• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2019

22:53

ŽANDER I TOMANE UPROPASTILI ZVEZDU, UKRALI JOJ LIGU EVROPE! Crveno-beli u 87. minutu ostali bez proleća u Evropi! (VIDEO/FOTO)

Fudbal

ŽANDER I TOMANE UPROPASTILI ZVEZDU, UKRALI JOJ LIGU EVROPE! Crveno-beli u 87. minutu ostali bez proleća u Evropi! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u Atini sa 1:0 i tako ostali bez proleća u Evropi, dok će Grci igrati u šesnaestini finala Lige Evrope

Crveno-belima je bio dovoljan i remi za prolazak dalje, bilo je 0:0 do 87. minuta, ali rezervista Žander je igrao rukom ispred svog gola, a El Arabi sa bele tačke savladao Borjana i odveo Grke u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Utakmicu je obeležio i promašen penal Tomanea u prvom delu igre, kojim je Zvezda mogla da praktično obezbedi treće mesto i Ligu Evrope. Takođe, Milan Borjan je briljirao tokom drugih 45 minuta utakmice, kada je odbranama izluđivao Grke, koji su kidisali kao osice ka golu Zvezde. Ali, jedan nesmotren potez srušio je snove... 

Navijači Zvezde i Olimppijakosa zajedno su došli na stadion, a na teren se nije prenela vrela atmosfera sa tribina. Jedni i drugi oprezno su počeli meč, a onda je Olimpijakos preuzeo incijativu. Najopasnija situacija pred golom Zvezde viđena je u 23. minutu. Gobeljić je tada spasio crveno-bele. 

Podens je promešao celu odbranu Zvezde, imao nekoliko sjajnih drublinga, odličnu poziciju za šut, ali je niotkud dotrčao Gobeljić i savršenim startnom otklonio opasnost.

Potom je Zvezde mogla možda i do gola. Izvanredno se Vukanović oslobodio igrača, povukao kontru. Kasnio je pas za Garsiju, došao je do Marina, a on se nije najbolje snašao, pa mu je šut izblokiran. Potom je El Arabi razočarao svoje navijače, jer je ostao sam na petercu, ali glavom loptu prebacio preko gola. Neverovatan kiks Milunovića. 

Foto: Tanjug

 


Olimpijakos je bio agilniji, više držao loptu, ali u finišu prvog dela utakmice srpski šampion imao je zicer, mogao do gola i prednosti, ali Tomane je promašio penal. 

Oboren je Marko Marin u 41. minutu posle uklizavanja Giljerema, a sudija Orsato nije imao dilemu, pokazao na belu tačku. Tomane je preuzeo odgovornost. Uzeo je loptu, namestio se ali pogodio prečku. Nešto poput Predraga Mijatovića na Svetskom prvenstvu 1998. protiv Holandije.

Početkom drugog dela Borjan je imao više posla. Prvo je paradom zaustavio šut Giljerma, a potom je bio savladan, ali je El Arabi u 59. minutu pogodio stativu. 

Nisu stajali domaćini. Podens je bio sam kao duh na desnoj stativi, namestio se, šutirao, ali je Borjan odbranio stopostotnu šansu! Nastavili su Grci da opsedaju gol Beograđana. Desetak minuta kasnije, opet je golman crveno-belih bio u centru pažnje. Istrčao je dovoljno, zasmetao El Arabiju i ponovo sačuvao gol Zvezde. 

Ali, sve što je Borjan uradio, samo jednim potezom je upropastio Žander.

Četiri minuta posle ulaska u igru igrao je rukom. Sudija je pokazao penal za Olimpijakos, a El Arabi je savladao Borjana i doneo Olimpijakosu prileće u Evropi.

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

OLIMPIJAKOS - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)

Strelac:El Arabi 87. minut penal

Stadion: Karaiskakis. Sudija: Danijele Orsato (Italija).

OLIMPIJAKOS: Sa, Elabldelaui, Semedo, Papadopulos, Cimikas, Giljerme, Kamara (od 61. Guerero), Buhalakis, Masuras (od 70. Lovera), El Arabi, Podense.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 82. Žander), Petrović, Ivanić, Marin, Garsija, Vukanović (od 65. Boaći), Tomane (od 58. Van Lapara).

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj meča!

87. minut - GOL! El Arabi je savladao Borjana, Olimpijakos vodi 1:0.

86. minut - Panal za Olimpijakos. Žander je igrao rukom. Lopta je letela preko Žandera, a on je ispružio ruku i skrivio penal. Neshvatljiv potez čoveka koji je u igru ušao samo četiri minuta ranije.

82. minutu - Rodić ne može da nastavi meč, menja ga Žander.

80. Još 10 minuta Zvezdu deli od Lige Evrope.

79. minut - Rodić se srušio na travu i požalio na grčeve. 

74. minut - Marin izveo korner, ali ništa od ove prilike, izblokiran je šut crveno-belima.

70. minut - Grci opsedaju gol Zvezde. Opet je Borjan dobro intervenisao. Borjan je izleteo da zasmeta El Arabiju, a onda je šut Podensea završio metar pored desne stative.

66. minut - Probao je Van Lapara sa distance, ali pravo u ruke golmanu Olimpijakosa. 

65. minut - Još jedna izmena u Zvezdi, Boaći menja Vukanovića.

63. minut - Opet Borjan! Čuva Zvezdu! Podens je bio sam kao duh na desnoj stativi, namestio se, šutirao, ali je Borjan odbranio stopostotnu šansu.

59. minut - Žuti karton za Rodića.

59. minut - El Arabi je nadskočio Rodića i Degeneka, ali pogađa stativu.

58. minut - Izmena u Zvezdi. Tomane je van terena, u igru je Van Lapara. 

Foto: Tanjug

 

56. minut - Šuti Marina, ali pravo u golmana Olimpijakosa.

54. minut - Giljerme je šutirao, ali parada golmana Zvezde, kao mačka se bacio Borjan i odbranio. Korner za domaćina.

53. minut - Još jedna dobra intervencija Gobeljića.

50. minut - Grci ponovo šansu, sada Podense u prilici, ali loš šut na kraju.

47. minut - Pokušaj Masurasa, ali loše, pored gola ide lopta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

 

Foto: informer

 

Kraj prvog poluvremena

 

45. minut - Marko Marin je na zemlji. Deluje da je teža povreda, pitanje je da li će kapiten.

43. minut - Opet Marin u šansi.Ali umesto da šutira, odlučio je da doda, a to se ispostavilo kao loša odluka.

42. minut - Ostaje 0:0! Tomane je pogodio prečku! Namestio se, šutirao... ali pogodio prečku.

41. minut - Pao je Marin u šesnaestercu Grka, ispao je Giljerme, potom pokupio Marina. Penal za Zvezdu. Nema dileme.

34. minut - Sam je ostao El Arabi, kao duh pred golom gostiju, Milunović je zaboravio na njega, sreća po Zvezdu, loptu je glavom poslao preko gola. Preletela ga je ta lopta sa krila i pala pravo na glavu El Arabiju, neverovatan kiks igrača Zvezde, mogao je skupo da ga košta.

32. minut - Dve odbrane Borjana, na kraju korner za Olimpikajos, treći.

29. minut - Karama dobija prvi žuti karton na utakmici.

27. minut - Kontru Zvezde povukao je Vukanović, uposlio je Marina, koji je morao mnogo bolje da reaguje, ali dok je on smislio šta će Semedo je intervenisao. 

Foto: reuters

 

26. minut - Grci sve opasniji, Kamara je probao, lopta je završila pored gola.

23. minut - Podense je promešao celu odbranu Zvezde, imao nekoliko sjajnih driblinga, imao odličnu poziciju za šut, ali je Gobeljić sjajnim startom otklonio opasnost. 

19. minut - Cimakas je igrao rukom i šansa za Zvezdu iz slobodnog udarca. Ništa, od ove prilike. nNegov šut izblokiran, pa je lopta otišla u korner.

18. minut - Buhalakis je ubacio loptu u šesnaesterac Zvezde, skočio je Semedo, ali poslao loptu pored gola.

Foto: reuters

 

14. minut - Aleksa Vukanović poslao je loptu u šesnaesterac, ali je obrana presekla tu loptu. 

11. minut - Gužva u šesnaestercu Zvezde, ali nakon mučenja, lopta ipak dolazi do Borjana.  Popta je došla do Bukalakisa, ali je loptu izbio Garsija. Argentinac je izgubio loptu nekoliko sekundi kasnije, Bukalakis uspeo da šutne, ali na kraju golman Zvezde otklonio opasnosti.

9. minut - Kamara je sada probao šut, ali neprecizan je bio reprezentativac Gvineje.

6. minut - Opasnost sada pred golom Zvezde.  Masuras se pobegao  odbrani Beograđana i probao u padu, takođe preko gola. 

5 .minut - Prva ozbiljna šansa za Zvezdu. Odlično je probio Gobeljić po desnoj strani, uposlio Vukanovića, ali je on šutirao daleko, daleko iznad gola. 

3. minut - Opretno su počeli meč jedni i drugi.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad za Zvezdu.

Foto: informer

 

20.48 - Navijači jedva čekaju početak utakmice.

20.35 - Delije i gate 7 su zapalile Atinu! Neverovatna fotografija.

 

 

 

20.15 - Neprijatno iznenađenje, pada kiša u Atini pred utakmicu na Karaiskakisu.

20.10 - Navijači Zvezde su stigli na stadionu.

Foto: informer

 

 

 

19.45 - Poznati su sastavi timova. Vladan Milojević kreće sa Marinom i Ivanićem, po krilima Vukanović i Garsija.  Njegoš Petrović je zauzeo mesto na poziciji zadnjeg veznog, a u napadu je Tomane.

Foto: uefa

 

19.20 - Filip Beker je veliki navijač Zvezde, prešao je daleki put 2.600 kilometara od Menhengladbaha do grčke prestonice samo kako bi uživo dao podršku timu Vladana Milojevića.

NEMAC PREŠAO 2.600KM DA BODRI ZVEZDU U ATINI: Gledao sam uživo oko 25 utakmica, volim Srbiju!

 

19.20 - Karte za meč su rasprodate dan ranije.

 

 

19.06 - Navijači Zvezde i Olimpijakosa okupili su se na trgu Sintagma, a potom zajedno krenuli ka stadionu Karaiskaki.

(VIDEO/FOTO) NEVIĐENO, KORTEO DELIJA I GATE 7 - NJIH NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Baklje, topovski udari, ori se pesma...

 

19.05 - Ovo je odlučujući meč za 3. mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope. Zvezdi je dovoljan i remi, dok Olimpijakos mora da pobedi ukoliko želi evropsko proleće.

19.00 - Dobroveče i dobrodošli na blog našeg portala koji će uživo pratiti meč između Crvene zvezde i Olimpijkosa u 6. kolu Lige šampiona.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Jao muko ponovo prečka sa 11,ali nema veze,zvezda napada žestoko,Martin nešto muti na sredini ali uspeo da doda desno do Grbelića,ovaj centrira ali kao i uvek Tomato i Gracija kasne u 16,dok ostali gastarbajteri u zvezdi skaču sa klupe.To je to otorilike dragi nabijači.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Тако је увек када купите... - "Фалш" робу...!? Па барем да наша деца играју...!? Него све неки, "спаси Боже"...! А наша деца би играла и за стипендију, уместо ових "набеђених" професионалаца са 2 леве ноге...!

Čivija

pre 4 godine

Može li neko, ko bolje poznaje fudbalere, da mi kaže sledeće: da li su ovi "stranci", što su u Zvezdi, nekada igrali fudbal ili im je ovo prvi pokušaj da vide da li mogu da se bave fudbalom?

branko1

pre 4 godine

Nije važab penali bila bi nepravda da Zvezda vodi,jer to što ona pokušava nije ni slično fudbalu.Za igru,taktiku,zalaganje I ono što pokazuje Zvezda treba da ju je sramota kao I komentatore sa zaista sramnim komentarima

Beda

pre 4 godine

Фрањевци, код вас су избори. Бавите се изборима, пустите Звезду. Вама је мржња све.

SS

pre 4 godine

Sve strance najuriti jer pojma nemaju,a ako nema naše dece da igraju onda zvezda pa i partizan da stave katance na kapiju.M.Borjan pod hitno da napusti zvezdu i ode u evropu jer zaslužuje da brani u nekom vrhunskom klubu,a zvezda da mu da sav novac gastarbajtera neznalica,za srećan odlazak.

Mito

pre 4 godine

Milojeviću divno. Tomane i Žander. genijalci. Još veći je genijalac onaj ko ih je doveo u CZ

Mito

pre 4 godine

Milojeviću divno. Tomane i Žander. genijalci. Još veći je genijalac onaj ko ih je doveo u CZ

Slobodan

pre 4 godine

Ko je nesposoban da iz penala da gol i iskoristi tolike sanse,pa jos i primi gol u 86 min. i ne treba da ide dalje jer nije ni zasluzio.

igi

pre 4 godine

ova dva strumpfa koji upropastise zvezdu da nesto znaju i vrede igrali bi za bajern, npr. a ovako igraju u srbiji za zvezdu. zvezdi je naaajbolje da ostane da se zabavlja u nasem smesnom prvenstvu..

Razočarani zvezdas

pre 4 godine

Danas pre utakmice sam rekao svojim prijatelji a da u Zvezdi ima previse stranaca i.,da mi se to ne svidja i da ne mogu da verujem da Zvezda ne moze da ''iskoluje '' svoje igracke od mladih generacija nego dovodi neke koje niko nece nego Zvazda(cast pojedinim izuzecima strancima:Borjan, Marin, Degenek, Ben i Boaci). A ostali ni '', priviriti''.

JCDenton

pre 4 godine

...zbogom Katai, zbogom evri / dolari / dinari / koja god kinta da je, zbogom buduci sponzori, zbogom bodovi na rang listi, zbogom poseti - podrsci sa i tribina i van tribina...TOLIKO MNOGO stete u SAMO DVA poteza - to moze SAMO FUDBALSKI KLUB IZ SRBIJE. Baj d vej, trebalo bi vratiti dobro staro komunisticko pravilo da nema odlaska iz kluba pre 27. godine zivota i eventualno dva (i to kvalitetna) strejndzera u vr' glave...pa da pratimo fudbal kako dolikuje, od Sombora do Vranja i od Sapca do Zajecara i ni makac van rodne grude da ne bi bilo belaja...to je srpski fudbal danasnjice, kao i buducnosti, kao i decenijama unazad. Dodje mi da se zapitam kako se onaj Bari uopste I desio…??

Milan

pre 4 godine

Milojević je izbacio Zvijezdu iz Evrope svojom glupom taktikom i jos gluplji zamjenama, umjesto da ubaci Pankova i Vuluca on ubacuje dva stranca koji su trube za fudbal, Milojeviću odlazi..

Ziko Pop

pre 4 godine

Pod hitno napolje iz Zvezde sve koje zabole stojko sta ce biti sutra kada se vrate u svoje nedodjije.Zvezda ima svoje petlice,pionire,omladince......i ako iz tolike mase ne moze da izskoluje 11 igraca i na domacem trzistu nadje jos toliko ne treba ni da postoji.Ovi ne da nemaju blage veze nego su jos i ruzni da se covek prepadne,ili im je to zadatak da plase protivnicke fudbalere.

Nebojša

pre 4 godine

Osim Bojana svi ovi ostali nisu za evropu. Više su za Surdulicu, Lučane, Ivanjica itd...

Dejan

pre 4 godine

Krajnje je vreme da se uvede pravilo za ovakve gluposti u svom sesnaestercu, ko tako nesto uradi da plati kaznu u visini svog transfera u klub.... pa da vidimo ko bi podigao ruku u svojih sesnaest.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17