• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2019

11:48

UĆUTKAO BAHATE HRVATE I SLOVENCE! Dan Tana OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU i kako je Jugoslavija izbačena iz UEFA I FIFA, kojoj je pretio Staljinom i Hitlerom!

Fudbal

UĆUTKAO BAHATE HRVATE I SLOVENCE! Dan Tana OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU i kako je Jugoslavija izbačena iz UEFA I FIFA, kojoj je pretio Staljinom i Hitlerom!

Podeli vest

Dobrivoje Tanasijević, poznatiji pod nadimkom Dan Tana, otkrio je kako je Jugoslavija bila izbačena iz UEFA i FIFA i potom ubrzo vraćena kao članica.

Bivši predsednik FK Crvena zvezda bio je gost na Pravnom fakultetu na tribini koju je organizovao Centar za regionalnu studentsku saradnju. Dan Tana ja ispričao zanimljivu pričau o izbacivanju Jugoslavije iz UEFA i FIFA.

Govor od koga se ledi krv u žilama

Kada su shvatili na šta sam sve bio spreman i kada sam preko noći spremio takav govor od koga se ledi krv u žilama, gde sam čelnike UEFA i FIFA uporedio sa Staljinom i Hitlerom, odlučili su da se predmisle. Narednog jutra su mi prišli i rekli kako nema potrebe da pričam bilo šta i kako će Jugoslaviju da vrate u FIFA i UEFA
Dobrivoje Tanasijević

- Bila je nedelja veče, ja sam bio u svom stanu u Holivudu kada me je pozvao Miljan Miljanić. Rekao mi je da treba da dođem u Beč jer je Jugoslavija izbačena iz UEFA i FIFA. Posle duge raspravke i objašnjavanja, kada sam shvatio ozbiljnost cele situacije, odlučio sam da prvim avionom odem u Beč. Isključenje Jugoslavije iz UEFA već je bilo dobro isplanirano pošto je austrijska vlada zabranila da bilo ko iz tadašnjeg jugoslovenskog saveza dobije vize, pa automatski niko nije imao pravo da se protivi toj odluci i jedino rešenje sam bio ja, koji sam imao dva pasoša - rekao je Dan Tana i nastavio:

BANE IVANOVIĆ NE MORA DA BRINE ZA POSAO! Nekadašnji kapiten Srbije već ima novu ponudu!

KATASTROFA ZA SRPSKI FUDBAL! Evo koliko predstavnika ćemo imati u Ligi šampiona i Ligi Evrope, ZBOGOM 15. MESTO!

 

- Pošto je razlika u vremenskim zonama velika, ja sam tek u utorak u ranim jutarnjim časovima uspeo da stignem. Kada sam došao na aerodorom izvadio sam američki pasoš i rekao da idem na kongres UEFA, samo su mi rekla da prođem. Čak mi nisu ni pečat udarili. Kada sam stigao u hotel na kome se održavao kongres, na vratima me je zatekao generalni sekretar koji me je upitao šta ja radim ovde. Kada sam rekao da sam tu kako bih zastupao Jugoslaviju, samo mi je kratko odbrusio:

- Jugoslavija nije više u UEFA, juče smo doneli tu odluku. Niko nije bio iz Jugoslavije da predstavlja zemlju i glasanjem je sve odlučeno".

Tanasijević kaže i kako su mu se predsednici hrvatskog i slovenačkog saveza podsmevali kada su ga videli u Beču.

- Tada pored mene prolaze predsednik hrvatskog i slovenačkog saveza uz gestikulaciju laktom i podsmevanjem su mi poručili - evo ovo pokaži Miljanu, sve je radio samo da mi ne uđemo u UEFA, sada ćemo da vidimo ko će poslednji da se smeje, rekli su oni. Ipak, posle duge polemike i nekoliko čaša vina predsednik UEFA je ipak odlučio da prihvati moj predlog i da sasluša šta imam da kažem kao predstavnik Jugoslavije.

Pripretio je Tanasijević tada govorom koji kako kaže ledi krv u žilama.

- Naravno, kada su shvatili na šta sam sve bio spreman i kada sam preko noći spremio takav govor od koga se ledi krv u žilama, gde sam čelnike UEFA i FIFA uporedio sa Staljinom i Hitlerom, odlučili su da se predmisle. Narednog jutra su mi prišli i rekli kako nema potrebe da pričam bilo šta i kako će Jugoslaviju da vrate u FIFA i UEFA ukoliko prihvatimo da Makedonija kao samostalna zemlja postane član ovih zajednica. Naravno, pristao sam na to, a Jugoslavija je posle 24 časa vraćena u ove dve organizacije - zaključio je Dan Tana.

SKOK "ORLOVA"! Srbija napredovala na FIFA rang listi!

U SAMOM KREMU FUDBALA! Tadić u izboru za UEFA tim godine!

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RadovanP

pre 4 godine

Nije trebalo da prihvatite jer je danasnja BJR Makedonija vekovima bila i bice sprska zemlja.

A mi po starom

pre 4 godine

Добривоје рече шта је било. А ми по старом са крватима и бечким коњушарима. Треба их окачити у СВИМ сверама за СВА ВРЕМЕНА. БЕДНИЦИ!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija