• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

17.10.2019

09:10

TUMBA PRECRTAO JOVIĆA ZAUVEK! Selektor neće ni da čuje za Luku!

Fudbal

TUMBA PRECRTAO JOVIĆA ZAUVEK! Selektor neće ni da čuje za Luku!

Podeli vest

Luka Jović je završio s reprezentacijom do daljeg! Selektor Ljubiša Tumbaković neće zvati napadača Real Madrida u nacionalni tim sve dok se mladi golgeter ne izvini što je samovoljno napustio ekipu posle meča sa Portugalom na "Marakani" 7. septembra

Jović je tada, nezadovoljan što je igrao samo od 87. minuta, napustio kamp reprezentacije pred meč s Luksemburgom. Selektoru Tumbakoviću se nije ni javio, a sekretaru stručnog štaba Pavlu Simiću poslao je kratku poruku da je povređen.

Samo da su zdravi

Tumbaković je pred pred meč s Litvanijom potvrdio da postoji problem na relaciji sa Jovićem. Posle pobede u Vilnjusu od 2:1, a pred završne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i one u baražu za Ligu nacija, selektor "orlova" nabrojao je na koje sve igrače računa. Upadljivo je da među njima nema nekadašnjeg golgetera Ajntrahta i Crvene zvezde.

- Ozbiljno računam na sve fudbalere koji zbog povrede ili dogovora sa nama nisu bili u timu za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom. Dakle, na Matića, Tadića, Nikolu Maksimovića, Nastasića, Sergeja Milinković-Savića... Samo da svi budu zdravi - rekao je Tumbaković za "Sportski žurnal".

Foto: Starsportphoto

Nijednog trenutka selektor "orlova" nije se dotakao Jovića, ali Informer od izvora bliskog FSS saznaje da će Realov napadač ponovo biti u konkurenciji tek ako se izvini selektoru i saigračima.

- Jović se poneo krajnje neprofesionalno, i to je najviše naljutilo Tumbakovića. Jasno je svima da je bio besan zbog male minutaže, ali napustio je reprezentaciju bez ičije dozvole, bez razgovora sa selektorom. Time je ponizio Tumbakovića, kao i saigrače, koji su tri dana kasnije imali utakmicu u Luksemburgu. Ako Luka i dalje želi da bude deo nacionalnog tima, prvo će morati da se javi selektoru, da mu se izvini zbog onoga što je uradio, a onda na prvom narednom okupljanju da se izvini i saigračima - kaže izvor blizak FSS.

Kokezina podrška

Jović, međutim, nije prvi naš fudbaler koji je zbog sukoba sa selektorom napustio reprezentaciju. Pre njega slično su postupili Sergej Milinković-Savić, kasnije Luka Milivojević, Matija Nastasić, Marko Grujić... Čelnici FSS su na bivše selektore Slavoljuba Muslina i Mladena Krstajića vršili pritisak da se pomire sa nezadovoljnim igračima i vrate u tim Sergeja i Milivojevića, ali ovog puta niko od Tumbakovića nije tražio da pređe preko svog stava.

- Jović je, kao jedan od najmlađih reprezentativaca, dozvolio sebi da se ponese krajnje nekorektno. Jasno je svima da ne postoji drugačije rešenje ove situacije nego da se Luka izvini. Toga su svesni svi u FSS, počev od predsednika Slaviše Kokeze i direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića. Svaka druga solucija narušila bi atmosferu u timu i selektorov autoritet - objašnjava naš sagovornik iz FSS.

Luka i dalje ćuti

Luka Jović se još nije oglasio otkako je selektor Tumbaković otkrio šta se dešavalo posle utakmice sa Portugalom. Tačnije, napadač Real Madrida nije govorio za medije, niti je pokušao da objasni svoj postupak. Međutim, samo par sati posle Tumbakovićeve konferencije, na kojoj je selektor rekao da Jović mora da objasni neke stvari, Luka je na svom Instagram profilu objavio poruku:"Ne mogu sad. Objasniće ti vreme."

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija