• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

13.10.2019

07:15

MILO ZBOG ŠIPTARA PROTERAO TERZIĆA! Đukanović se sveti Zvezdinom direktoru zbog Stojkovića i Ivanića!

Fudbal

MILO ZBOG ŠIPTARA PROTERAO TERZIĆA! Đukanović se sveti Zvezdinom direktoru zbog Stojkovića i Ivanića!

Podeli vest

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru odlukom predsednika te države Mila Đukanovića

Terzić je u petak otputovao u Crnu Goru, ali su mu na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije saopštili da nije dobrodošao u Milovu državu i da će morati da se vrati nazad!

Đukanović je odlučio da protera Terzića jer ga smatra glavnim krivcem za to što su bivši igrač Zvezde Filip Stojković i aktuelni član "crveno-belih" Mirko Ivanić odbili da nastupe za reprezentaciju Crne Gore protiv selekcije lažne države Kosovo. U pitanju je meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je odigran početkom juna ove godine u Podgorici.

Dejo ga ukopao


Čuo sam da je Dejan Savićević tražio da mi se zabrani ulazak u Crnu Goru, ali sam mislio da je to šala
Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde

Srušeni mu ideali

Tadašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković takođe je odbio da vodi ekipu protiv "Kosova", pa ga je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević odmah otpustio. Savićević je nekoliko dana posle toga optužio Terzića da je "bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal".
Terzić zbog toga veruje da je upravo zbog Savićevića postao "persona non grata" u Crnoj Gori.

- Kada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora - Kosovo, dva igrača Crvene zvezde odbila da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Kosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u nju - kaže Terzić.

Nepoželjan i Matija Bećković

Zvezdan Terzić nije prvi Srbin kojem je Milova Crna Gora uskratila gostoprimstvo. Iz Crne Gore je već bio proteran paroh SPC Velibor Džomić. Pored njega na listi osoba kojima je Milo spreman da uskrati gostoprimstvo navodno su još književnik i član SANU Matija Bećković, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, kao i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dejan Mirović.

On naglašava da sve do juče nije verovao da je tako nešto moguće, ali ističe da su se u petak Crnogorci pokazali gorim i od samih Šiptara.

- Dosad sam mislio da je to šala, ali, evo, uverio sam se da je istina. Juče na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sledećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono juče od Šiptara (zabrana ulaska na Kosovo radi odigravanja utakmice Trepča - Zvezda) bilo je očekivano, ali ovo od Crnogoraca je nešto što je definitivno srušilo sve moje ideale o Crnoj Gori - podvlači Terzić.

Atomska bomba

Savićević je sredinom juna nagovestio da će Terziću biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ili da će u najmanju ruku imati neprijatnosti ako se nađe u Milovoj državi.

- Terzić je bacio atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživeti, ali on je jedan od glavnih aktera cele priče. On je bio jedan od ključnih ljudi koji su vršili pritisak na fudbalere Zvezde, naravno preko navijača. Da li ga je bilo strah od navijača, da li od službi, policije, tajne službe... Treba da se živi i posle ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ja ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima i ljudima koji su mu ovde pomogli. Dokazao je ono što govore o njemu, da je nikakav čovek - rekao je Savićević.

On je takođe aludirao i na spekulacije da je Terzić imao jatake baš u Crnoj Gori kad je svojevremeno izbegao hapšenje u Srbiji.

- Ne delim ljude po veri i naciji, mrzim samo lažove. A to je Terzić! On je poslednji čovek iz Srbije koji je trebalo tako da se ponese prema Crnoj Gori, jer zna koliko mu se ovde pomoglo kad mu je bilo teško - rekao je tada Savićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija