• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.10.2019

14:13

MITROVA DOMINACIJA! Nema efikasnijeg napadača na Ostrvu!

Fudbal

MITROVA DOMINACIJA! Nema efikasnijeg napadača na Ostrvu!

Podeli vest

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović (25) dao het-trik protiv Lutona u Čempionšipu (3:2) za učinak od 11 golova na 13 utakmica * Na minulih 17 mečeva za klub i reprezentaciju bio je 17 puta strelac

Nema efikasnijeg napadača na Ostrvu od Aleksandra Mitrovića (25)! Srpski fudbaler nastavio je da trese mreže u dresu Fulama, u sredu veče je postigao het-trik protiv Lutona u (3:2), čime je došao do kote od 11 golova na 13 utakmica.

NAJBOLJI STRELCI NA OSTRVU

1. Aleksandar Mitrović (Fulam) 13/11
2. Ajvan Toni (Piterboro) 12/10
3. Oven Dojl (Svindon) 14/10
4. Serhio Aguero (Mančester siti) 8/8
5. Tami Abraham (Čelsi) 9/8

Naš as je prvi strelac Čempionšipa, a ima bolji učinak i od kolega u ostalim takmičenjima u Engleskoj. U Premijer ligi trenutno prvo mesto dele Serhio Aguero (Mančester siti) i Tami Abraham (Čelsi) sa po osam pogodaka. U nižim rangovima Ajvan Toni (Piterboro) i Oven Dojl (Svindon) su na brojci od deset golova iz 12, odnosno 14 duela.

Oboriće rekord

Računajući nastupe za klub i reprezentaciju, Mitar je na poslednjih 17 utakmica isto toliko puta tresao protivničke mreže. Međutim, više od sjajne serije, javnost i navijače na Ostrvu oduševio je način na koji momak iz Smedereva postiže golove. Protiv Lutona je prva dva dao nogom, dok je treći bio u njegovom stilu - glavom i to dok mu je stopalo, odnosno kopačka protivničkog igrača bukvalno bila zalepljena za lice.

POTREBNO JE MALO SREĆE! Mitar veruje da Junajted može da padne pred "grobarima"!

(FOTO) LUDA HRABROST I LICEM NA KOPAČKU! Mitrović ide glavom gde drugi ne smeju nogom!

 

Foto: reuters

 



Ta slika je obišla svet i za kratko vreme izazvala lavinu pozitivnih komentara, ali golgeter Fulama to nije želeo da ističe u prvi plan.

- Srećan sam zbog dobre partije i mojih golova, ali najviše zbog veoma važne pobede koju smo ostvarili. Ovo mi je prvi het-trik ove sezone i naravno da sam prezadovoljan. Uvek je lep osećaj kada se zatrese protivnička mreža, to je moj posao i uživam u njemu - rekao je Mitrović posle meča.

MITROVIĆ U FULAMU


Sezona 2017/18.
20 mečeva
12 golova
1 asistencija
Sezona 2018/19.
39 mečeva
11 golova
3 asistencije
Sezona 2019/20.
13 mečeva
11 golova

Nekadašnji prvotimac Partizana je već sada izjednačio svoj učinak u Premijer ligi iz prošle sezone (11 golova), a nedostaju mu još samo dva pogotka, pa da nadmaši i dosadašnji najbolji skor otkako igra u Engleskoj, iz 2017/18, kada je 12 puta bio strelac.

I pored fantastičnog niza, naš reprezentativac je ispred sebe stavio zaslugu cele ekipe.

- Imam sjajne saigrače, rade neverovatan posao i daju mi odlične lopte, tako da je sve ovo i njihova zasluga. Odigrali smo timski odlično protiv Lutona, a kada je tako, onda su tu i golovi. Bez jakog kolektiva ne može ni pojedinac da dođe do izražaja. Moram da im se zahvalim za ovaj het-trik, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, jer je sezona jako duga i čeka nas još mnogo teških mečeva - poručio je popularni Mitrogol.

Prija mu Čempionšip

Fulam će pokušati ekspresno da se vrati u elitno društvo iz kog je ispao prošle sezone. Trenutno je sedmi na tabeli, sa 22 boda, odnosno samo četiri manje od lidera Vest Bromvič Albiona. Menadžer "kolibara" Skot Parker ne krije da će rezultati zavisiti upravo od forme srpskog napadača.

- Mislim da je svima jasno kakav kvalitet poseduje Mitrović i koliko on znači našem timu. Pogotovo je sjajan u Čempionšipu, ova liga mu jako prija. Naravno, njemu idu najveće zasluge, ali ne smemo da zaboravimo i ostale momke. Ovaj het-trik je plod odlične timske igre i to me jako raduje - naglasio je Parker.

(FOTO) LUDA HRABROST I LICEM NA KOPAČKU! Mitrović ide glavom gde drugi ne smeju nogom!

(VIDEO) MITROVIĆ TERORIŠE RIVALE! Kakva gol mašina, het-trik Srbina, nemilosrdno cepa mreže!



Dejvis: Dajte Srbinu što više lopti

Legendarni napadač Fulama i reprezentacije Velsa Gordon Dejvis (64) ne krije da mu je srpski reprezentativac omiljen igrač u aktuelnom timu "kolibara".

- Mitrović je Fulamova najveća snaga, tu nema dileme. Od njegovih partija i golgeterskog učinka zavisiće i rezultati ekipe ove sezone. Njegova uloga je ključna u borbi za povratak u Premijer ligu. Imamo jako brze igrače po krilima, dobre veziste i oni su ti koji moraju još više lopti i šansi da obezbede Srbinu, jer samo tako možemo da budemo dominantni - kaže Dejvis.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija