• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2019

20:56

HRVATI SE RADUJU REMIJU NA "MARAKANI"! Evo šta gol u 93. minutu znači našim komšijama!

Fudbal

HRVATI SE RADUJU REMIJU NA "MARAKANI"! Evo šta gol u 93. minutu znači našim komšijama!

Podeli vest

Srbija je dva puta vodila, ali odigrala sa Ukrajinom 2:2 u poslednjem kolu u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Ukrajina je ranije osigurala plasman na EP, ali zahvaljujući ovom bodu biće i nosilac u žrebu za Evropsko prvenstvo koji će se održati 30. novembra u Bukureštu. 

Da je izgubila, Ukrajina je mogla da završi u drugom šeširu po jačini. Ovim bodom Ukrajina je pomogla sebi, ali i Hrvatskoj. Da su izgubili od reprezentacije Srbije u Beogradu, Ukrajinci bi završili u drugom šeširu, pa ne bi mogli da se nađu u grupi sa Hrvatima. Ovako su im "učinili uslugu" jer Francuzi mogu da padnu.

Lista nosilaca u žrebu prvi put u istoriji neće biti određena po nacionalnom rangu na UEFA lestvici, nego po rangu u ovim kvalifikacijama. Po tom rangu u grupama u kojima je bilo šest ekipa prvoplasiranoj će biti oduzeti bodovi protiv poslednjeplasirane ekipe i tako ćemo dobiti lestvicu najboljih prvoplasiranih, a onda i najboljih drugoplasiranih timova.

ENGLEZI BRUTALNI, A U PRIŠTINI IH DOČEKALI RAŠIRENIH RUKU! Pregazili fudbalere lažne države! (VIDEO)

MILIVOJEVIĆ POSLE GOLA U 93. MINUTU: Sreća treba i da se zasluži!

 

Reprezentacije će prilikom žreba biti podeljene u četiri grupe sa šest ekipa. U prvoj će biti šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija, a prema trenutnom tanju u svim grupama status nosioca imaće Italija, Belgija i Ukrajina. U drugoj će biti preostale četiri prvoplasirane ekipe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. U trećoj grupi po jačini biće preostale drugoplasirane reprezentacije, a u poslednjoj će biti dve najlošije drugoplasirane reprezentacije i četiri pobednika dodatnih kvalifikacija. Dodatne kvalifikacije popunjavaju se po rangu iz grupa Liga nacija: A, B, C i D.

Šampionat se igra u 12 zemalja, a domaćinima koji se plasiraju ne Euro garantovano da će igrati u svojim gradovima, što dodatno komplikuje žreb. UEFA će neke reprezentacije domaćine razmestiti i u niže grupe  kako se ne bi dogodilo da ne igraju kod kuće.

 

Status reprezentacija koje nisu domaćini u grupama preb žreb sigurno se neće naknadno menjati pa je poznato da će sa Francuskom u drugoj grupi biti Hrvatska, Poljska i pobednik grupe D  - Danska, Švajcarska ili Irske i još dve reprezentacije. 

Kako trenutno stvari stoje, aktuelni prvak Portugal biće tek u trećoj grupi zbog lošeg rezultata u kvalifikacijama i jasno je da će biti najteži rival iz tog šešira. 

Foto: sp photo

 

U ovom trenutku šeširi bi izgledali ovako:

Prvi: Italija, Belgija, Engleska, Nemačka, Ukrajina, Španija.
Drugi: Francuska, Poljska, Danska, Hrvatska, Holandija, Češka.
Treći: Rusija, Portugal, Švajcarska, Turska, Austrija, Švedska.
Četvrti: Finska, Mađarska, Island*, BiH*, Srbija*, Gruzija*

Zemlje domaćini moraju biti u grupama koje se igraju kod njih, a zbog političkih razloga neke reprezentacije ne smeju da igraju u istoj grupi, a to su Ukrajina/Rusija, Srbija/Kosovo, Rusija/Kosovo, BiH/Kosovo.

Kako trenutno stvari stoje, budući da Rusija ne sme da igra s Ukrajinom, a Ukrajina je nosilac, Belgija bi morala da bude smeštena u grupu sa Rusijom. To znači da bi Ukrajina bila sa Holandijom, Finska bi bila sa Rusijom, jer Rusija ne može sa Mađarima, jer su domaćini, a pobednici dodatnih kvalifikacija, među kojima su takođe neki domaćini, igrali bi u svojim grupama. Rusija ne može da izvuče ni pobednika grupe D dodatnih kvalifikacija, u kojima je Kosovo.

TUMBA NIŠTA NE ZAMERA IGRAČIMA: Ne bih bio tako strog, treba im dati šansu, da momci rade i napreduju!

TADIĆ IMA MOĆNU PORUKU: Moramo da budemo pravi, da više radimo za ekipu!

 

Trenutno bi potencijalne grupe EP izgledale ovako:

Grupa A: Italija, Poljska/Francuska/Hrvatska/Češka, Portugal/Švajcarska/Turska/Austrija/Švedska, pobednik dodatnih kvalifikacija grupe D.

Grupa B: Belgija, Danska, Rusija, Finska.

Grupa C: Ukrajina, Holandija, Portugal/Švajcarska/Turska/Austrija/Švedska, pobednik dodatnih kvalifikacija grupe A.

Grupa  D: Engleska, Poljska/Francuska/Hrvatska/Češka, Portugal/Švajcarska/Turska/Austrija/Švedska, pobednik dodatnih kvalifikacija grupe C.

Grupa E: Španija, Poljska/Francuska/Hrvatska/Češka, Portugal/Švajcarska/Turska/Austrija/Švedska, pobednik dodatnih kvalifikacija gupe B.

Grupa F: Nemačka, Poljska/Francuska/Hrvatska/Češka, Portugal/Švajcarska /Turska/Austrija/Švedska, Mađarska.

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija