• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2019

23:47 >> 23:31

(VIDEO) CRVENO OBUCI, NEK SLUTI NA RADOST! Adrijan heroj Liverpula, trofej Superkupa ide na "Enfild"!

Fudbal

(VIDEO) CRVENO OBUCI, NEK SLUTI NA RADOST! Adrijan heroj Liverpula, trofej Superkupa ide na "Enfild"!

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula savladali su ekipu Čelsija sa 5:4 nakon jedanaesteraca (2:2 posle 120 minuta igre) i tako osvojili trofej Superkupa Evrope

Sjajna fudbalska predstava viđena je u još jednom engleskom okršaju za trofej. Ovoga puta Superkup Evrope bio je ulog, a Čelsi i Liverpul pokušali su da se dokopaju još jednog pehara.

VELIKI PROBLEM ZA KLOPA! Liverpul bez Alisona nekoliko nedelja!

Sjajno je počelo, sa nekoliko šansi Mohameda Salaha i prečkom Pedra, a onda Olivije Žiru uspeva da pogodi za prednost "plavaca". Londonski tim otišao je na odmor sa minimalnom prednošću.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvreme tako je i Liverpul uzvratio i to preko Sadia Manea koji se odlično snašao na asistenciju rezeviste Roberta Firmina i postavio ispostaviće se konačan rezultat u regularnom delu meča.

Produžeci i preostalih 30 minuta doneli su isto golova koliko i za prvih 90. Ovoga puta prvi je Liverpul izazvao rivala. Ponovo je Mane bio precizan u 95. minutu, ali već u 101. Adrijan pravi jako sumnjiv penal, a prvi ženski sudija u istoriji utakmice na ovakvom nivou pokazuje na belu tačku. Neumoljiv je bio Žoržinjo i tada je bilo jasno da će penal lutrija odlučivati.

Više smirenosti, samopouzdanja, ali i sreće imala je ekipa Liverpula, a golman Adrijan odbranio poslednji šut "plavaca" za trofej Superkupa. Evropa je obojena u crvene boje.

LIVERPUL - ČELSI 2:2 (0:1) 5:4 posle penala

Mane u 48. i 95. minutu za Liverpul - Žiru u 36. i Žoržinjo u 101. minutu za Čelsi

Stadion: Vodafon park (Istanbul), Sudija: Stefani Frapar

Liverpul: Adrian - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson (od 91. Aleksander Arnold) - Milner (od 64. minuta Vajnaldum), Fabinjo, Henderson - Salah, Čembrlejn (od 46. Firmino), Mane (od 103. Origi).

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Zuma, Kristensen (od 85. Tomori), Emerson - Žoržinjo, Kovačić (od 102. Barkli), Kante - Pedro, Pulišić (od 74. Maunt), Žiru (od 74. Abraham).

LIVERPUL OSVAJA SUPERKUP! Adrijan brani poslednji šut i donosi trofej "Redsima"!

KRAJ! Gledaćemo penale!

114. minut - Sada je pokušao Pedro, ali lopta ide pored gola.

113. minut - Kakav šut Maunta i sjajna odbrana Adrijana!

106. minut - Počeo je drugi produžetak.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA! Dva gola viđena za 15 minuta i opet smo na početku!

104. minut - Kakva šansa za Abrahama! Bio je na pet metara napadač Čelsija, ali nije uspeo da nakon dodavanja Pedra pošalje loptu u mrežu.

103. minut - Menja i Klop, umesto dvostrukog strelca Manea šansu je dobio Origi.

102. minut - Promena u Čelsiju. Umesto Kovačića u igri je Barkli.

101. minut - GOOOOL! Siguran Žoržinjo! Ponovo je nerešeno!

99. minut - PENAL ZA ČELSI! Abraham je pao nakon kontakta sa Adrijanom! Bilo je sumnjivo, ali nema VAR provere.

98. minut - Nema Alisona, ali tu je Adrijan! Sjajna odbrana Španca, pokušao je Abraham!

95. minut - GOOOOOOL! PONOVO MANE! Sjajni Senegalac pogađa na odličnu asistenciju Roberta Firmina! 

92. minut - Prvi pokušaj u nastavku za Džoa Gomeza, ali brani to Kepa.

91. minut - Počeo je prvi produžetak, Klop pravi promenu. Umesto Robertsona na teren šalje Aleksandrea Arnolda.

KRAJ! Gledaćemo produžetke u Istanbulu!

90. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade.

85. minut - Tomori menja Kristensena za poslednju promenu u Čelsiju.

84. minut - Ponovo gol Čelsija, ali opet ofsajd. Ispravna odluka sudije, Maunt ipak bez prvenca za "plavce".

75. minut - Kakve dve prilike za Liverpul i kako brani Kepa! Prvi put je pokušao Salah, a onda i Virdžil van Dajk! Sjajne intervencije španskog golmana.

74. minut - Dve promene u Čelsiju. Umesto Pulišića u igri je Maunt, a Žirua menja Abraham.

64. minut - Druga promena u Liverpulu, Vajnaldum dobija šansu umesto Milnera.

51. minut - Liverpul je krenuo jako! Odličan pas Manea ka Džordanu Hendersonu, njegov šut je bio blokiran, ali je zamalo prevario Kepu. Ostaje 1:1.

50. minut - Kakav šut Fabinja! Firmino ponovo u ulozi asistenta, a prava bomba veziste prolazi pored desne stative.

48. minut - GOOOOOOOL! MANE! Čim je ušao na teren Firmino je uticao na igru, dodao progurao loptu do Senegalca koji je pogodio praznu mrežu!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Jirgen Klop napravio je prvu promenu. Umesto Alek Okslejd Čemberlejna na terenu je Roberto Firmino.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Žiru vodi Čelsi ka trofeju!

45. minut - Igraće se još jedan minut nadoknade.

41. minut - Postigao je gol Pulišić, ali je on poništen zbog ofsajda!

36. minut - GOOOOOOL! Žiru donosi prednost Čelsiju! Odlično ga je proigrao Kristijan Pulišić, a Francuz pogodio mrežu Adrijana!

30. minut - Dobra šansa za Liverpul posle kornera. Džejms Milner je pogodio "u trepavicu" Manea koji nije uspeo da pogodi gol Čelsija.

24. minut - Vraća Žiru Maneu za makazice, daleko ide šut Francuza.

22. minut - Kakav šut Pedra, ali se prečka isprečila na putu Špancu da postigne pogodak, Čelsi sada preuzima inicijativu.

16. minut - Odmah šansa i na drugoj strani. Olivije Žiru pokušao je iz teške pozicije. Ipak, daleko od gola ide šut Francuza.

15. minut - Najbolja prilika na meču za Mohameda Salaha. Odlično je probio Egipćanin, ali njegov pokušaj brani Kepa.

5. minut - Sadio Mane pokušao je makazicama da postigne gol, a štoper Čelsija Kristensen rukama je odbranio lice od lopte. Ipak, ništa od penala kaže sudinica Frapar.

1. minut - Utakmica je upravo počelam, početni udarac izveli su igrači Liverpula.

20.45 - Meč Superkupa poseban je po još jednom segmentu. Prvi put u istoriji tri dame će suditi utakmicu na ovakvom nivou.

Foto: Reuters

20.33 - Istanbul je prilično dobro poznato mesto navijačima Liverpula, a lepe uspomene vežu ih za glavni grad Turske. Mnogi se sećaju finala Lige šampiona 2005. godine, jednog od najboljih mečeva ikada odigranih u fudbalskoj istoriji protiv Milana kada su "Redsi" slavili posle penala.

20.30 - Podsećanja radi da vidimo kako su dve ekipe stigle do Superkupa. Liverpul je slavio u finalu Lige šampiona protiv Totenhema sa 2:0, dok je Čelsi bio bolji od Arsenala sa 4:1 u finalu Lige Evrope.

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija u glavnom gradu Turske. Ekipa Jirgena Klopa posle osvajanja Lige šampiona želi još jedan trofej, dok će "plavci" pokušati da pokvare taj plan. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Istanbula.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija