• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2019

22:38

(FOTO) SRBIJA TEŠKOM MUKOM DO POBEDE! "Orlovi" igrali po živcima navijača, ali slavili protiv Luksemburga i sačuvali nadu za EURO!

Fudbal

(FOTO) SRBIJA TEŠKOM MUKOM DO POBEDE! "Orlovi" igrali po živcima navijača, ali slavili protiv Luksemburga i sačuvali nadu za EURO!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije teže od očekivanog slavila je protiv Luksemburga 3:2 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu i tako do poslednjeg kola zadržala šanse da se domogne Evropskog prvenstva kroz kvalifikacije

Nije delovalo posle prvog poluvremena da će izabranici Ljubiše Tumbakovića do poslednjeg trenutka strepeti za "sigurna" tri boda protiv Luksemburga, ali je prilično slabo drugo poluvreme začinjeno sa dva primljena gola potpuno narušilo sliku solidnog prvog poluvremena.

Meč je počeo opsadnim stanjem pred golom Morisa, a posle ozbiljnih pokušaja Aleksandra Kolarova i njegovog imenjaka Mitrovića, ovaj potonji je iz druge prilike postigao gol na assitenciju Dušana Tadića i doveo "orlove" u vođstvo u 11. minutu.

Usledilo je blago zatišje, a onda je Adem Ljajić u rasponu od četiri minuta imao dve dobre prilike, međutim u oba slučaja lopta nije htela u gol, da bi u 43. minutu Mitrović evrogolom duplirao prednost "orlova" pred odlazak na poluvreme.

Drugo poluvreme donelo je potupuno drugačiju sliku. Prvo je Rodrigez nakon odličnog udarca iz okreta u 54. minutu smanjio prednost Srbije, ali je rezervista Nemanja Radonjić 16 minuta kasnije sjajnim udarcem vratio dva gola razlike Srbije.

Usledila je nova drama u režiji Turpela koji je u 75. minutu savladao Dmitrovića, a završnih 15-ak minuta donelo je šanse na obe strane, ali ne i promenu rezultata.

Srbija je ovom pobedom stigala do 13. boda, jedan više od Porutgala koji je demolirao Litvaniju sa 6:0, pa će u nedelju osim pobede nad Ukrajinom (od 15 časova na stadionu "Rajko Mitić") tražiti i kiks aktuelnih evropskih šampiona na gostovanju Luksemburgu.

SRBIJA - LUKSEMBURG 3:2 (2:0)

Strelac: Mitrović u 11. i 43. i Radonjić u 70. minutu za Srbiju i Rodrigez u 54. i Turpel u 75. za Luksemburg.

Stadion: Rajko Mitić (Beograd). Sudija: Serdar Gozibijik.

SRBIJA: Dmitrović - Maksimović Nikola, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović Nemanja - Milinković-Savić (od 62. Radonjić), Tadić (od 91. Lukić), Ljajić (od 79. Đuričić) - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Šano, Žerson, Hal - Jans, Filips (od 46. Skenderović), Til (od 61. Til), Olivije, Karlson - Til Vinsent (od 79. Sinani), Rodrigeš, de Vil. 

Kraj!

90+4. minut - Kraj meča! Srbija pobeđuje!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

84. minut - Sjajna prilika za Mitrovića, koji pogađa stativu.

75. minut - GOOL! Luksemburg smanjuje na 3:2. Turpel matira Dmitrovića i unosi neizesnost u utakmicu.

70. minut - GOOL! Radonjić postiže gol za Srbiju nakon sjajnog udarca sa distance. "Orlovi" vode sa 3:1.

Foto: Starsportphoto

Radonjić matirao Luksemburžane!

65. minut - GOOL! Ronaldo postiže šesti gol za Portugal 6:0.

Foto: Tanjug

Kristijano Ronaldo

63. minut - GOOL! Bernardo Silva uvećava prednost Portugala na 5:0.

56. minut - GOOL! Portugal za četiri minuta daje dva gola i stiže do ubedljivih 4:0 protiv Litvanije već na startu drugog poluvremena. Strelci su bili Pici u 52. i Pasijensija u 56.

54. minut - GOOL! Luksemburg smanjuje prednost Srbije na 2:1 evrogolom Želsona Rodrigeza.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Foto: Starsportphoto

Nikola Milenković u skoku

Poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme. Srbija sa sigurnom prednošću odlazi na odmor, mada našim igračima ne ide na ruku vođstvo Portugala protiv Litvanije istim rezultatom.

43. minut - GOOL! Mitrović postiže evrogol za vođstvo Srbije od 2:0. Sjajno je napadač Fulama raspalio po lopti i postigao prilično efektan gol.

34. minut - Sjajan udarac Ljajića, ali lopta odlazi pored gola.

30. minut - Lep pokušaj Ljajića posle izvanrednog pasa Tadića, ali golman Luksemburga odlično interveniše.

Foto: Starsportphoto

Sjajno upošljava saigrače - Dušan Tadić

23. minut - Nije se baš najbolje snašao Sergej Milinković Savić ispred gola Luksemburga propustivši priliku da uveća prednost "orlova".

22. minut - GOOL! Portugal vodi sa 2:0. Strelac je ponovo bio Kristijano Ronaldo. 

11. minut - GOOL! Srbija vodi 1:0. Strelac je Mitrović nakon centaršuta Tadića glavom na drugoj stativi.

10. minut - Najbolju šansu na meču propušta Mitrović. Napadač Fulama je sam izašao pred golmana gostiju, ali nije uspeo da ga savlada.

Foto: Starsportphoto

Mitrović pokušava da da gol

7. minut - GOOL! Portugal vodi 1:0 protiv Litvanije golom Kristijana Ronalda sa penala.

7. minut - Blag pokušaj Adema Ljajića.

6. minut - Solidan pokušaj Aleksandra Mitrovića glavom, ali je lopta otišla pravo u golmana.

4. minut - Lep pokušaj Aleksandra Kolarova, ali Moris reaguje odlično.

1. minut - Počeo je meč u Beogradu.

20.41 - U toku je intoniranje himne gostujuće ekipe, a zatim i naše "Bože pravde".

Foto: Starsportphoto

Zagrevanje srpskih fudbalera

20.36 - Srpski fudbaleri se pripremaju za pretposlednju duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 

20.33 - Bliži se početak meča na našem najvećem stadionu, ali sudeći prema fotografiji prilično sumorna atmosfera dočekaće fudbalere Srbije i Luksemburga.

19.31 - Poštovani čitaoci, dobro veče i dobro došli na naš blog gde ćete moći da se informišete o najzanimljivijim dešavanjima sa meča između Srbije i Luksemburga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djoka Vatreni

pre 4 godine

Sramota jedva pobedjuju Luxemburg. Svi igraju sjajno za pare negde u inostranstvo ali za Srbiju niko neda maximum.

Misa

pre 4 godine

Sramota. Sa ovakom igrom , nemam reci. Napraviti tim iz nase lige i samo zadrzati Mitrovica.

Aranđel

pre 4 godine

Kakva je to reprezentacija u kojoj najviše pretrči centarfor. Bruka i sramota, SMS, Kolarov, Mladenović, Milivojević ocjena nula. Sastav za ukrajinu, Miletić, Milenković, Maksimović, Rodić, Lukić, Maksimović, Radonjić, Tadić, LJajić i Mitrović.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija