• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2019

10:53

KOD "ORLOVA" SVE PO STAROM, NOVI SKANDAL, NOVA SVAĐA!

Fudbal

KOD "ORLOVA" SVE PO STAROM, NOVI SKANDAL, NOVA SVAĐA!

Podeli vest

Trzavice i svađe na relaciji selektor – igrači u reprezentaciji Srbije su poput tradicije! Malo je selektora čiji mandat na klupI nacionalnog tima Srbije nije obeležio bar jedan sukob

Svađa je bilo, ima i biće, ne samo u Srbiji, nego svim reprezentacijama. Ali, u našem nacionalnom timu one su vrlo specifične. I jedni i drugi, selektor i igrači,  pričaju kako je amtosfera sjajna i bajna, kako uživaju, odlično rade, kako se vole, a onda...

Bomba!

Eksplodira kao poslednji slučaj sa Lukom Jovićem, napadačem Real Madrida, koji je za njega Ajntrahtu platio 6o miliona evra.

Ugledni španski list AS je preneo da Jović nije pozvan u nacionalni tim za mečeve sa Portorikom i Litvanijom jer ga je kaznio Tumbaković. Tumbaković je odlučio da Luku Jovića "precrta" i da ga na taj način kazni zbog "lažiranja" povrede posle meča sa Portugalom. On se tada vratio za Madrid i nekoliko dana kasnije igrao za "kraljevski klub", umesto da je putovao sa nacionalnim timom na meč kvalifikacija protiv Luksemburga.

- Luka je mlad igrač, a moja trenerska profesija podrazumeva pedagoški pristup i jednu vrstu roditeljskog odnosa prema svakom igraču. U isto vreme, dužan sam da štitim interese svoje profesije. On je napravio to što ste rekli, ali nije se javio meni, nego je poslao poruku. Ne vidim razlog zašto bih se ljutio na Jovića. A to da li je bio povređen treba da utvrde lekari, ne ja - kazao je Ljubiša Tumbaković.

Tumbaković samo što je vratio u tim neke igrače posle svađe sa prethodnim selektor, sada će njega morati da mire sa asom Reala.

Foto: Starsportphoto

Luka Jović

Svađa je bilo i biće, ali će teško neko nadmašiti bivšeg selektora Mladena Krstajića. Posle kraha Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji nastao je totalni haos.

Do pucanja odnosa između Luke Milivojevića i selektora došlo je tokom Mundijala posle utakmice Srbije sa Švajcarskom. Bivši Krstajićev pomoćnik Milan Obradović je optužio Milivojevića da je pokušao da podigne puč protiv selektora.

Kapiten Kristal Palasa je zbog toga pobesneo i poručio da neće igrati za Srbiju dok je Krstajić selektor.

- Povodom teških izmišljotina i laži od strane selektora i pomoćnika vezanih za mene osetio sam potrebu da se javno oglasim. Teško je išta reći kad o vama takve laži iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku. Sujeta? Ili možda nešto drugo??? Sve to samo zato što sam izneo svoje mišljenje posle jedne utakmice na SP. Dan posle utakmice sa Švajcarskom na poziv selektora došao sam na sastanak gde je bio ceo stručni štab rekao sam svima u lice šta sam imao, o taktici i samom toku utakmice protiv Švajcarske - kazao je tada Luka i dodao:

Foto: Reuters/AP fotomontaža

Luka Milivojević i Mladen Krstajić

- Najveća čast od kada igram fudbal mi je bilo igranje za svoju zemlju ali u ovakvim okolnostima je bolje što ne sarađujem sa ovakvim ljudima koji su spremni na najniže udarce i najgnusnije laži.

Potom je glas digao Matija Nastasić, fudbaler Šalkea. Nastastić nije bio na Mundijalu, a rekao je da ga je razočaralo što ga selektor nijie kontaktirao

- Ne želim da budem deo ove ekipe sada. Selektor me nije kontaktirao i to me je jako razočaralo. Videćemo šta budućnost donosi. Ovo nije trenutak za mene da budem deo reprezentacije - rekao je prošle godine igrač nemačkog bundesligaša.

I Marko Grujić je bio u kličnu sa selektorom, koji ga nije zvao uz obrazloženje da je svojevremeno odboio poziv u mladu selekciju Srbiju. Grujić je to demantovao, kao i tadašnji selektor mlade reprezentacije Goran Đorović. 

Sećamo se da Nemanja Matić dugo nije bio deo reprezentacije dok je selektor bio Siniša Mihajlović. 

Selektor ga je precrtao kada je Nemanja Matić u intervjuima za srpsku štampu izrazio nezadovoljstvo što ne igra i poručio: "Neka me više ne zove!". Matić se naljutio, pa se Mihajlović naljutio.

- To je njegov izbor. Trebalo je da počne meč u Sent Galenu i uveri nas da je rešenje za ono što nas čeka u budućnosti. Odličio je da se ne odazove i sebi zatvori vrata reprezentacije - poručio je tada Mihajlović. 

Foto: Starsportphoto

Nemanja Matić i Siniša Mihajlović

Niko nije hteo da odstupi. Dok selektor nije seo u avion za Lisabon i pozvao Matića  na večeru. Epilog - palo pomirenje.

Matić se konačno našao na spisku za mečeve protiv Hrvatske i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

- Razgovarali smo, sve je prošlo u najboljem redu. Ja sam srećan i ponosan što sam ponovo u dresu reprezentacije Srbije - rekao je Matić posle svega.

Ali, nije samo Nemanja Matić, nego je i Adem Ljajić imao promblem sa Sinišom Mihajlovićem. 

Izbacio je Adema Ljajića iz nacionalnog tima zbog toga što nije želeo da peva himnu. Ljajić je odbijanjem da peva himnu prekršio Sporazum o ponašanju koji je, kao i svi ostali fudbaleri, potpisao po dolasku Mihajlovića na klupu reprezentacije. SIniša je tada pre svega mladom fudbaleru zamerio što sa njim o tome nije pričao pre utakmice. 

On se u reprezentaciju vratio posle odlaska Siniše iz nacionalnog tima. 

- Srbin sam i volim svoju zemlju. Svako ko je osetio rat sazreo je ranije i želeo sam da stvorim duh reprezentacije, a tu nema kompromisa. Uvek sam govorio pohvalno o Ljajiću, jer on to zaslužuje. Ipak, još voli da se zabavlja na terenu, ali jednog dana kada bude odlučniji napraviće još veći korak u karijeri - rekao je Mihajlovoć posle svega.

Ne manjka prljavog veša  iz tabora fudbalske reprezentacije Srbije. Navodno je posle poraza od Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu došlo do sukoba između Siniše Mihajlovića i kapitena reprezentacije Srbije Branislava Ivanovića i njegovog zamenika Aleksandra Kolarova.

Navodno, fizički sukob Mihe i Ivanovića sprečili su pojedini članovi stručnog štaba. Mihajlović je na sastanku u Staroj Pazovi, okrivio dvojac najiskusnijih za ubedljiv poraz od "crvenih đavola", pa je svima koji su gledali bilo neprijatno.

- Boli me k...c gde vas dvojica igrate, za mene ste svi isti! Ovde ja odlučujem ko će gde da igra. Sram vas bilo, izbaciću vas obojicu iz tima! Umislili ste da ste napadači. Vi ste bekovi i igraćete tamo gde ja kažem - besneo je Mihajlović.

Mihajlović i Ivanović nisu razgovarali sve do početka meča sa Makedonijom, kada je selektor obavestio kapitena da će biti na klupi za rezerve.

Foto: APphoto

Dušan Tadić

Dušan Tadić bio je razočaran što ga nije bilo na spisku za prijateljske mečeve Srbije. Naročito ga je zabolelo što je za spisak za Estoniju i Poljsku saznao preko medija, uz reči selektora Radovana Ćurčića da je to najbolje što Srbija ima.

- Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača. Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima - rekao je Tadić pre tri godine.

Foto: Starsportphoto

 

Istina, selektor koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo Slavoljub Muslin i Sergej Milinković Savić nisu imali otvoren sukob, ali od afere usled nepozivanja asa Lacija u reprezentaciju mesecima nije moglo da se živi. Na kraju, Muslin je odveo Srbiju na Mundijal, ali je dobio otkaz. 

Nije na odmet podsetiti na svađu između Nemanje Vidića i Mateje Kežmana 2006. godine. Tokom treninga bilo je varnica, koje nisu ništa neuobičajeno kada se igra sa previše žara, ali su tada prešli granicu. Kežman je kasnije posle svega to nazvao glupošću.

Kako zaboraviti sukob Radomira Antića i Tomislava Karadžića, bajka, koja je postala pakao. Pobedili smo Nemačku na Mundijalu sa 1:0, ali nas je ošamarila Australija u poslednjem meču grupe i ostali smo bez osmine finala. Karadžić je računao na dalji plasman, velike prihode, postala je sporna Antićeva plata. Sve se raspalo!

Posle silnih svađa, trzavica, menjanja selektora skoro posle svakih kvalifikacija, kako neuspešnih, tako i uspešnih, kada po pravilu Srbija svaki put okreće novi list i kreće ispočetka - i dalje se čudimo što na Evropskom prvenstvu nismo bili 20 godina!

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Blin

pre 4 godine

Sve mrs u P. M. Dokle bre vise da se blamira reprezentacija zbog izopacenih nabedjenih kretena. Ne mislim na pojedince vec na sve! Sve iz korena promeniti, komplet najuriti i postaviti nove ljude i nove igrace. Dragi su meni nasi klubovi ali reprezentacija je svetinja, i sramota nasa je sto se ovo desava. I onda zasto smo losi u fudbalu, pa eto vam ga odgovor. Nema sloge, nema nicega, samo kompleks laznog prestiza! Sve najuriti i spasiti reprezentaciju!

zoki

pre 4 godine

Ovo... kako nam ide u fudbalu je ekvivalent nasem Srbskom mentalitetu ... tako nam ide skoro u svim stvarima. Odsutnost ; mudrosti, sloge i vere u ono sto nas cini nepobedivim….tako je sa politikom, sa sportom (ima izuzetaka( sa drustvenim i javnim zivotom kao i mnogim drugim. Cudo smo od nacije….podkupljivi smo.. bez premca i udarna je osobina nasih petokolonasa …gde smo to zalutali? da li je novac taj devijantni gen???

Darko

pre 4 godine

Jednostavno, našu reprezentaciju vode menadžeri. Pogledajte šta se desilo sa Muslinom pa Anticem da ne nabrajam. Pare, pare pa opet pare. Sa druge strane igrači, neke dive malo da igram malo da ne igram. Kada igraju za strane klubove gore na terenu, a za reprezentaciju, ajd da malo dzogiram. Ukinuti sve pare koje idu u fudbal. Dati pare samo sportovima u kojima se sportisti bore za svoju zastavu svim srcem.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20