• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2019

10:10

SKANDAL TRESE BOSNU! Policija UHAPSILA 8 OSOBA zbog NEMAŠTANJA utakmica, organizovanog kriminala, primanja mita...

Fudbal

SKANDAL TRESE BOSNU! Policija UHAPSILA 8 OSOBA zbog NEMAŠTANJA utakmica, organizovanog kriminala, primanja mita...

Podeli vest

Osam osoba uhapšeno je u ponedeljak u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su učestovali u nameštanje utakmica

To je za sarajevski portal Klix potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović, koji je rekao da se akcija hapšenja nastavlja.

SIPA ovu akciju provodi prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a započeta je u ponedeljak u 7 sati na širem području BiH, između ostalog u Orašju, Brčkom, Sarajevu i drugim mestima.

NEĆETE VEROVATI I OVO SE DOGODILO! Sudijska komisija analizirala sporne detalje Zvezde i Partizana, EVO ŠTA KAŽU!

NEMAM DRUGU DRŽAVU OSIM BOSNE, SAD NEMAJU KOGA DA PLJUJU! Vranješ opet udario po Prosinečkom!



Osumnjičene osobe se terete da su prekršile više članova Krivičnog zakona, a između ostalog im se na teret stavlja organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje mita i drugih oblika koristi.

Pod lupom je najviše utakmica iz Prve lige FBiH iz sezone 2018/2019., ali i neke iz Premijer lige BiH. Većinom se radi o sudijama s A liste Prve lige FBiH, a među osumnjičenima su Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, ?osip Martinović i drugi.

CECA MU PEVALA NA ROĐENDANU, IMAO AFERU SA KARLEUŠOM! "Loš dečko" fudbala Ognjen Vranješ otkrio šta ga najviše boli!



Među osumnjičenima su osim sudija i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači...Istragom su obuhvaćeni i Salem Prolić, Irfan Durić, te Anto Bilješko.

Takođe nezvanično, Klix piše da je reč o kriminalnim radnjama koje se odnose na pogodovanje određenim fudbalskim klubovima, uzimanje mita i pozitivno ocenjivanje sudija koji su učestvovali u tim radnjama.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija