• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

30.11.2019

11:23

SVE BLIŽI KLUPI "ORLOVA"! Paunović hoće da vodi Srbiju, ali ima jedan VAŽAN USLOV!

Fudbal

SVE BLIŽI KLUPI "ORLOVA"! Paunović hoće da vodi Srbiju, ali ima jedan VAŽAN USLOV!

Podeli vest

Veljko Paunović (42) zainteresovan je da bude novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali pod uslovom da mu se niko ne meša u posao, saznaje Informer

Mladom stručnjaku, koji je sa omladinskom selekcijom naše zemlje 2015. osvojio Svetsko prvenstvo, još nije zvanično ponuđen posao, pre svega zbog činjenice da aktuelni selektor Ljubiša Tumbaković još nije smenjen. Ipak, čelnici Fudbalskog saveza Srbije su se preko posrednika raspitivali da li bi doskorašnji trener Čikago Fajera pristao da preuzme "orlove".

Poznaje ekipu

Paunovićev odgovor je bio jednostavan - vodio bi Srbiju, ali samo ako u FSS budu sigurni da mogu da mu ispune osnovne zahteve.

- Problem nisu ni pare, ni dužina ugovora, niti bilo šta slično. Paunović je izričit u tome da ima slobodu da sam odabere sve saradnike, odnosno da mu ne bude nametnut nijedan član stručnog štaba. Takođe, Veljko želi da ima potpunu autonomiju prilikom sastavljanja tima i odnosa sa igračima. Vrlo je dobro upoznat sa problemima koji su postojali sa Sergejom Milinković-Savićem, pa Lukom Milivojevićem, Matijom Nastasićem, a sad sa Markom Grujićem i Lukom Jovićem - kaže naš izvor blizak Paunoviću.

SRBIN NE MORA DA BRINE! Ako neće Real, hoće Milan: Jović u januaru ide u Italiju?


Najveći rezultat u karijeri Paunović je ostvario 2015. godine osvojivši sa Srbijom Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Ako bi preuzeo "orlove", imao bi pravo "vatreno krštenje", jer je prvi naredni meč reprezentacije polufinale baraža Lige nacija protiv Norveške 26. marta. Samo pobedom u toj utakmici i potom u finalu Srbija može na Evropsko prvenstvo 2020.

- Paunović veruje da imamo tim za EP i da može da prodrma ekipu i slavi u baražu. Deo sadašnje reprezentacije čine igrači koje je Veljko vodio 2015. na Novom Zelandu i s kojima ima odličan odnos. Njegov dolazak bi sigurno doneo bolji ambijent u reprezentaciji - kaže naš izvor.

Oprez u Savezu

Da bi se oslobodilo mesto za Paunovića, potrebno je da FSS raskine ugovor sa aktuelnim šefom stručnog štaba Ljubišom Tumbakovićem. Njegovim učinkom u samo šest utakmica na klupi "orlova" niko nije zadovoljan, od najvišeg rukovodstva FSS do samih reprezentativaca. I publika je jasno stavila do znanja šta misli o igri i rezultatima Srbije očajnom posetom u utakmici protiv Ukrajine na kraju neuspelih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

- U FSS su se već jednom opekli sa smenom Slavoljuba Muslina, kad nisu imali spremljenu zamenu, pa je Mladen Krstajić neočekivano dobio šansu da vodi ekipu na Svetsko prvenstvo. Zbog toga će Tumbakoviću biti uručen otkaz tek kad u vrhu FSS budu sigurni da imaju bolje rešenje - kaže izvor blizak FSS.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 4 godine

Piši propalo. Kokeza je upravo i došao na čelo saveza da bi se mešao svakome u posao. Drži se ti Paune Amerike, to ti je moj prijateljski savet.

Deda Delija

pre 4 godine

"... Veljko Paunović (42) zainteresovan je da bude novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali pod uslovom da mu se niko ne meša u posao..." Šta ovo znači? To mešanje je sastavljanje ekipe i pozivanje igrača u reprezentaciju. Tu igrači izađu na evropsku ili svetsku scenu, steknu status reprezentativca, pa kada se uključe trgovci živom robom, čitaj menadžeri i skauti, onda kajmak skidaju ti isti, iliti dobar deo od transfera, završava u njihovim džepovima. Kod neuspeha, krivi su prvo selektor, pa igrači, a menadžerija zaštićena kao beli medvedi i nezamenljivi. Recite mi da nisam u pravu. Za komentare isključujem tu fudbalsku mafiju, te kriminalce. Takođe, ovo se odnosi i na klupske nivoe. Pogledajte kako žive ti ljudi, gde stanuju, šta voze, gde letuju,... Malo im je sve to, pa još traže od države da ih dotira, a dugove prave sami. E jadni smo mi, poreski obveznici, ko nam sve troši pare iz Budžeta, koji mi uglavnom punimo.

Ja

pre 4 godine

Siguran sam da ti nisi nikakav strucnjak.U Americi nisi nista uradio,neces ni u savezu.U nasem fudbalu treba da dodje Nemac i da krene od pocetka.Neka dovedu Pauna i onda cete videti koliko on uopste zna.I ja da sam bio selektor one generacije bio bi prvak sveta a i imao je debelu srecu i mnogo utakmica prolazio u penal seriji.Napraviste ga na strucnjaka a on nema pojma

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija