• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2019

13:11

LUKI MODRIĆU USTAŠE POBILE POLA FAMILIJE, A ON KAŽE: Četnici su mi ubili dedu...Tata me je odveo do sanduka i rekao: Sine, poljubi ga!

Fudbal

LUKI MODRIĆU USTAŠE POBILE POLA FAMILIJE, A ON KAŽE: Četnici su mi ubili dedu...Tata me je odveo do sanduka i rekao: Sine, poljubi ga!

Podeli vest

Autobiografija Luke Modrića koja je pre nekoliko dana objavljena izazvala je brojne reakcije u regionu

As Real Madrida, čija je majka Srpkinja, pričao je o ubistvu svog dede, koga se posebno setio na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je proglašen za najboljeg igrača Mudnijala. 

Pre nego što sam sišao sa postolja, sada ipak svesniji da sam proglašen najboljim igračem Mundijala, kao snažan bljesak prošlo mi je kroz glavu sećanje na moga dedu Luku. Koliko bi on tek bio srećan i ponosan da je mogao da doživi ostvarenje mojih snova. Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao da zamislim to ubistvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio deo mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag porodične ljubavi, privrženosti i odanosti - napisao je Modrić u autobiografiji.

ŠOKANTNO: LUKI MODRIĆU USTAŠE POBILE POLA FAMILIJE! Otkrivamo najčuvaniju tajnu hrvatskog sporta!
MODRIĆ SE ODREKAO MAJČINE FAMILIJE IZ SRBIJE! Kapitenu "kockastih" otac zabranio kontakt sa Srbima!

Potom je izneo detalje tog dana kada su doneli beživotno telo u kuću.

Sećam se kada se to strašno zlo dogodilo tek po uznemirenosti svog oca. Deda se nije vratio kući i otišli su da ga traže. Nisam bio ni svestan šta se događa kada su dedu dovezli u našu kuću u Zatonu Obrovačkom. Samo sam osećao da je nešto jako tužno. Tata me zagrlio i odveo do sanduka. Rekao mi je: “Sine, poljubi dedu!” Nisam mogao zamisliti da je to moj poslednji susret s njim. Deda Luka je bio veoma cenjen, mangup u pozitivnom smislu te reči, šarmer. Moj tata ga je obožavao i mogu misliti koliko mu je teško bilo kad ga je izgubio. Godinama posle prepričavao mi je osećaj užasa kad je pronašao beživotno dedino telo obliveno krvlju - piše Modrić, a onda se priseća najtužnijega dana detinjstva, 18. decembra 1991. godine.

KOŠMAR ZA HRVATA! Modrić prvi osvajač Zlatne lopte bez nominacije za narednu!

 

Foto: Reuters

Luka Modrić

Inače, kako je Informer već pisao ustaše su za vreme Drugog svetskog rata ubile pola familije. Modrićeva majka je Radojka Dopuđ, Srpkinja iz sela Kruševa kod Obrovca, a na spisku žrtava logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški nalazi se najmanje troje članova njene porodice!

Sve to nije smetalo Modriću, koji je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Rusiji, da osvajanje drugog mesta na Mundijalu proslavi uz ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona. 

Bonus video

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jin Jang

pre 4 godine

Uzalud su vama sve laži i propagande i Memoranum SANU iz 2011g koji traži da se sa lažima ispravi šteta iz onog Memoranduma SANU iz 86g koji je najavip Veliku Srbiju jer eto kako je to lepo kad samo jedna istina pred svetom izađe na videlo naprosto vam pregazi sve laži.

ponosan

pre 4 godine

Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. ,Rece decko. E Luka, Luka, stidi se svoje majke srpkinje sto tako krupno lazes. Imao si sest godina i sve si zapamtio, osetio, shvatio. Svi smo mi nekad imali sest godina, ja sam imao skoro osam kad mi je deda umro ali se ne secam sta mi je tad cale rekao pa imam izuzetnu memoriju a nije bio rat, ziveli smo u nekom toboz miru. Znam jedino da su mi ustase pola rodbine pobile u dva velika rata. Da i 1914 i 194, ustase su cinile najstrasnije zlocine po balkanu. Prevazisli su sve zlocince cak i otomane, Hitlera, Musolinija. Time sto stalno lazete i falsifikujete istoriju nista necete postici. Sve ce vam biti ispostavljeno jednog dana i doci u naplatu.

Max

pre 4 godine

Ocito nema ni postovanja prema svojim najblizim ,da ne kazem svojim korenima. FUJJJ

Dragan

pre 4 godine

Prvo ni kriv ni dužan proglašen najbolljim igračem svijeta.Sve je to kuhinja Realovog predsjednika da bi se osvetio Ronaldu što ih je napustio. Jer Real je klub sa ogromnim utjecajajem. Kao dokaz da Real nije sa Modrićem produžio ugoovor što inače radi sa igračem koji je proglašen igračem godine u svetu i povećao mu plaću. Dalje ove godine što je prvi puta u povjesti da kao najbolji igrač od prošle godine nije ni nominiran za najboljeg igrača. On je dobar vezni igrač. Ono što je možda najvažnije on je čovek sa niskim stupnjem inteligencije. Jer da je suprotno on to nikada nebi izjaviio oko svoga djeda zbog svoje majke koja je srpske nacionalnosti, a druga kao sportaš koji je proglašen najboljim igračem godine, to znači da bi trbao biti vrhunski sportista svih nacija. On nikada neće biti vrhunski sportista sa ljudskih kvalitetama koje bi tebao imati kao naprimer Ronaldo, a kao čovek je nažalost donja stepenica.

Slovenija

pre 4 godine

Ovako ružnog čoveka i netreba srbija . Najružniji fudbaler na svetu ?

Lala iz Banata

pre 4 godine

Jadan covek...Indoktrinisan i uplasen...Slicno Drazenu Petrovicu, koji se odrekao svoga JA...I prihvatio ludilo kao ideologiju...Karcinom zvani hrvatski fasizam, dostize svoju kulminaciju u kukavicama kakav je Luka Modric...Fudbaler - kukavica...

Pitanje

pre 4 godine

Zasto nije pomenuo kako su ustase pobile veliki deo majcine familije a kao klinja od 6 godina zna da su cetnici ubili dedu...Tamo nije ni bilo cetnika,jedino sto ustase svakog srbina nazivaju cetnikom,tako i on i njegov tata a dobro je da se nije i majke odrekao,kad ga je tata tako vaspitavao.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija