• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

23.11.2019

15:50

OSVAJALI TROFEJE, A SADA SU ŠAMPIONI DEBLJINE! Poznati sportisti koji su značajno promeni fizički izgled!

Fudbal

OSVAJALI TROFEJE, A SADA SU ŠAMPIONI DEBLJINE! Poznati sportisti koji su značajno promeni fizički izgled!

Podeli vest

Završili karijeru, pa postali debeli! Holandski fudbaler Vesli Snajder (35) najnoviji je u nizu poznatih sportista koji su se znatno ugojili čim su otišli u penziju

Nekada sjajni vezista letos je odlučio da okači kopačke o klin, a poslednji klub bila mu je katarska Al Garafa. Samo pet meseci bilo mu je dovoljno da nabaci oko desetak kilograma. Na njegovu visinu od 170 centimetara to ne izgleda baš estetski lepo.

Opušten

Ne znam zašto se diže prašina oko mog izgleda kad ja više ne igram fudbal

Ronaldo

Bivši član Ajaksa, Intera, Real Madrida i Galatasaraja tako je ušao u grupu proslavljenih asova koji su izmenili fizički izgled kada su prestali sa profesionalnim obavezama. Isto su učinili i fudbaleri Dijego Armando Maradona, Brazilac Ronaldo, Samjuel Eto, Robert Prosinečki, kao i naši Perica Ognjenović i Dejan Stanković. Očigledan višak kilograma imaju i nekadašnji teniser Slobodan Živojinović, ali i bivši vaterpolista Dejan Savić.

Vole nesportski život

Snajder nikada nije krio da voli nesportski život, a priznao je i da nije bio maksimalno posvećen sportu, jer bi u suprotnom napravio još bolju karijeru.

- Mogao sam da budem u istoj ravni sa Leom Mesijem i Kristijanom Ronaldom da sam bio sto odsto posvećen fudbalu. Znam to sigurno, ali nisam to želeo i ne kajem se. Nije da nisam mogao, samo nisam hteo. Uživao sam u karijeri onakvoj kakva je bila, na terenu i van njega. Osvojio sam sve što se osvojiti može na klupskom nivou, pa nemam za čim da žalim - rekao je Holanđanin.

Foto: Informer DN

Dok je dominirao u dresu Napolija i Argentine, Dijego Armando Maradona (59) konzumirao je kokain, koji mu je i upropastio karijeru. Poznat je kao veliki obožavala tompusa, alkoholnih pića i hrane, pa nije ni čudo što se prilično ugojio i sada ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Naravno, jedna od najupečatljivijih promena fizičkog izgleda dogodila se kod brazilskog Ronalda (43). Popularni Zuba je kuburio s težinom još dok je nastupao za Real, kasnije se odao noćnom životu, pa trenutno ima oko 30 kilograma viška.

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

- Ne znam zašto se diže prašina oko mog izgleda, pa ja ne igram više fudbal. Važni su srce, ljubav, a ne kilaža. Jeste da se uvek zadišem kad se penjem uz stepenice, ali ko me poznaje, zna koliko sam se žrtvovao u karijeri. Ne vladam telom kao nekada, ali vladam sobom - poručio je Ronaldo.

Problemi sa zdravljem

Cigarete i hrana su veliki porok i legende Crvene zvezde Roberta Prosinečkog (50). Sada je težak oko 130 kilograma, a u međuvremenu je imao i dve operacije tankog creva. I to nije sve kada su asovi crveno-belih u pitanju, pošto su se po povlačenju sa terena vidno ugojili i Perica Ognjenović (42) i Dejan Stanković (41).

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

Naš nekadašnji teniser i predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Boba Živojinović (56) ima velikih problema s  gojaznošću. Zato i kuburi sa visokim pritiskom, pa je nekoliko puta bio na dijetama koje su mu pomagale da smrša. Međutim, svaki put se vraćao na staro, pošto je veliki gurman i ne može da odoli kaloričnoj hrani.

Isto važi i za Dejana Savića (44), selektora vaterpolo selekcije Srbije. Kao igrač imao je sto kilograma, ali sad je na 140.

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

- Sebe bih opisao kao temperamentnog i emotivnog debelog vepra. Pokušavao sam da smršam, ali bezuspešno. Kao klinac sam maštao da budem pilot vojnog aviona, ali bih morao da smršam bar 50 kilograma. Jedino za šta mi ni sada nije kasno jeste da postanem kuvar. Za to imam sve afinitete - rekao je Savić.
 

Jelena Dokić smršala 40 kilograma

Nekadašnja srpska teniserka Jelena Dokić (36) zbog zdravstvenih problema imala je velikih poteškoća s gojaznošću. U oktobru prošle godine imala je čak 120 kilograma, ali je za četiri meseca uspela da smrša na 80.

- Živela sam nezdravo i nesportski. Borila sam se sa depresijom, konstantnom glađu i problemima sa tiroidnom žlezdom, bila sam nesrećna i bez samopouzdanja. Međutim, saznala sam za dijetu Dženi Krejg i sve se promenilo. Sada se hranim kvalitetno, treniram i živim dobro. Srećna sam i zadovoljna sobom - otkrila je Jelena Dokić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija