favorit da i ove sezone osvoji titulu. Kladionice su objavile kvote, a da će Crvena zvezda da bude prva iznosi 1,50, dok je iza Partizan (3). Potom slede Radnički iz Niša i Čukarički sa kvotom 25, na Vojvodinu je 40, na Mladost iz Lučana i Napredak 125... Najveća kvota je na Javor iz Ivanjice i Inđiju i iznosi 1.500.

Namešten svaki meč

Nekadašnji član Sudijske komisije FSS zadužen za analizu suđenja, koji je prošle sezone otvoreno govorio o mešetarenju u srpskom fudbalu, ističe i da ne misli da je u prvom kolu bilo sumnjivih utakmica.

- Nije mi to bilo toliko čudno, ali svakako sam zapazio te prelaze. Ipak, tek je početak šampionata i naredna kola će pokazati kakva je situacija. Biće potrebno da mnogo vode protekne Dunavom i Savom da bismo se navikli da je nešto regularno posle onoga što se praktično do juče dešavalo u našem fudbalu. To je došlo dotle da se gotovo za svaku utakmicu misli da je neregularna i režirana. Koji je to stepen neregularnosti kada mi svake godine krećemo u prvenstvo sa najavama da je šampionat regularniji nego ikad - poručuje Đurović za naš list.

Sudijski ekspert je na kraju prognozirao i da će Crvena zvezda treći put uzastopno osvojiti nacionalno prvenstvo.

- Mislim da je Zvezda najozbiljnije radila na svemu i sačuvala svoj tim u velikoj meri. I ono čega se odrekla, nadoknadila je, tako da je favorit. Partizan je, imam utisak, slabiji nego prošle sezone, tako da ne vidim ko bi mogao da parira Zvezdi - zaključuje Raka Đurović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija