• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M

22.09.2019

12:46

BIĆE OVO NAJBOLJI DERBI U 21. VEKU! Prvi put u istoriji večiti igraju kroz sudar učesnika Lige šampiona i Lige Evrope

Fudbal

BIĆE OVO NAJBOLJI DERBI U 21. VEKU! Prvi put u istoriji večiti igraju kroz sudar učesnika Lige šampiona i Lige Evrope

Podeli vest

Navijači s pravom očekuju da vide najbolji derbi u 21. veku, pošto se prvi put u istoriji našeg fudbala sastaju učesnik Lige Evrope i učesnik Lige šampiona! Partizan će u nedelju (18.00, O2, Arena 1) dočekati Crvenu zvezdu u 161. večitom derbiju u okviru 9. kola Linglong Superlige Srbije

Posle jedne sezone pauze srpski fudbal ponovo ima dva predstavnika u evropskim kupovima. Derbi dolazi samo tri, odnosno četiri dana nakon mečeva na međunarodnoj sceni, a oba tima obećavaju pobedu.

Zaboraviti Alkmar

Partizan već zaostaje za crveno-belima četiri boda na tabeli domaćeg šampionata i mora da pobedi kako bi ostao u trci za titulu. Vezista Saša Zdjelar zbog toga upozorava da crno-beli moraju da zaborave na utakmicu protiv AZ Alkmara i remi, kojim nisu bili zadovoljni.

- Siguran sam da će biti odličan derbi. Obe ekipe dolaze nakon utakmica u Evropi. Na nama je da odigramo kako umemo i da sve učinimo da pobedimo. Moramo što pre da zaboravimo utakmicu protiv AZ Alkmara, gde smo, realno, izgubili dva boda. Promašili smo brdo šansi. Ne smemo da primamo golove kao što smo primali protiv Holanđana - kaže Zdjelar.

Čvršće u defanzivi

Siguran sam da će biti dobar derbi, ali ne smemo da primamo golove kao protiv Alkmara
Saša Zdjelar

Poslednji susret Partizana i Zvezde bio je na samom kraju prošle sezone u finalu Kupa, kad su crno-beli slavili 1:0 golom Bojana Ostojića. Iskusni štoper takođe očekuje da predstojeći derbi donese vrhunski fudbal.

- Logično je da to bude pravi evropski okršaj. Zvezda je imala jaku utakmicu protiv Bajerna, a mi protiv AZ Alkmara. Nismo imali mnogo vremena od tih mečeva do derbija za pripremu, zato je veoma važno kako ćemo ući u meč. Moramo da budemo agresivni, čvrsti, borbeni... Bodove nikad unapred ne upisujem ni protiv objektivno slabijih rivala, a kamoli pred derbi mečeve. Međutim, mi razmišljamo samo o tome kako da dođemo do pobede - objašnjava Ostojić.

Debituje sudija Jovanović


Večiti derbi sudiće Srđan Jovanović sa pomoćnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem. Jovanović do sada nije delio pravdu na derbiju, a tokom karijere 13 puta je sudio Partizanu i pet puta Zvezdi. On je, zajedno sa svojim timom pomoćnika, u utorak vodio meč 1. kola H grupe Lige šampiona Ajaks - Lil, koji je završen rezultatom 3:0.

Povratak u realnost

Fudbaleri Zvezde tek što su sumirali utiske posle gostovanja Bajernu u Minhenu na veličanstvenoj "Alijanc areni", a već ih čeka meč godine u domaćim okvirima. Poraz 3:0 u Minhenu nije ni tragičan, ni dramatičan, ali neće biti lako izabranicima Vladana Milojevića da se prebace na Superligu.
Vezista crveno-belih Miloš Vulić, međutim, očekuje veliku borbu u Humskoj.

- Kao što je šef Vladan Milojević više puta rekao, mi smo već dan posle utakmice u Minhenu arhivirali taj meč i okrenuli se narednom. Imali smo samo par dana za pripremu derbija, ali je i naš rival bio u sličnoj poziciji. Očekuje nas izuzetno težak meč protiv Partizana, ali mi smo Crvena zvezda i protiv svakog moramo da idemo na pobedu - naglašava Vulić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija