• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2019

13:30

Ne veruj im sine, i ponosan budi!

Fudbal

Ne veruj im sine, i ponosan budi!

Podeli vest

Ne, nije reč o Crvenoj zvezdi, ali tekst među zvezdašima popularne pesme Bore Đorđevića u potpunosti odgovara čoveku koji je u subotu, negde oko 23 časova ušao među besmrtne

 

Ono što je za Evropu Liga šampiona, za Južnu Ameriku je Kopa Libertadores, mada sigurno da je za njih i mnogo više od toga. Jedan meč u godini, bar na kratko, privuče pažnju i sportskih zaljubljenika sa ostalih kontinenata da se prisete da, zamislite, i Brazilci igraju fudbal.

OVA PLAVUŠA NEMA MILOSTI, PROVOCIRA NA SVAKOM KORAKU! Seksi i razuzdana devojka fudbalera Intera (FOTO)

Prošle sezone bura oko najvećeg mogućem finala između večitih argentinskih rivala River Plejta i Boke Juniors donela je dramu, pa se ovogodišnji meč za titulu čekao sa velikom pažnjom. 

Foto: Reuters

Sa jedne strane ponovo River, a na drugoj najbolji klub Brazila, Flamengo. Najtrofejniji tim iz države kafe po drugi put u istoriji podigao je trofej Kopa Libertadores posle 38 godina. Svu slavu pokupio je mladi Gabrijel Barbosa "Gabigol" koji je sa dva gola u finišu meča stavio trešnjicu na vrh već sjajne sezone.

Međutim, put do zvezda često je jako, jako trnovit, a u to je i sam Gabrijel imao priliku da se uveri. Dete Santosa privuklo je pažnju evropskih velikana sjajnim igrama u dresu brazilskog tima tokom 2015. i 2016. godine. Pobednik u ratu za njegov potpis bio je Inter koji se nadao da je dobio novog Nejmara (sa čijom se sestrom Gabi inače zabavlja). Ozbiljno su se finansijski otvorili Italijani pa je Santos zaradio 30 miliona.

Foto: Reuters

Brazilci su dobili svoj novac, ali "neroazuri" nisu dobili ni novog Nejmara, ni onog Gabigola koji je rešetao u Santosu. Za više od dve godine Gabrijel je postigao samo dva gola, odigrao 10 utakmica u Interu, a onda pet na pozajmici u Benfiki.

Krenule su opasne uvrede na račun mladog Barbose. Pričalo se da je promašaj, da je najgori napadač koji je došao u Inter, da je promašena investicija... Iz svog tog ludila pojavio se spasilac, Flamengo koji je ponudio drugu šansu napadaču.

Šta je Gabigol uradio? Odigrao je najbolju sezonu u životu postigavši 31 gol na 38 utakmica. Da li je moglo bolje da se završi nego titulom u Kopa Libertadoresu uz dva gola u finišu meča za trofej? Sigurno da ne.

Foto: Reuters

Sada je Barbosa opet onaj sa početka priče, ponovo se vraća na tu 2016. godinu. Ponovo zvone telefoni, opet su u igri velikani evropskog fudbala. Pitate se ko je najveći gubitnik u celoj ovoj priči? Naravno, Inter. Brazilcu ističe pozajmica u Flamengu 31. decembra ove godine, ali i ugovor sa "neroazurima" koji gotovo sigurno neće dobiti drugu šansu koju je Gabi dobio od Flamenga.

Zato, Gabrijele, ponosan budi. Ovo su tvojih pet minuta.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija