• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2019

14:15

ĐURIĆ PORUČIO FUDBALSKOM SAVEZU LAŽNE DRŽAVE: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati!

Fudbal

ĐURIĆ PORUČIO FUDBALSKOM SAVEZU LAŽNE DRŽAVE: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati!

Podeli vest

Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić

Ðurić je komentarišuću zahteve kosovskog fudbalskog saveza da se ne dozvoli utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča - Crvene zvezde u Zvečenu i najavu zabrane ulaska fudbalerima Zvezde, rekao da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da se nikome ne može braniti sloboda kretanja i da se pitanje klupskih takmičenja ne sme politizovati.

- Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pristici na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu - rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.

 

 


Kako je rekao, pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmicenjima imaju za cilj afirmaciju njihove brobe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".

- Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnog takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smelo da bude politizovano na bilo koji način - rekao je Ðurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

 

 

LUDILO MOZGA, NE DAJU ZVEZDI NA KOSOVO! FS lažne države: Obavestili smo policiju, nemaju dozvolu, meč je ilegelan!

FUDBALSKI RAT NA KOSOVU ZBOG ZVEZDE! Velika prašina se podigla zbog Kupa Srbije!
 

Ðurić je istakao da Priština takvim zahtevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. veku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

Dodao je da se Srbi na KiM neizmerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija