• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2019

16:50

PRVI MILOVANOVIĆEV SPISAK MLADE REPREZENTACIJE: Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja!

Fudbal

PRVI MILOVANOVIĆEV SPISAK MLADE REPREZENTACIJE: Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja!

Podeli vest

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Milovanović objavio je danas spisak od 27 igrača na koje računa za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine

Srbija će novi ciklus kvalifiakcija početi u septembru u grupi sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Na Milovanovićevom spisku našli su se:

Golmani: Dušan Marković, Marko Ilić i Aleksandar Stanković 

Odbrana: Svetozar Marković, Strahinja Pavlović, Ranko Veselinović, Mladen Devetak, Aleksa Terzić, Zlatan Šehović, Strahinja Bošnjak i Dominik Dinga

Vezni red: Njegoš Petrović, Stefan Kovacv, Ivan Ilić, Luka Ilić, Erhan Mašović, Uroš Račić, Igor Zlatanović, Luka Adžić, Filip Stuparević, Filip Stevanović, Veljko Birmančević, Jovan Nišić i Nikola Čumić

Napad: Dušan Vlahović, Dejan Joveljić i Slobodan Tedić

Novi selektor prvo je čestitao Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona i poželeo sreću Partizanu u borbi za grupnu fazu Lige Evrope.

- Što se tiče spiska, akcenat je bio na igračima koji uglavnom igraju u svojim klubovima, jer u ovom godištu to je i najvažnije za njih i selekciju. Važno je da imaju kontinuitet - rekao je Milovanović na konferenciji za medije.

PROSINEČKI NA ŽESTOKIM MUKAMA: Zvezda - Dinamo? Uh, ne pitaj me to!

Prvi rival mladim fudbalerima biće Rusija 6. septembra, a četiri dan kasnije u Novom Sadu dočekuju Letoniju.

Za razliku od nas, nije alibi, ali moram da naglasim, Rusi su već nekoliko puta imali okupljanje. U martu i junu odigrali su tri utakmice i već su igrani. Mi smo praktično prvi put zajedno i sada je posao svih nas da zadovoljimo neke kriterijume", rekao je Milovanović i dodao da je atmosfera važan detalj na putu do uspeha - dodao je on

Grb, dres i država Srbija moraju biti svetinja, a atmosfera, od mene pa do ekonoma, važan je preduslov za stvaranje pobedničkog ambijenta. Razgovarao sam sa svim igracima i predstoji nam naporan rad - istakao je novi selektor "orlića".

U grupi sa Srbijom pored Rusije i Letonije, nalaze se jos Poljska, Bugarska i Estonija.

Rusija, Poljska i mi smo možda u egalu, tako da ne bih rekao da smo mi favoriti. Znamo uostalom kako lako padamo u euforiju, da posle plasmana na neko veliko takmičenje odmah sebe vidimo kao prvake sveta. Zbog toga idemo polako, korak po korak, od meča do meča - zaključio je Milovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija