• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2019

09:56

KEŽMAN LEČENJE DRUGA PLATIO 500.000 EVRA! Proslavljeni srpski fudbaler potresen, stalno je uz druga koji boluje od veoma retke bolesti!

Fudbal

KEŽMAN LEČENJE DRUGA PLATIO 500.000 EVRA! Proslavljeni srpski fudbaler potresen, stalno je uz druga koji boluje od veoma retke bolesti!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler Mateja Kežman platio je dosad više od pola miliona evra za lečenje prijatelja koji boluje od veoma retke Fabrijeve bolesti

Proslavljeni srpski fudbaler Mateja Kežman platio je dosad više od 500.000 evra za lečenje prijatelja koji boluje od veoma retke bolesti! On je rukovodstvu jedne privatne klinike u Rusiji rekao da urade doslovce sve što mogu i što je potrebno kako bi pomogli njegovom dugogodišnjem drugaru.

Čeka bebu

Mateja je veoma potresen i sad je stalno uz mene, iako bi svakog dana trebalo ponovo da postane otac
Kežmanov prijatelj

Mateja u toj bolnici ima takozvani otvoreni račun, koji će izmiriti na kraju lečenja, a troškovi su dosad premašili pola miliona evra.

Analize u Nemačkoj

Kežamanov prijatelj, s kojim smo kratko razgovarali i koji nije želeo da mu se otkriva identitet, objasnio je da je njegovo lečenje tek u početnoj fazi.

- Pre mesec dana mi je saopšteno da imam teži oblik Fabrijeve bolesti. To vam je kao da imam deset kancera odjednom. Lečenje je obavezno u inostranstvu, jer u Srbiji doktori nemaju previše iskustva s tom vrstom bolesti. Meni su prve analize urađene u Nemačkoj i tamo je dijagnostikovana bolest. Sad sam u Rusiji, jer samo ovde mogu da nastavim terapiju. Ova bolest ne može da se izleči, ne postoji operacija koja bi pomogla, ali može makar da se produži život - rekao nam je Kežmanov prijatelj.

PAVLOVIĆ NAJSKUPLJI IGRAČ PARTIZANA U OVOM VEKU! Štoper crno-belih za ogroman novac napušta Humsku!

 

Porodici iz Novog Pazara kupio stan

Mateja Kežman je pre pet godina napravio još jedan gest vredan divljenja. Kupio je stan višečlanoj porodici Tiosavljević iz Novog Pazara. Kad je video u medijima da Saša i Kata Tiosavljević žive sa šestoro dece (Marijom, Tijanom, Stefanom, Andrejom, Urošem i Anom) kao podstanari i da jedva sastavljaju kraj s krajem, rešio je da im pomogne.
- Sad su nam deca srećna. Bog da nagradi i podari Kežmanu sve najbolje, a moja porodica mu je večno zahvalna - rekao je tada Saša Tiosavljević.
Kežman je bio najveći donator u akciji "Podignimo Stupove", za obnavljanje Manastira Đurđevi stupovi.

On je dodao i da je bivši reprezentativac stalno s njim.

- Mateja je veoma potresen i sad je stalno uz mene, iako bi svakog dana trebalo ponovo da postane otac. Otkazao je neke veoma važne poslovne sastanke i privatne obaveze da bi bio ovde u Rusiji sa mnom i da bi mi se našao u ovoj velikoj nevolji - ispričao je Kežmanov drug.

Fabrijeva bolest zbog nespecifičnih simptoma veoma se teško i kasno otkriva. Bolest skraćuje životni vek za 20 godina i pogađa više organa: najčešće srce, bubrege, mozak i oči. Bolest se javlja kod jednog od 40.000 muškaraca i jedne od 20.000 žena. U Srbiji je Fabrijeva bolest dosad dijagnostikovana kod svega četiri pacijenta. Tri muškarca trenutno primaju terapiju, a jedna žena je na praćenju, trenutno bez terapije.

Kežman je jedno vreme igrao u Rusiji, u Zenitu iz Sankt Peterburga, pa je tamo stekao veze koje sad može da iskoristi kako bi pomogao prijatelju. Nekadašnji Partizanov fudbaler inače je poznat kao veliki emotivac, čovek velikog srca i zaljubljive prirode. Uskoro bi trebalo da dobije peto dete, i to iz drugog braka.

Posvećen veri i Bogu

Mateja Kežman veoma je religiozan, a svojevremeno je čak rekao da ga privlači način život monaha u manastirima.
- Trudim se da što više vremena provedem u bogomislima i da kad god mogu posećujem manastire. Jako je teško živeti u ovom svetu i poštovati sve božje zapovesti i principe. Sve više me privlači monaški način života. Kada to kažem, mislim na činjenicu da sam pre nekoliko godina prilikom odlazaka u manastire, na neki način, sažaljevao monahe. Pitao sam se kako mogu tako, a sada im zavidim na načinu života koji vode, to je vrhunac služenja Gospodu - izjavio je Kežman.

Finansijski problemi

Sa izabranicom Tarom Šumonjom venčao se 2018. na Adi Bojani u Crnoj Gori, posle četiri godine zabavljanja. Pre toga bio je 11 godina u braku sa Emilijom, s kojom ima sinove Lazara i Jakova i ćerku Aleksandru. Međutim, Mateja i Emilija su već nekoliko godina u sudskom sporu, jer bivša supruga traži podelu imovine stečene tokom braka: hotel i apartmane u Crnoj Gori, plac na Dedinju, apartmane na Kopaoniku i nekoliko automobila. Bivši fudbaler je potom dobio sina Filimona iz veze sa Marijom Perković.

Jedno vreme se spekulisalo da je upao u finansijske probleme zbog skupog razvoda i loših investicija. Ipak, u međuvremenu se bacio u menadžerske vode, pa tako, između ostalih, zastupa i fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića.

 

Bonus video


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marina

pre 4 godine

A kome taj čovek velikog srca nije pomogao.Hvala mu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija