• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.11.2019

10:29

JOVIĆ MORA DA SE VRATI U REPREZENTACIJU! Sportski direktor FSS progovorio o SUKOBU mladog fudbalera i selektora!

Fudbal

JOVIĆ MORA DA SE VRATI U REPREZENTACIJU! Sportski direktor FSS progovorio o SUKOBU mladog fudbalera i selektora!

Podeli vest

Vladimir Matijašević smatra da bi Luka Jović i selektor Ljubiša Tumbaković morali da prevaziđu nesuglasice * Povratak Realovog napadača među "orlove" je za dobrobit srpskog fudbala, dodaje bivši fudbaler

Luka Jović (21) mora da se vrati u reprezentaciju Srbije, poručuje sportski direktor FSS Vladimir Matijašević! On apeluje na napadača Real Madrida i selektora Ljubišu Tumbakovića da prevaziđu nesuglasice i sujete, jer je to najbolje rešenje za nacionalni tim.

Svi pomalo krivi

Moraju da se poštuju neka pravila, ali ne treba ni da budemo sujetni. To se odnosi i na igrače i na nas u FSS
Vladimir Matijašević

 


Tumbaković je precrtao Jovića pošto je mladi fudbaler u septembru posle utakmice sa Portugalom i tri dana uoči susreta sa Luksemburgom samovoljno napustio reprezentaciju. Navodno je to uradio zbog povrede, a prema nezvaničnim informacijama, bio je ljut što je protiv Portugala igrao samo nekoliko minuta. Selektor je posle svega poručio da će Jovića vratiti u tim tek kad se mladi napadač izvini svima.

Dao gol, biće ih još

Sportski direktor Matijašević veruje da će taj sukob uskoro biti rešen i da će se Jović ponovo naći na Tumbakovićevom spisku.
 

Foto: Starsportphoto

Vladimir Matijašević

- Treba preći preko nekih stvari za dobrobit srpskog fudbala. Bilo je šta je bilo, trebalo bi zaboraviti nesuglasice. Ne treba da se diže fama. Jović je počeo da igra za Real Madrid, dao je gol, davaće ih još i normalno je da bude u reprezentaciji. Na Tumbakoviću je da odluči hoće li Jovića vratiti već za novembarske mečeve sa Luksemburgom i Ukrajinom ili kasnije. Luka je rekao da će se uvek odazvati pozivu i to je lepo. Razgovaraćemo svi između sebe - kaže Matijašević za Informer.

Prema nezvaničnim informacijama, Tumbaković neće pozvati Jovića za mečeve s Luksemburgom i Ukrajinom, 14. i 17. novembra. Njih dvojica uopšte nisu razgovarali u poslednja dva meseca. Za to vreme napadač Reala trpeo je strahovit pritisak koji je popustio tek prošle srede kad je protiv Levantea postigao prvenac za "kraljevski klub".

Matijašević, međutim, veruje da će Tumbaković i Jović vrlo brzo sesti za isti sto.

- Ne znam da li su pričali selektor i Luka, znam da do petka nisu. Ali biće vremena, ljudi smo. Budite sigurni, svi gledamo dobrobit reprezentacije. Ne treba da budemo sujetni, pronaći ćemo zajednički jezik. Ali, moraju da se poštuju neka pravila. To se ne odnosi samo na igrače, već i na nas u Savezu - ističe Matijašević.

KONAČNO OTVORIO DUŠU! Jović progovorio o svom statusu u reprezentaciji, "izmišljenoj" povredi, Mitru i Tumbi!

JAVNOST JE BILA SUROVA! Jović otkrio kako se osećao posle surovih kritika!

 

Foto: reuters

 



Na osnovu poslednjih izjava Jovića i Tumbakovića utisak je da se njihov odnos nije pomerio s mrtve tačke. Selektor i dalje tvrdi da mladi igrač mora da nauči pravila ponašanja i ophođenja u reprezentaciji. Jović, s druge strane, u izjavi za "Sportski žurnal" ne preuzima na sebe ni delić odgovornosti, već kaže da samo od Tumbakovića zavisi kad će opet igrati za reprezentaciju.

DOLAZI U NEMAČKU, A MENE NE STIŽE DA POZOVE! Marku Grujiću čudno ponašanje selektora Tumbakovića!

VIDEO PRAVOG SRBINA, ZIDAN SE POKLONIO LUKI JOVIĆU: Gol je sjajan! (VIDEO)

 

Neće biti nove afere

Sve miriše na sukob koji je Luka Milivojević imao sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem i čelnicima FSS. Ipak, Matijašević tvrdi da novi takav slučaj nije moguć.

- Naravno da niko ne želi aferu i siguran sam da se to neće desiti. Svaki igrač koji želi da igra za reprezentaciju treba da se ponaša kao reprezentativac. Mislim da će sve to proći kako treba. Luka je budućnost reprezentacije, a da li će sada biti na spisku za novembar ili na nekom drugom, odluka je na selektoru. U Tumbakovićev rad se ne mešam - zaključuje Vladimir Matijašević.
 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija