• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2019

18:08

(VIDEO) DRAMA NA VEMBLIJU! Sitiju prvi trofej u sezoni posle jedanaesteraca, Liverpul ima za čim da žali!

Fudbal

(VIDEO) DRAMA NA VEMBLIJU! Sitiju prvi trofej u sezoni posle jedanaesteraca, Liverpul ima za čim da žali!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija osvojili se Komjuniti šild pošto su nakon penala savladali velikog rivala Liverpul sa 5:4

Posle 90 minuta igre nije bilo pobednika, rezultat je biio 1:1. Siti je poveo u 12. minutu pogotkom Rahima Sterlinga. Liverpul je u igru vratio Matip u 77. minutu, pa smo vlasnika prvog trofeja dobili posle penala. Bolji su bele tačke bili su igrači Sitija koji su na kraju slavili sa 5:4. Junak Sitija defionitno je bio golman Bravo koji je zaustavio šut Vajnalduma sa bele tačke. 

Šaćiri je prvi šutirao i prevario Brava za 1:0, ali je Gundogan s druge strane izjednačio na 1:1. Bravo je potom briljirao, pročitao Vajnalduma i zaustavio njegov šut, a Silva je bio precizan i doneo Sitiju prednost od 2:1 posle dve serije.

 Lalana je poravnao rezultat na 2:2, pogodio je i  Foren za 3:2 za "građane". Čemberlejn je izjednačio 3:3, a Zinčenko vratio prednost Sitiju, pa je bilo  4:3 nakon četvrte serije. Salah je sačuvao nadu navijačima Liverpula, ali je potom Žezus rešio sve dileme, pogodio i doneo prvi trofej Sitiju ove sezone. 

Foto: reuters

 



Liverpul je igrao Komjuniti šild prvi put posle 13 godina, a do šanse da se u ovom meču nadmeće sa šampionom došao je zahvaljujući činjenici da je Siti prošle godine uz tutulu šampiona osvojio i FA Kup.

Liverpul je prvi zapretio. Firmino je uposlio Salaha posle osam minuta igre, ali je on vrlo loše šutirao pa je lopta završila preko gola. Samo nekoliko minuta kasnije Siti je vodio 1:0.

Nakon sjajne akcije Sterling je ugurao loptu u mrežu "redsa" za 1:0 u 12. minutu meča. Silva je iz prve ubacio loptu na ivicu peterca a Sterling je proturio loptu Alisonu kroz noge i lopta je završila u mrži Liverpula. 

Samo pet minuta kasnije Sterling je mogao da duplira prednost ali je loše šutirao. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata pa je ostalo 1:0 za Siti.

Foto: ap photo

 

Već na startu drugih 45 minuta igre David Silva je prokockao lepu priliku, a potom je Sterling pogodio stativu. Liverpul je jurio rezultat pa je u nastavku bio mnogo agresivniji a najbolju šansu za gol imao je u 57. minutu Van Dajk, ali pogodio je prečku. Lopta se spustila malo iza linije te izašla napolje. Bilo je vrlo blizu, ali se sudija nije oglasio jer lopta nije celim obimom prešla gol liniju.

Samo minut kasnije su se opet  navijači Liverpula uhvatili za glavu. Ovog puta je Salah šutirao ali pogodio spoljni deo stative. Sterling je potom napravio gluposti, nema sumnje da su navijači građana poludeli. Strelac  jedinog gola ponovo je pobegao obrani i imao zicer, ali na kraju nije uspeo ni da šutira, ni da doda loptu do saigrača, pa je propala sjajna prilika.

Foto: ap photo

 

Kaznio je to u 77. minutu štoperski tandem Liverpula. Kamerunac Matip je u igru ušao samo desetak minuta ranije. Izigrao je odbranu Sitija, pa je sjajno reagovao glavom posle povratne lopte Van Dajka. 

Mogao je Liverpul do pobede u sudijskoj nadoknadi, ali nije lopta htela u gol. Salah je bio u stopostotnoj šansi. Uspeo je nekako da glavom pošalje loptu ka golu, ona je išla ka mreži, ali je Kajl Voker u poslednji čas spektakularno reagovao i sprečio promenu rezultata, pa je pobednik odlučen posle penala.

Gundogan, Silva, Foden, Zinčenko i Žezusu su pogodili za Siti, dok je Bravo briljantnom intervencijom zaustavio šut Vajnalduma i doneo trofej svom timu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija