• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

17.09.2019

08:16

KREĆE LIGA ŠAMPIONA OD 16 MILIJARDI EVRA! Počinje najskuplje takmičenje u istoriji fudbala!

Fudbal

KREĆE LIGA ŠAMPIONA OD 16 MILIJARDI EVRA! Počinje najskuplje takmičenje u istoriji fudbala!

Podeli vest

Kreće najskuplje takmičenje u istoriji fudbala! Utakmicama Inter - Slavija Prag (18.55, Arena sport 2) i Lion - Zenit (18.55, Arena sport 1) večeras počinje 28. izdanje Lige šampiona, a ukupna vrednost sva 32 kluba učesnika iznosi 16,04 milijarde evra.

Najskuplji tim u eliti je Mančester siti, čiji igrači vrede 1,28 milijardi evra, a potom slede Real Madrid (1,19 milijardi), Barselona (1,18) i aktuelni šampion Starog kontinenta Liverpul (1,07)..

KVOTE ZA ŠAMPIONA

1. Mančester siti 4,33
2. Barselona 6,00
3. Liverpul 7,50
4. Real Madrid 10,00
5. Juventus 10,00
6. PSŽ 11,00
7. Bajern 13,00
8. Atletiko Madrid 21,00
9. Totenhem 23,00
10. Čelsi 26,00

 Tim od preko milijardu evra ima još šampion Francuske PSŽ (1,06), dok su ispod Totenhem (984 miliona), Bajern (867 miliona), Juventus (864) i Čelsi (807).

Mesi prvi strelac

Trofej brani Liverpul, koji sezonu otvara večeras (21.00, Arena sport 1) na gostovanju Napoliju. Štoper prvaka Evrope i najkorisniji igrač prošle sezone Virdžil van Dajk najavljuje odbranu trona.

- Pred nama je mnogo izazova ove sezone. Želimo sve trofeje. Premijer liga nam je jako bitna, ali i Liga šampiona. Ambiciozni smo i radujem se novim izazovima. Imali smo fantastičnu prošlu sezonu, ovog puta želimo još bolju - ističe Van Dajk.

Foto: AP/Photo

 

 

 

 

SRBI U LIGI ŠAMPIONA


Luka Jović (Real Madrid)
Dušan Tadić (Ajaks)
Nikola Maksimović (Napoli)
Branislav Ivanović (Zenit)
Ljubomir Fejsa (Benfika)
Andrija Živković (Benfika)
Mile Svilar (Benfika)
Lazar Ranđelović (Olimpijakos)
Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid)
Komnen Andrić (Dinamo Zagreb)
Filip Stanković (Inter)
* u tabeli nisu uračunati srpski fudbaleri iz Crvene zvezde

Prema procenama vodećih svetskih kladionica, prvi favorit za osvajanje Lige šampiona je prvak Engleske Mančester siti. Kvota na "građane" je 4,33, a slede Barselona (6,00), Liverpul (7,50), Real Madrid i Juventus (po 10,00), PSŽ (11,00) i Bajern (13,00).

Bukmejkeri očekuju da najbolji strelac bude napadač Barselone Lionel Mesi, koji kaže da je vreme da njegov tim postane prvak nakon pet godina.

- Prošlo je mnogo vremena otkako sam osvojio Ligu šampiona i lično bih voleo još jednom da je osvojim. Juventus i Mančester siti biće najveća pretnja u Evropi. Svi su jaki, biće ujednačeno takmičenje. Real je doveo Azara, Atletiko je napravio dobar tim. Biće jako zanimljivo - poručuje Mesi, koji se oporavio od povrede i trebalo bi da večeras (21.00, Arena sport 2) zaigra protiv Dortmunda.

Stručnjaci i javnost mnogo očekuju od najboljeg strelca u istoriji ovog takmičenja Kristijana Ronalda. Napadač Juventusa postigao je dosad čak 126 pogodaka i veruje da može do "ušatog" pehara, koji je osvajao jednom s Mančester junajtedom i četiri puta s Real Madridom.

FRKA U BAJERNU ŠANSA ZA ZVEZDU! Nojer kritikovao Kovača, Miler smirivao strasti!

DVE DOBRE I JEDNA LOŠA VEST PRED BAJERN! Evo ko je spreman za Bavarce, a ko je pod znakom pitanja!

 

Foto: reuters

 

KVOTE ZA NAJBOLJEG STRELCA


1. Lionel Mesi 5,00
2. Kristijano Ronaldo 5,50
3. Serhio Aguero 9,00
4. Muhamed Salah 11,00
5. Rahim Sterling 13,00

- Uvek se govori o Juventusu, Realu i Barseloni kao favoritima u Ligi šampiona, ali prvak može biti samo jedan. Moj tim se dobro pojačao i u svakom meču ćemo se boriti za pobedu. Imamo sve uslove da se borimo za pehar. Ako to ne bude ove godine, nadam se da će biti sledeće - poručuje Ronaldo.

Šampionu oko 100 miliona evra

UEFA će i ove sezone podeliti 2,04 milijarde evra klubovima na ime nagrada. Svaki član grupne faze već je dobio 15,25 miliona evra, trijumf donosi 2,7 miliona, dok remi vredi 900.000 evra. Ekipe koje se plasiraju u osminu finala dobijaju osam miliona, četvrtfinalisti deset, a polufinalisti 12 miliona evra. Pobedniku UEFA dodeljuje 19 miliona evra, s tim da će klub koji osvoji Ligu šampiona zaraditi mnogo više na osnovu TV prava i marketinga, pa se procenjuje da će novi šampion Evrope moći da uzme i do 100 miliona evra.

 

Foto: AP/Photo

Lionel Mesi

Bonus video




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija