• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2019

11:27

REČ STRUČNJAKA ZA SUĐENJE! Detaljna analiza spornih situacija iz mečeva večitih: Ko je oštećen, a ko je prevario arbitra?

Fudbal

REČ STRUČNJAKA ZA SUĐENJE! Detaljna analiza spornih situacija iz mečeva večitih: Ko je oštećen, a ko je prevario arbitra?

Podeli vest

Bura u domaćem fudbalu... Posle utakmica između Crvene zvezde i Napretka, odnosno Partizana i Voždovca digla se velika prašina zbog odluka sudija. Bivši arbitar Raka Đurović dotakao se spornih situacija sa ova dva meča

Nema elemenata da se dosudi penal za Zvezdu, pošto je El Fardu Ben izgubio kontrolu nad loptom i spotakao se o igrača Milovanovića. Situacija sa početka meča je potpuno jasna i vidi se da je Ben u šesnaestercu namerno udaren, zbog čega sledi penal i crveni karton za igrača Napretka. Ne znam kako sudija to nije video, iako je bio blizu – kaže Đurović za "HotSport".

Zvezdi je i poništen gol.

Opravdano je poništen gol, jer kada lopta pogodi igrača u zid, nakon što je udarac upućen ka golu, onda se računa da igrač iz živog zida nevoljno igra loptom i nema kontrolu nad njom. Ona se odbija do saigrača igrača koji je izveo slobodan udarac, a on je u trenutku kada je upućen udarac bio u ofsajdu i smatra se da je bio u nedozvoljenoj poziciji u takvoj situaciji - jasan je Đurović za "Telegraf".

Vratio se na faul nad Benom koji nije dosuđen.

- To nije pokušaj dobijanja bolje pozicije ili pokušaj da sprečite protivnika, pa načinite običan prekršaj. Ovo je klasično nesportsko ponašanje i to najteži vid, namerno udaranje protivničkog igrača u predelu glave. To se smatra prekršajem i ako je igra u toku i kazneni udarac, a obavezno i isključenje igrača. U toj situaciji je Zvezda oštećena, u prethodnoj nije.

Bilo je pritužbi i na faul posle kojeg je Marin postigao gol.

- Ja na onom snimku ne vidim da je napadač napravio faul. Najčešće, kada su dva igrača u duelu, i jedan pokušava u poluskoku da skloni loptu, a drugi zamahom pokušava da je izbije, obično onaj koji zamahuje napravi faul. Po onome što je snimak pokazao, ne može se reći da je kontraprekršaj.

(VIDEO) SRUŠIO PARTIZAN! Ućutkao je Humsku, ali zašto heroj Voždovca nije slavio gol?

Osvrnuo se i na dešavanja sa meča Partizana i Voždovca. 

Nije bilo kontakta između Vladimir Stojkovića i Aleksandra Stanisavljevića, a igrač Voždovca je uspešno iscenirao prekršaj i “prevario” sudiju.

I na kraju je bilo napeto.

Situacija kod gola Devića je čista posle greške protivničkog igrača, ali je sumljiva situacija u šesnestercu gostiju posle igranja rukom i na suprotnoj strani, kada je uklizao Natho mogla je da se dosudi najstroža kazna.

Đurović smatra da je Voždovac bio oštećen kod situacije kada su Pavlović i Stanisavljević bili u duelu u kaznenom prostoru.

- Ima elemenata za prekršaj. E, tu nije udaranje, kada je u pitanju disciplinska mera, tu bih se ogradio, pitanje je da li je uopšte i za žuti karton. Ali na nedozvoljeni način sprečavate protivnika da se normalno kreće, a pošto je u kaznenom prostoru, ima elemenata za penal. Mogao je sudija mirne duše da dosudi kazneni udarac - zaključio je Đurović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deki

pre 4 godine

Sva sreca pa su strane sudije sudile ukorist partizan na svim urtakmicama, pogotovo onaj kada je svirao nepostojeci penal i iskljucio igraca. Imal ste 60 minuta igraca vise, cak primili gol.

Bravo

pre 4 godine

Zaboravio si penal kada Pavlovic laktom oborio protivnika,ragbi potez cist penal.A Zvezdin ponisten gol?Ovaj Savo nije za trenera trebo crveni da dobije.

Milovan A

pre 4 godine

Rako zaboravio si dati komentar nesportskog ponašanja igrača i trenera Partizana posle dosuđenog penala za Voždovac.

IvicaTrajkovic

pre 4 godine

Kada lopta pogodi igrača bilo u zidu ili kroz igru i dodje do suparničkog igrača koji je najbliži golmanu(tzv.ofsajd),ofsajda nema.Bez obzira što nije postojala namera igrača u zidu da utiče da suparnik dobije loptu.Dakle g.sudija,proverite pravila još jednom.Crvena Zvezda je tu oštećena...isti slučaj je kada igrač nenamerno igra rukom u šesnaestercu ..penal!Slobodno sudijsko uverenje se može primjenjivati ali samo onda kada neka aktivnost nije striktno opredeljena pravilima.E,tu je fakat na koga se sudije izvlače pa pokušavaju većinu stvari interpretirati kao prosto sudijsko uverenje...previše važnosti pridavaju svojoj ulozi...a pravila se prikrivaju,kao što i ovaj stručnjak to učini svojim komentarom...uostalom,stanje u sportu je samo refleks društvenog stanja,to će vam reći svaki sociolog sporta...Zar ne g.sudija!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17