• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2019

14:51

SVI ISPADI DEJANA SAVIĆEVIĆA! Od "pu*i ga, purgeru", vređanja navijača Zvezde, otkaza Tumbakoviću zbog tzv. Kosova pa do ćerkinog venčanja!

Fudbal

SVI ISPADI DEJANA SAVIĆEVIĆA! Od "pu*i ga, purgeru", vređanja navijača Zvezde, otkaza Tumbakoviću zbog tzv. Kosova pa do ćerkinog venčanja!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević još od početka svoje igračke karijere važio je za čoveka koji često ume da napravi problem. Propuštanje ćerkinog venčanja samo je poslednji u nizu njegovih ispada

 

Čovek koji je donosio veliku radost navijačima Crvene zvezde tokom 90-tih godina uvek je važio za problem. Crnogorski fudbaler osvojio je titulu šampiona Evrope sa crveno-belima 1991. godine, prodavao finte velikanima svetskog fudbala, ali nikada nije u potpunosti oprao epitet "lezilebovića".

ZVEZDA BRZO NAŠLA ZAMENU ZA BORJANA! Crveno-beli znaju ko će na gol kad ode reprezentativac Kanade!

Tokom godina koja je proveo u Beogradu, Ljupko Petrović je u njemu prepoznao talenat, ali je znao kako da koristi Savićevića. "Genije" je svoje minute uglavnom dobijao od 60. minuta pa nadalje jer je poznati trener smatrao da je 30 minuta maksimum za Crnogorca koji je tada zaista činio čuda na terenu.

U žižu javnosti dospeo je kada je u izjavi za televiziju pred gostovanje Jugoslavije 1999. godine u Hrvatskoj počeo verbalni obračun sa jednim prolaznikom. Savićeviću je tada jednom Hrvatu poručio "Je*em te usta te je*em, u ta škrbava usta. Popu*i ga malo, purgeru" koja je ostala poznata i dan danas. Tada je oduševio stanovnike Srbije i Crne Gore, ali je kasnije došao do toga da su ga se navijači Zvezde "odrekli" parolom koju je on tada izgovorio u Zagrebu.

Foto: Starsportphoto

Kasnije u dresu Milana nekoliko puta se svađao sa trenerom Fabiom Kapelom koga je otvoreno vređao.

Ja se istežem, priđe mi Boban i kaže mi da me zove Кapelo da pričamo, hoće nešto da me pita. Boban je tu prevodilac, ali ja sam razumeo pitanje: „Da li je istina ono napisano u novinama“? Odgovaram: „Si“. Pita Кapelo kako sam to mogao da izjavim? Rekao sam mu: „Eto, mogao sam“. Počeo je nešto da mi objašnjava kako ja to ne mogu tako, ovako… Nisam hteo da ga slušam. Rekoh Zvonetu: „Кaži mu da se nosi u p…. materinu i da neću da pričam s njim“. Zvone odgovara: „Pa kako to da mu kažem!?“ Rekao sam „ko ga j…“, okrenuo se i otišao usred razgovora. Eto, tako je to bilo. Šta bre imam tu da pričam!? Nekoliko meseci od te situacije hteo je da me vodi da budem na klupi za rezerve u Briselu protiv Anderlehta. Кapelo uvek dan pred utakmicu izvede formacije, 11 na 11, shvatiš ko igra, a ko ne igra - rekao je Savićević u jednom intervjuu.

Foto: Sporto.me

Kao predsnedik fudbalskog saveza Crne Gore razljutio je mnoge kada je Ljubiši Tumbakoviću dao otkaz jer nije hteo da vodi selekciju "đetića" protiv tzv. Kosova. Nakon toga krenulo je prepucavanje sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Tezićem i javno vređenja navijača kluba sa "Marakane".

- Terzić je evidentno jedan od ključnih igrača pritisaka, preko navijača, iz kojih pobuda... Verovatno iz straha od navijača, to može da bude problem. Ako on kaže da igrači neće imati minuta igraču Ivaniću, onda možda od njih, možda od službi... Policija, tajne službe, ali čudna je priča oko navijača. Kad sam ja igrao za Zvezdu, pevalo se Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija, ali smo došli u vreme kad njima ne smeta da igraju protiv Srbije. Oni ne idu na reprezentaciju, zašto je tako, ja ne znam, ali je jasno da su produžena ruka vlasti. Iskoriste ih za određene usluge, oni možda nisu svesni tih stvari - rekao je nedavno Savićević komentarišući neigranje Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića (igrača crveno-belih) za reprezentaciju Crne Gore protiv tzv. Kosova.

Nakon toga ponovo je dospeo u epicentar dešavanja jer pre nekoliko dana nije došao na venčanje rođenje ćerke jer mu njegova supruga nije to dozvolila. Maćeha Tamare Savićević očigledno ima veliki uticaj na popularnog "genija" pa je tako Dejo propustio veliku ceremoniju i izazvao lavinu negativnih komentara.

Foto: facebook/Tamara Savićević

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija